All You Need To Know About Terrazzo Floors

Podelele Terrazzo sunt o combinație de așchii de marmură, sticlă sau alt material de compoziție plasat în ciment colorat, netezit și lustruit pentru a fi strălucitoar și mătăsos. Artizanii italieni au descoperit accidental terrazzo-ul, iar evoluția sa a rezultat din curiozitatea și creativitatea diferiților artizani. Terrazzo-ul avea să devină treptat o esență culturală și o capodoperă artistică. Chiar și marele Michel Angelo l-a folosit în Basilica Sf. Petru.

De atunci, podelele terrazzo au devenit o opțiune clasică pentru cei bogați și de elită din vest și est. Astăzi, podelele terrazzo sunt utilizate pe scară largă în spațiul de construcție și rămân favorite pentru diferite nevoi. 

Există diferite opțiuni, însă terrazzo-ul se remarcă ca o opțiune unică, clasică și atemporală, care aduce o frumusețe și o sofisticare incomensurabilă unei clădiri. Dacă doriți să oferiți casei dvs. o podea terrazzo potrivită, ar trebui să vizitați https://www.olx.ro pentru tot ce aveți nevoie de la început până la sfârșit pentru podeaua terrazzo. 

Pros and Cons Of Terrazzo Floor

Înainte de a alege o podea terrazzo, este o mișcare inteligentă să examinăm avantajele și dezavantajele podelei pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză. 

Pros

  • Aesthetic appeal – podeaua terrazzo are un aspect unic care o diferențiază de alte podele.
  • Versatile – podelele terrazzo pot fi realizate la comandă în diferite stiluri, modele și culori, ceea ce oferă spațiu creativității.
  • Eco-friendly multe materiale terrazzo sunt realizate din materialele reciclate. 
  • Durability– podelele terrazzo sunt realizate cu beton armat și ciment pentru a crea o podea puternică care poate dura decenii. Puterea sa este perfectă pentru zonele cu activități intense și trafic uman. 
  • Easy maintenance podelele terrazzo nu necesită întreținere ridicată. Le puteți curăța cu ușurință cu un mop și o soluție de curățare. 
  • Healthy – podelele terrazzo sunt neporoase, ceea ce le face rezistente la elementele precum mucegaiul și microbii. 

Cons

În ciuda numeroaselor sale avantaje, podelele terrazzo au unele dezavantaje care includ: 

  • Cost costul așezării unei podele terrazzo este un dezavantaj major. Așezarea unei podele terrazzo este un proces amplu care necesită servicii profesionale. Prin urmare, costă mai mult decât așezarea altor tipuri de podea. 
  • Time-consuming este nevoie de mai mult timp pentru a așeza podele terrazzo. Nu ar trebui să luați în considerare acest tip de podea dacă timpul este un factor. 
  • Cold – podelele terrazzo pot deveni foarte reci fără o bază. Acest lucru face dificil mersul pe ea desculț. 
  • Cracks podelele terrazzo pot crăpa dacă nu sunt instalate corect. 

Cu toate acestea, lucrul bun este că puteți gestiona dezavantajele podelelor terrazzo. Nu ar trebui să te împiedice să oferi casei tale o podea terrazzo. 

Types of Terrazzo Flooring 

Tipurile diferite de podeli terrazzo depind de materialele componente și de tipul de lipire folosit pentru a le pune împreună. Mai jos sunt câteva podele terrazzo populare din care puteți alege.

Cement Terrazzo 

Sursă: Pinterest

Aceasta este o podea terrazzo obișnuită, cunoscută pentru calitatea, durabilitatea, natura nealunecoasă și atractivitatea sa estetică. La amestecarea cimentului, conținutul de apă trebuie să fie scăzut pentru a evita fisurarea componentelor. 

Epoxy Terrazzo

Sursă: Pinterest

Podeaua Epoxy este accesibilă, vine cu un design unic și poate fi folosită pe o bază din beton și lemn. Dezavantajul terazzo-ului din rășină epoxidică este incapacitatea acestuia de a rezista la condițiile meteorologice dure, ceea ce îl face potrivit doar pentru podele interioare.  

Monolithic Terrazzo

Sursă: Pinterest

Podeaua Terrazzo Monolitică este utilizată în mod obișnuit în clădirile publice și comerciale datorită rezistenței și durabilității sale. Acest tip de podea nu necesită întreținere ridicată și sunt rentabile, făcându-le o alegere de top. 

Rustic Terrazzo

Podelele Rustic Terrazzo au o suprafață rugoasă, ceea ce le face rezistente la alunecare și potrivite atât pentru podele de interior, cât și pentru exterior. Sunt versatile și oferă atât funcționalitate, cât și atractivitate estetică. 

Polyacrylate Terrazzo

Sursă: Pinterest

Polyacrylate Terrazzo sunt concepute în principal pentru a rezista la condițiile meteorologice dure și la elementele externe, făcându-le potrivite pentru podelele exterioare. Sunt ușor de instalat, iar procesul nu consumă timp, deoarece sunt lipite de o placă de beton existentă.

The Process For Laying Terrazzo on Floors

Instalarea podelelor terrazzo este un proces elaborat care necesită o eficiență ridicată. Deși este recomandabil să căutați servicii profesionale pentru instalare, ar trebui să urmați procesul de mai jos dacă doriți să o faceți singur. 

Clean The Floor

Mai întâi trebuie să tăiați placa și să o curățați pentru a o pregăti pentru beton. Puteți folosi o greblă pentru a nivela deschiderea și pentru a îndepărta toate particulele care se află în jur. După curățarea deschiderii, o puteți curăța cu un acid muriatic diluat pentru a ucide algele capabile să slăbească legătura dintre beton și terrazzo.

Fasten Dividers To The Slab

Despărțitoarele sunt demarcații din lemn care vor împiedica curgerea terazzoului umed în alte părți ale plăcii. Demarcația din lemn este fixată temporar pe placă și ar trebui să o îndepărtați după ce terazzo-ul se usucă. 

Pour Out The Terrazzo

După ce ați fixat separatoarele de lemn pe placă, ar trebui să turnați amestecul de ciment în deschidere și să-l răspândiți pe suprafață. 

Level The Surface

Ar trebui să ștergeți suprafața pentru a vă asigura că terrazzo-ul ajunge uniform în toate colțurile plăcii. 

Scatter The Mix

Împrăștiați amestecul de terrazzo pe suprafață și asigurați-vă că suprafața este bine ambalată și acoperită cu amestec. 

Use Spinning Stones To Smoothen Out The Lumps

Utilizați o mașină de filare Stones pentru a netezi. Procesul necesită multă răbdare, deoarece ar dura ore ca pietrele să fie bine lustruite pentru a scoate în evidență culorile strălucitoare de marmură și celelalte detalii ale podelei, inclusiv pătratele mărginite. 

Create a Perimeter

În timpul rotării, divizorul s-ar putea să nu poată menține amestecul în placă. Creați un perimetru cu lopata de nisip pe margini pentru a împiedica cimentul să alunece de pe placă. 

Grind The Surface

Folosiți o râșniță mai mică pentru a pune o atingere finală pe podea și lustruiți orice zgârietură rămasă. Podeaua ar trebui să fie strălucitoare, văzând o reflectare satisfăcătoare în ea.

Conclusion

Podelele din terrazzo sunt frumoase și au o senzație de lux care poate schimba instantaneu aspectul unei camere. Sunt utilizate pe scară largă în designul casei ca o alternativă mai atrăgătoare la granit sau marmură. Dacă doriți să utilizați podelele terrazzo, ar trebui să verificați https://www.olx.ro pentru toate materialele și echipamentele de calitate de care ai nevoie la cel mai bun preț. 

 

flooringTerrazzo
Comments (0)
Add Comment