An Easy Guide To Gas Fireplaces: Types, Features, and Installation

Șemineele pe gaz oferă estetica si realismul flăcărilor dansante cu toate facilitățile unui aparat modern pe gaz. Cu o apăsare a telecomenzii sau prin apăsarea unui comutator, puteți începe imediat să vă bucurați de șemineu fără a trece prin stresul de a aduce lemne sau de a curăța cenușa după folosire.

Cu toate acestea, am venit cu acest articol pentru a vă lumina despre tot ce trebuie să știți despre șemineele pe gaz. Dacă doriți să treceți la un șemineu pe gaz, puteți achiziționa diferite opțiuni de șeminee pe gaz de calitate https://www.olx.ro fără a cheltui prea mulți bani.

Why Should You Go for A Gas Fireplace?

Șemineele pe gaz au mai multe beneficii, de aceea sunt o alegere eficientă si rentabilă. Mai jos sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegeți un șemineu pe gaz.

Versatility

Un șemineu pe gaz poate intra în orice parte a casei. Atâta timp cât ai la dispoziție o conexiune de gaz sau propan disponibilă, poți instala un șemineu oriunde în casa ta.  

Varying Designs

Șemineele moderne vin în diferite modele unice, de la cele tradiționale la cele contemporane. 

Performs better than wood

Șemineele pe gaz pot funcționa la fel ca și lemnul real, doar că fără a crea mizerie sau fum.  

Convenience

Șemineele moderne au butoane și o telecomandă pe care o poți folosi pentru a comanda șemineul din confortul poziției dumneavoastră. 

Improved Energy efficiency

Șemineele pe gaz consumă mai puțină energie și produc căldură curată care menține calitatea aerului din interior, creând mai puțină poluare exterioară.   

Types of Gas Fireplaces

Cele trei tipuri de șeminee pe gaz din care puteți alege sunt: Inserts, Log Sets & Built-Ins. Să aruncăm o privire mai detaliată asupra lor.

Insert Fireplace

Sursă: Pinterest

Un șemineu pe gaz cu inserție este un set de bușteni alături de un arzător care este montat într-o cutie metalică înconjurată de o cutie și mai mare metalică introdusă într-un șemineu existent. Acest șemineu încalzeste aerul și radiază căldura din cutia metalică.

Șemineul necesită găuri pentru liniile de gaz și electrice. Puteți alege dintre un șemineu cu inserție ventilată cu un panou fix de sticlă în fața flăcărilor sau un șemineu cu inserție fără aerisire care are un ecran fix. 

Log Sets Fireplace

Sursă: Pinterest

Șemineul Log Sets este un șemineu accesibil, cu un teanc de bușteni ceramici și un arzător cu gaz care se află în interiorul unui șemineu existent. Instalația necesită găuri de acces forate pentru liniile de gaz și electrice. De asemenea, puteți alege un set fără aerisire sau cu aerisire care sprijină clapeta pentru a preveni intoxicația cu CO. 

Built-In Fireplace

Sursă: Pinterest

Un șemineu încorporat este construit într-un stil cutie similar ca șemineul cu inserție. Cu toate acestea, nu necesită un șemineu sau un coș de fum existent. Puteți alege o unitate cu aerisire în care evacuarea se golește printr-un perete exterior sau o deschidere, sau puteți opta pentru un șemineu încorporat fără aerisire, cu ecran metalic.

What to Consider When Choosing a Gas Fireplace

Cost 

Dimensiunea bugetului dumneavoastră va determina tipul de șemineu pe gaz pe care ar trebui să-l cumpărați. Un șemineu cu inserție sau încorporat va costa între €1800 și €4500, inclusiv costul de instalare. 

Type of Gas

Șemineele pe gaz pot folosi fie propan, fie gaz natural. Prin urmare, trebuie să alegi ce preferi. Gazul natural costă mai puțin decât propanul și produce cu 5% mai multă căldură, ceea ce îl face o alegere bună. Poți opta pentru propan în lipsa gazelor naturale. 

Do You DIY or hire a pro?

Dacă aveți abilitatea de a construi un șemineu pe gaz, îl puteți face și singur. Cu toate acestea, angajarea unui tehnician certificat este mai sigură dacă nu aveți abilitățile necesare sau nu sunteți încrezători în ele.

Maintenance 

Trebuie să angajați un tehnician care va întreține șemineul și se va asigura că este în stare bună. Cu toate acestea, taxa de întreținere vă va costa în jur de €100 pe an. 

Vented or Ventless Gas Fireplace 

Un șemineu pe gaz cu aerisire trimite poluanți precum monoxidul de carbon și azotul în afara casei dvs., în timp ce un șemineu cu gaz fără ventilație îi trimite în casă.

Pentru un șemineu pe gaz fară ventilație, puteți adopta cea mai sigură și eficientă metodă de aerisire care folosește un sistem cu două conducte. O conductă alimentează cu aer proaspăt pentru ardere la un focar sigilat, în timp ce cealaltă canalizează vaporii de ardere în exterior.

Cealaltă opțiune este B-vent, care este o opțiune mai puțin eficientă. Utilizează o singură țeavă pentru a duce evacuarea în și în afara casei. Gurile de aerisire B-vents vin un senzor pentru a stinge focul în caz că gazele de eșapament se inversează vreodată și coboară pe canalul de fum. 

Key Features To Look Out For In A Gas Fireplace 

Există câteva caracteristici de căutat atunci când cumpărați un șemineu pe gaz. Aceste caracteristici sporesc funcționalitatea, confortul și atractivitatea mașinii. 

Variable-flame Height Adjustment 

Acest control vă permite să setați cantitatea de căldură dorită. Puteți regla șemineul pentru a produce o sclipire de flacără sau o flacără fierbinte de culoare galbenă. Cea mai bună unitate de șemineu pe gaz poate regla până la 30% din puterea maximă. 

Wall-thermostat Control

Această caracteristică vă permite să reglați automat puterea șemineului pentru a se potrivi cu temperatura dorită. 

 LED Accent Lighting

Această iluminare adaugă un efect de pâlpâire realistă în interiorul focarului, sporind atractivitatea sa estetică. 

Battery Backup

O baterie de rezervă asigură că șemineul funcționează în timpul unei pane de curent. Aceasta este, de asemenea, o caracteristică bună pentru daunele neprevăzute pe care zăpada grea le poate cauza centralelor electrice. 

Built-in Fan

Unele șeminee pe gaz sunt dotate cu un ventilator încorporat montat în spatele focarului, care pompează aer cald și încălzește camera în grabă. 

Conclusion

Șemineele au fost întotdeauna printre facilitățile de top pentru proprietarii care doresc să cumpere o casă nouă. Cu toate acestea, un șemineu pe gaz oferă o funcționalitate mai îmbunătățită decât șemineele tradiționale fără nici o muncă suplimentară sau să creeze mizerie în jurul casei.

Dacă doriți să cumpărați un șemineu pe gaz de calitate, ar trebui să vizitați https://www.olx.ro, unde sunteți garantat că veți obține cel mai bun randament al investiției dvs. Veți găsi o gamă largă de design-uri și stiluri din care să alegeți pentru șemineele pe gaz.

 

gas fireplacehome
Comments (0)
Add Comment