All You Need To Know About Roofing Your Home

Acoperișul este un component esențial la o locuință, deoarece o ferește de multe pericole. Imaginează-ți cum ar fi să locuiești într-o casă fără acoperiș; ploile abundente, soarele arzător și atâtea lucruri neplăcute la care vei fi expus. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, trebuie să fii atent atunci când dorești să-ți acoperi casa.

Atunci, cum vă asigurați că aveți acoperișul casei este bun? Veți afla destul de curând, deoarece acest articol conține un ghid detaliat pentru a vă acoperi casa perfect. Să continuăm.

Types Of Roofing To Consider For Your House

Există multe opțiuni de luat în considerare pentru a obține un sistem de acoperiș perfect pentru casa ta. A face o alegere necesită cântărirea calității, aspectului, costurilor, aspectelor structurale și a altor factori importanți. Pentru a fi mai sigur, puteți face cumpărături pentru toate materialele de acoperiș de pe https://www.olx.ro la un preț accesibil. Să luăm în considerare opțiunile disponibile pentru dvs. și caracteristicile lor respective. 

Asphalt Shingles 

Șindrilele de asfalt sunt considerate cele mai populare tipuri din America de Nord, deoarece sunt alegerile de top în ceea ce privește estetica și funcționalitatea. Au o garanție generală de aproximativ 12-30 de ani, ceea ce înseamnă că pot fi folosite pentru o perioadă mai lungă înainte de a intra în joc posibilitatea de deteriorare. Multe companii de acoperișuri sunt familiarizate cu aceste acoperișuri, ceea ce le face mult mai ușor de instalat. Șindrila de asfalt este destul de flexibilă și se adaptează în mod corespunzător la mișcările acoperișului în cazuri de dilatare și contracție. Șindrila de asfalt are o gamă de prețuri de aproximativ de la 2 până la 5 euro pe picior pătrat. 

Metal Shingles 

Sursă: Pixabay

Această opțiune este în principal pentru membrii care nu doresc acoperișuri metalice obișnuite cu îmbinare în picioare, dar doresc avantajul metalului. Șindrila metalică este realizată dintr-un metal ștanțat și sunt de obicei finisate cu granule minerale. Sunt foarte versatile, deoarece pot fi fabricate pentru a arăta ca alte opțiuni, cum ar fi șindrila de asfalt sau plăcile din lemn. De asemenea, au un aspect excelent dacă sunteți deosebit de interesat de aspect. Șindrila metalică costă în general aproximativ 6-12 euro pe metru pătrat, ceea ce le face o opțiune mai puțin costisitoare.

Wood Shingles 

Sursă: Pixabay

Deși șindrilele din lemn sunt frumoase, sunt puțin cam scumpe și vin cu limitările lor. Sunt cele mai populare pe lângă casele luxoase, unde posibilitățile de incendii de vegetație sunt relativ scăzute și există și cantități insuficiente de umiditate. Longevitatea lor este în mare parte de scurtă durată în climatele umede. În climă uscată, pot rezista aproximativ 60 de ani. Cu toate acestea, nu rezistă mai mult de 20-30 de ani în mediile umede. În general, șindrila din lemn costă aproximativ de la 5 până la 9 euro pe metru pătrat. 

Slate 

Sursă: Pixabay

Este un tip tradițional de acoperiș, fiind foarte disponibil și astăzi. Acoperișurile din ardezie sunt niște plăci subțiri autentice din piatră naturală. Sunt foarte versatile și foarte durabile, cu o durată de viață de aproximativ 75 până la 200 de ani. S-ar putea să vă surprindă, dar există acoperișuri din ardezie de aproximativ 100 de ani și încă funcționează și astăzi. Unul dintre dezavantajele acoperișurilor din ardezie este că instalarea nu este ușoară și poate fi dificil să găsești un profesionist care este priceput să le instaleze. În general, acoperișurile din ardezie costă aproximativ de la 8 până la 12 euro pe interval de preț de metru pătrat. 

Clay Tile 

Sursă: Pixabay

Țigla de lut este realizată din argile de pământ turnate în forme interblocate. Are o culoare roșiatică sau portocalie și sunt frecvente în zonele cu climă caldă, cum ar fi regiunile de coastă din sud și deșerturi. Sunt durabile și pot dura până la un secol. Prețul lor variază de la 9 la 18 euro pe picior pătrat. 

Concrete Tile 

Sursă: Pixabay

Placile din beton sunt o alternativă a plăcilor din lut, deoarece vin cu metode de instalare similare și au avantaje similare. Ele sunt adesea realizate cu un strat decorativ fantezist, făcându-le mai atractive, cu un aspect estetic excelent. Materialele sunt grele și sunt niște opțiuni foarte bune pentru regiunile cu aripi înalte. Au o speranță de viață de 59 de ani și o gamă de prețuri de la 10 la 15 euro. 

Factors To Consider When Getting A Roof 

Acoperișul unei case poate fi dificil. Dacă înțelegeți greșit, vă puteți distruge casa. Mai jos sunt factorii de luat în considerare pentru a vă asigura că ați înțeles corect. 

The Durability Of Roofing Material 

După cum ați citit din diferitele tipuri de materiale de acoperișuri disponibile, durabilitatea materialelor diferă considerabil. Unele pot rezista până la un secol, în timp ce altele nici nu ajung la 20 de ani de durabilitate. Deși regula generală este că, cu cât materialul de acoperiș este mai durabil, cu atât va fi mai scump. Este întotdeauna mai bine să plătiți mai mult pentru o calitate mai bună. 

Weather Endurance 

Gândiți-vă la starea vremii din casa dumneavoastră înainte de a face o achiziție. Unele materiale de acoperiș sunt mai durabile la condiții de vreme uscată decât cele umede. De exemplu, o șindrilă de lemn s-ar descurca mai bine într-un climat uscat și nu unul cu multă umiditate. 

Material Weight 

Un sistem de acoperiș greu ar putea fi o opțiune bună pentru un climat cu vânt, dar te-ai gândit dacă casa ta poate suporta greutatea adăugată? Asigurați-vă că greutatea nu este o ajustare structurală prea mare pentru casa dvs. 

Price Range 

Importanța bugetului tău nu poate fi niciodată supraaccentuată. În primul rând, asigură-te că bugetul tău este suficient pentru a-ți cumpăra materiale de bună calitate. Calitatea ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc; selectează un artist adevărat pentru casa ta. În plus, dacă angajați un profesionist, ar trebui să includeți și costurile acestuia. 

Energy Efficiency 

Acoperișurile eficiente din punct de vedere energetic împiedică radiațiile solare să pătrundă în casă. Asta înseamnă că mai puțină căldură este transferată în casa ta. Explorați opțiunile eficiente din punct de vedere energetic atunci când faceți achiziția. 

Conclusion 

În cele din urmă, selectarea unui acoperiș potrivit pentru casa ta poate fi puțin dificil, dar cu informațiile oferite în acest articol, cred că totul va deveni mai ușor. Cu toate acestea, dacă sunteți în faza de a începe, puteți verifica opțiunile disponibile pe care le avem pentru dvs https://www.olx.ro. Veți găsi o gamă largă de materiale de acoperișuri la niște prețuri accesibile.

 

homeroofs
Comments (0)
Add Comment