All You Need To Know About Iron Fences

Gardurile din fier au fost pentru mult timp preferatele deținătorilor de proprietăți. Au o istorie de poveste, de la un mecanism defensiv împotriva invadatorilor, la o etalare a bogăției de către elită. Astăzi, gardurile încă servesc la multe scopuri și sunt o necesitate pentru majoritatea clădirilor. Senzația clasică și estetica frumoasă sunt doar câteva motive pentru care atât de mulți oameni merg pe acest aspect atemporal.

Cu toate acestea, alegerea tipului de gard pentru clădirea dvs. nu este întotdeauna atât de simplă pe cât ar putea părea. Intră în joc diferiți factori, de la costul materialului și al execuției, la calitatea, durabilitatea și atractivitatea estetică. Uneori, chiar și cartierul în care te afli și casele din jur ți-ar putea influența decizia de împrejmuire.

Există mai multe opțiuni de garduri din fier disponibile pe https://www.olx.ro care servesc la diferite scopuri. Acest articol își propune să arunce mai multă lumină asupra importanței, tipurilor și întreținerii gardurilor din fier pentru a vă ajuta să luați o decizie informată. 

The Reasons Why You Should Opt For A Metal Fence

Gardurile din fier există de mult timp și continuă să evolueze pentru a satisface nevoile moderne. De la Palatul Buckingham, de la Casa Albă și până chiar și la casele din cartierele simple, gardurile din fier sunt o alegere de top pentru cei bogați, puternici și faimoși.

Dacă vă gândiți să instalați un gard din fier, mai jos sunt câteva motive pentru care ar trebui să vă continuați planul dvs. 

You Can Customize Iron Fences To Achieve Aesthetic Appeal

Puteți folosi garduri din fier pentru a crea diferite modele atrăgătoare. Gardurile din fier pot fi personalizate pentru a veni în diferite forme, dimensiuni și înălțimi pentru a satisface nevoile dvs. specifice de proprietate. 

You Are Assured Maximum Protection 

Fierul este unul dintre cele mai puternice materiale pentru un gard. Gardurile din fier sunt puternice și oferă securitate de vârf pentru proprietatea dumneavoastră. 

Iron Fences Are Super Durable

Gardurile din fier sunt rezistente la soare, ploaie și alți factori externi, făcându-le durabile. Gardurile din fier pot rezista chiar și zeci de ani, în timp ce unele dintre cele mai puternice cărămizi s-ar fi prăbușit. 

Iron Fences Are Easy To Maintain 

Întreținerea gardurilor din fier nu necesită un proces mare sau o atenție constantă. Tot ce trebuie să faceți este să-l curățați ocazional și să-l vopsiți poate o dată la câțiva ani pentru a menține aspectul. 

You Don’t Have To Break The Bank For Iron Fences 

Contrar a ceea ce mulți ar putea crede, gardurile din fier sunt destul de accesibile. În funcție de bugetul dvs., există diferite tipuri, modele și dimensiuni din care puteți alege.

Types Of Iron Fences You Can Choose From

Gardurile din fier sunt de diferite tipuri, fiecare având calitățile sale unice. Indiferent de ce are nevoie gardul tău, mereu există ce cauți. Mai jos sunt câteva opțiuni notabile din care puteți alege:

Wrought Iron Fence

Sursă: Pinterest

Fierul forjat există de mult timp și continuă să fie o alegere de top pentru gardurile grele. Fierul forjat este personalizabil în diferite modele pentru a crea un gard elegant, care este atrăgător din punct de vedere estetic.

Gardul din fier forjat este vopsit cu pulbere pentru a asigura o protecție adecvată împotriva elementelor externe. Acest lucru îl face durabil și rezistent.

Dezavantajele gardurilor din fier forjate sunt: 

 • Sunt mai costisitoare decât alte tipuri de garduri din fier.
 • Sunt mai grele decât alte tipuri de fieruri, ceea ce le face mai greu de instalat.
 • Gardurile din fier forjat necesită, de asemenea, întreținere în timp util împotriva ruginii și coroziunii. 

Aluminum Iron Fence

Sursă: Pinterest

Gardurile din fier din aluminiu sunt ca o alternativă a gardurilor din fier forjat. Deși au aceeași perspectivă ca gardurile din fier forjat, costă mai puțin, cântăresc mai puțin și necesită mai puțină întreținere.

Gardurile din fier din aluminiu sunt durabile și rezistente la rugină și coroziune, făcându-le perfecte dacă locuiți într-o zonă de coastă. Sunt accesibile și, de asemenea, personalizabile în diferite modele.  

Dezavantajele gardurilor din fier din aluminiu includ: 

 • Nu sunt la fel de puternice ca fierul forjat.
 • Se pot îndoi și tăia cu ușurință. 

Steel Iron Fence

Sursă: Pinterest

Gardurile din oțel sunt un tip puternic de garduri care au ca scop în primul rând asigurarea securității. Sunt durabile, incredibil de puternice și sunt perfecte pentru mediile deluroase, accidentate și în pantă.

Dezavantajele gardurilor din oțel sunt:

 • Nu sunt ușor de personalizat datorită rezistenței lor.
 • Gardurile din oțel nu sunt la fel de atractive din punct de vedere estetic precum gardurile din fier forjat și din aluminiu.
 • Gardurile din fier din oțel oferă mai puțină siguranță vizuală în comparație cu alte garduri din fier. 

Chain-link Iron Fence

Sursă: Pinterest

Acest tip de gard oferă o modalitate accesibilă, ușoară și durabilă de a vă îngrădi clădirea. Este ușor de instalat și necesită puțină întreținere. Gardul din fier este fabricat din sârmă de oțel galvanizat, ceea ce îl face rezistent la rugină și coroziune.

Dezavantajele acestora sunt: 

 • Oferă puțină siguranță datorită aspectului, făcându-le ușor de scalat de către intruși.
 • Sunt mai puțin atractive în comparație cu alte garduri din fier.
 • Nu sunt populare prin cartierele elegante datorită aspectului simplu și ieftin.

How To Maintain Iron Fences

Procedura de întreținere a gardurilor din fier diferă în funcție de tip. Mai jos sunt diferitele proceduri de întreținere pentru fiecare tip de gard din fier: 

Aluminum Iron Fence

Gardurile din fier din aluminiu nu necesită de obicei multă întreținere. Cu toate acestea, ar trebui să le spălați ocazional cu apă și o soluție de curățare și să le acoperiți cu ceară pentru automobile. Făcând acest lucru, gardul va proteja și va ajuta la menținerea aspectului acestuia. 

Wrought, Steel, and Chain-link Iron Fences

Când sunt expuse la aer, soare și apă, gardurile din oțel, din fier forjat și din zale pot suferi de rugină și coroziune. Mai jos sunt pașii de urmat pentru întreținerea acestora: 

 •  Clear All Encroaching Vegetation

Vegetațiile precum vița de vie și arbuștii nu sunt bune pentru gardurile din fier, deoarece provoacă rugină și coroziune. Îndepărtați din când în când toată vegetația care invadează gardul.  

 • Remove All Rust

Îndepărtați orice rugină de pe gard imediat pentru a opri răspândirea acesteia. Puteți folosi o perie de sârmă pentru a îndepărta straturile subțiri de rugină și șmirghel pentru a îndepărta straturile mai profunde de rugină.

Când rugina pare să se fi extins peste ceea ce puteți îndepărta manual cu o perie sau cu hârtia abrazivă, ar trebui să utilizați un agent chimic de îndepărtare a ruginei care conține acid fosforic și substanțe caustice. Nu uitați să respectați măsurile de siguranță prescrise de producător atunci când utilizați un agent chimic de îndepărtare a ruginii.

 • Clean The Iron Fence

După ce eliminați rugina și murdăria de pe gard, ar trebui să folosiți o cârpă pentru a șterge toate particulele. Înmuiați cârpa în spirt sau alcool pentru a curăța eficient gardul și pentru a vă asigura că se usucă mai repede. 

 • Prime The Surface

În timp ce periați sau șlefuiți gardul pentru a îndepărta rugina, puteți îndepărta puțină vopsea în acest proces. Înainte de a revopsi gardul, ar trebui să utilizați ceva bazat pe ulei pentru a pregăti locul gol. De asemenea, puteți lua în considerare ceva bazat pe ulei conceput în mod explicit pentru suprafețe ruginite. 

 •  Paint The Fence

După pregătire, utilizați o vopsea pe bază de ulei concepută pentru metale. Dacă rugina a afectat o mare parte a gardului, este indicat să vopsiți întreaga zonă afectată și zona înconjurătoare pentru a-i conferi un aspect uniform. 

Conclusion

Gardurile din fier sunt o opțiune populară, deoarece oferă securitate și o atractivitate estetică. Înainte de a alege un gard din fier, ar trebui să luați în considerare scopul pentru care aveți nevoie de unul, bugetul și mediul dumneavoastră pentru a vă asigura că faceți alegerea corectă.

Acum că știți destule despre gardurile din fier, puteți continua să cumpărați materialele dorite chiar aici https://www.olx.ro la un preț accesibil. 

 

fencefencing wire
Comments (0)
Add Comment