Ghidul tău pentru cele mai noi și cele mai bune laptopuri de jocuri din 2021. Consultă cele mai recente recenzii și sfaturi de cumpărare pentru laptopurile de top din acest an.
- 1 Acer Nitro 5
- 2 Acer Predator Helios 300 (2020)
- 3 Asus ROG Zephyrus G14 Acer Nitro 5
- 4 Lenovo IdeaPad Gaming 3i
- 5 Gigabyte Aero 15 OLED (2021)
- 6 Razer Blade Stealth 13 (sfârșitul 2020)
- 7 HP Omen 15 (2020)
- 8 Dell G5 Gaming
Laptopurile pentru jocuri devin tot mai subțiri, mai ușoare și mai puternice tot timpul. Uneori, chiar oferă o durată de viață a bateriei decentă. Există nenumărate opțiuni dintre care să alegi, dar le examinăm și le clasăm pe cele mai bune dintre ele și îți explicăm ce trebuie să ai în vedere înainte de a cumpăra.
Din fericire pentru tine, am revizuit și clasat o mulțime de modele diferite pentru a alege dintr-o gamă de prețuri, dimensiuni și specificații diferite.
În 2021, laptopurile sosesc cu specificații precum procesoare Intel de a 11-a generație, plăci grafice Nvidia GeForce RTX 30 sau cea mai recentă serie AMD Ryzen 5000. Întotdeauna testăm și adăugăm noi modele, așa că ține cont de noile adăugări.
Cele mai bune laptopuri pentru jocuri 2021
1 – Acer Nitro 5
Dacă ești în căutare de performanță pe un laptop mare la un preț de buget, atunci Acer Nitro 5 este o opțiune grozavă.
Acesta oferă un Nvidia RTX 2060 și un afișaj mare de 17 inci, însemnând că poate ține pasul cu laptopurile de jocuri mai scumpe. Există o mulțime de porturi și o tastatură frumoasă.
În timp ce afișajul este de 120Hz, nu are culori puternice, așa că jocurile pot să arate plictisitoare. Șasiul este prea gros, așa că acesta este un înlocuitor accesibil pentru desktop pentru cei care nu sunt prea preocupați de acuratețea culorilor afișajului.
2 – Acer Predator Helios 300 (2020)
Helios 300 pentru anul 2020 este un alt laptop de jocuri bun per ansamblu de la Acer, care oferă un amestec frumos de componente și caracteristici.
Dacă ai nevoie doar de jucat ocazional și eSports, atunci a 10-a generație Intel și CPU și GPU Nvidia GeForce RTX 2060 este o combinație solidă. Iar jocurile vor fi afișate pe ecranul fin de 144Hz.
În timp ce prețul bate mulți dintre rivali, există câteva dezavantaje de luat în considerare, inclusiv o calitate a ecranului mai scăzută dincolo de această rată de reîmprospătare, o durată medie de viață a bateriei și un design destul de gros. Dacă te îngrijorează, atunci caută în altă parte pentru un pic mai multă finețe, deși probabil la un preț mai mare.
3 – Asus ROG Zephyrus G14
ROG Zephyrus G14 combină capacitatea laptopurilor de gaming cu sensibilități ultrabook într-unul dintre cele mai compacte și mai puternice laptopuri de jocuri pe care le-am văzut vreodată.
Jos pălăria pentru designul termic al acestui aparat compact, care poate găzdui până la un Ryzen 9 4900HS, 32 GB de memorie RAM DDR4, până la un SSD M.2 NVMe de 1 TB și, cel mai impresionant, Nvidia GeForce RTX 2060 Grafică Max-Q.
Există, de asemenea, capacul încărcat cu LED-uri „AniMe Matrix” al acestei mașini, care poate afișa imagini, text, egalizatoare și chiar GIF-uri animate – perfect pentru a adăuga o notă de caracter și personalizare aparatului tău sau ca un mijloc de a glumi discret pe seama adversarilor în timpul competițiIlor.
4 – Lenovo IdeaPad Gaming 3i
Dacă ai nevoie doar de un laptop de jocuri ieftin, Lenovo IdeaPad Gaming 3i este o alegere rezonabilă.
Cu siguranță este mult mai ieftin decât marea majoritate a aparatelor de pe piață. De fapt, este mai accesibil decât unele laptop-uri non-gaming și are o cantitate decentă de putere pentru jocurile obișnuite datorită unui GeForce GTX 1650 iar un Ti nu este mult mai mult.
Cipul Core i5 este suficient de bun pentru utilizarea zilnică, iar 3i oferă, de asemenea, un design atractiv și o tastatură plăcută.
Dezavantajele la acest preț sunt ecranul slab (în ciuda ratei de reîmprospătare de 120Hz), un SSD mic, trackpad slab și o selecție limitată de porturi.
5 – Gigabyte Aero 15 OLED (2021)
Este posibil să nu fie comercializat ca laptop pentru jocuri, dar Aero 15 OLED are componentele pentru aceasta – un RTX 3070 cu un Core i7-10870H cel puțin – și cu un ecran conceput pentru sarcini creative.
Acesta este un laptop uimitor de elegant, portabil, dar puternic, care se potrivește celor care caută un singur aparat pentru a face față sarcinilor complexe de lucru, cum ar fi editarea video și apoi, odată ce munca s-a terminat, unele dintre cele mai recente jocuri AAA. Asta dacă ești ok cu o rată de reîmprospătare de 60Hz.
Poți accesa un afișaj Full HD cu o rată de reîmprospătare de 144Hz, dar îți recomandăm să alegi un model OLED dacă îți permiti – mai ales dacă ai nevoie de performanța acestui ecran uimitor care poate atinge 100% din spațiul de culoare P3.
Este doar foarte scump, de unde și poziția din acest top.
6 – Razer Blade Stealth 13
Blade Stealth 13 a fost actualizat la sfârșitul anului 2020 pentru a se potrivi cipurilor Intel de generația a 11-a.
Așa cum te-ai putea aștepta, Razer oferă o putere impresionantă pentru jocuri tradiționale într-o carcasă ușoară, subțire și robustă, cu un ecran 1080p de top – dacă ai nevoie de un aparat ușor pentru jocuri și eSports, va face față.
Cu toate acestea, concentrarea pe designul inteligent înseamnă că Razer are o tastatură dezamăgitoare, un procesor Intel care este în repetate rânduri bătut de AMD și un preț foarte ridicat – astfel încât vei obține un aparat mai bun în ansamblu dacă nu ești setat pe negrul și verdele lui Razer.
7 – HP Omen 15 (2020)
HP Omen 15 (2020) este accesibil și echilibrează o placă grafică decentă GTX 1660 Ti cu un procesor AMD Ryzen 7 superb.
Există o grămadă de performanță aici și poți să treci la un RTX 2060 pentru nu mult mai mult. Ne place, de asemenea, noul design și gama de porturi oferite.
Este o opțiune decentă pentru un laptop portabil de jocuri, fără a sparge pușculița. Ecranul este însă mediocru, iar alte domenii precum durata de viață a bateriei și tastatura ne lasă să ne dorim puțin mai mult. Cumpără-l pentru puterea ascunsă de sub carcasă.
8 – Dell G5 Gaming
Nu îți poți permite un Alienware? Ei bine, gama G5 Dell este la îndemână pentru a oferi ceva mult mai accesibil.
Vestea bună aici este că există o cantitate decentă de performanță oferită pentru banii tăi și poți obține modele mai ieftine decât cel pe care l-am testat. G5 15 Gaming are o durată de viață excelentă a bateriei și componente precum memoria și stocarea care sunt adesea trecute cu vederea sunt, de asemenea, bune.
Cu toate acestea, s-au făcut sacrificii pentru a obține prețul, iar acestea includ un ecran spălăcit, un design gros și o tastatură și trackpad mediocre.
La sfârșitul zilei, există rivali mai buni în jurul acestui preț, astfel încât G5 15 are cel mai mult sens la capătul mai ieftin al modelelor disponibile.
Ghidul tău de cumpărare pentru cele mai bune laptopuri de jocuri din 2021
Există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când cauți piața pentru un laptop de joc respectabil.
Ai nevoie de un procesor capabil, un cip grafic suficient de puternic pentru a îți oferi jocurile așa cum le-au intenționat dezvoltatorii, suficientă memorie RAM de sistem pentru a păstra aplicațiile stocate în memorie, unități de stocare rapide și de mare capacitate pentru a păstra jocuri și alte fișiere, ecran cu rezoluție decentă pentru a vedea acțiunea și un șasiu bun pentru a suporta toate aceste componente.
Având în vedere acest lucru, am împărțit sfaturile noastre de cumpărare pe componente, pentru a te ajuta să aflii ce să cauți.
Care procesor este cel mai bun?
De la Intel, ultima generație de procesor Core este o idee bună pentru cele mai bune performanțe și longevitate. Totuși, optarea pentru modelul anului precedent îți poate economisi o mulțime de bani dacă găsești la reducere un laptop din generația anterioară.
Nu este vechi, doar că nu e cel mai recent model, așa că tinde să fie la preț redus pentru a termina stocul. În prezent, cipurile AMD Ryzen depășesc performanța Intel dacă performanța procesorului este la înălțimea listei tale de dorințe.
Ce placă grafică ar trebui să aleg?
Placa grafică este, fără îndoială, cea mai importantă componentă a unui laptop de jocuri, deoarece face cea mai mare parte a muncii atunci când joci un joc. Spre deosebire de un computer desktop, de obicei nu poți face upgrade la placa grafică pe un laptop, deci merită să obții tot ce îți poți permite de la început.
Laptopurile cu cipuri grafice Nvidia GTX sunt modelele mai vechi, dar oferă în continuare performanțe decente. Vei vedea versiunile „Max Q design” ale acestor carduri, în mare parte deoarece sunt create pentru a se încadra în șasiul unui laptop, deși unele au ocazional un card adecvat.
Dacă dorești cea mai recentă tehnologie, caută carduri GeForce RTX pentru performanțe îmbunătățite, împreună cu caracteristici precum ray tracing. Sunt mai scumpe, desigur.
De asemenea, reține că AMD a revenit în joc în zilele noastre și are o mulțime de cipuri Ryzen și GPU-uri Radeon de calitate superioară.
De ce ecran am nevoie?
Ecranele pentru laptop s-au îmbunătățit în ultimii ani, rezoluțiile ecranului stabilindu-se acum la full-HD (1920×1080) și folosind o tehnologie mai bună decât tipul de bază TN găsit pe portabilele ieftine. Ai grijă la panourile IPS, care oferă o vizualizare largă și consecventă din toate unghiurile, un raport de contrast mai bun și o gamă mai largă de culori.
Nu te lăsa înșelat de lăudăroșeniile legate de luminozitatea ecranului – raportul de contrast, în special la setările de luminozitate mai mici, este mult mai important decât să îți orbești ochii cu cifre de 300 nits.
De asemenea, este mai ușor să găsești ecrane acum cu finisaje anti-orbire mai practice, inversând tendința panourilor reflectorizante cu luciu ridicat, care odinioară erau inevitabile de la majoritatea mărcilor.
Și, de obicei, poți ignora tendința de rezoluție mai mare decât HD, deoarece multe procesoare grafice se chinuie cu ecranele Ultra HD (4K). Pentru majoritatea jucătorilor, Full HD (1920 x 1080) sau Quad HD (2560 x 1440) este un compromis fericit între detaliile glorioase de pe ecran și cadrele de redare.
Dacă dorești o experiență mai lină la 1080p sau 1440p, optează pentru un afișaj cu o rată de reîmprospătare mai mare (120 sau 144Hz). Poți obține chiar și 240Hz pe Razer Blade 15. Sectorul jocurilor este locul în care vei găsi marea majoritate a laptopurilor cu o rată de reîmprospătare ridicată, deși există semne că tehnologia vine și pe dispozitivele de consum.
De cât spațiu de stocare am nevoie?
Pentru stocare, o unitate SSD va îmbunătăți foarte mult experiența utilizatorului atunci când vine vorba de pornirea unui PC, lansarea programelor și deschiderea și salvarea fișierelor. Nu va face jocurile să ruleze mai repede, deși poate reduce timpul de încărcare între niveluri și ar trebui să pornească mai repede.
Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat un SSD, cu opțiunea unui al doilea hard disk pentru a îți stoca jocurile. Amintește-ți că jocurile moderne ocupă mult spațiu, așa că obtine cât mai mult spațiu de stocare.
Laptopurile pentru jocuri au un sunet mai bun?
Unor jucători le place să folosească căști de telefon sau un set de căști mari, în special în jocurile multiplayer, dar dacă nu anticipezi că îți petreci timpul înfășurat în apărătoare de urechi, ar trebui să constați că laptopurile moderne de jocuri funcționează la un sonor mai liniștit astăzi. Ceea ce înseamnă că ai putea aprecia difuzoarele stereo încorporate.
Unele insigne ale mărcii sport pentru a sugera sisteme audio personalizate – am văzut că B&O, Dynaudio, Harman, Klipsch și Onkyo își pun numele pe difuzoarele mici pentru laptop – deși, din experiența noastră, acestea sunt mai mult decor de vitrină, întrucât unele dintre cele mai bune sunete din laptopuri nu au insigne fanteziste.
Durata de viață a bateriei și alte considerații
Durata de viață a bateriei este, probabil, mai puțin o preocupare pentru un tip de laptop pentru jocuri care înlocuiește desktopul, deși este mai degrabă o problemă istorică cauzată de dificultatea de lungă durată de a combina grafică rapidă cu laptopuri svelte și care ocolesc mainstreamul.
Așa cum am descoperit cu câteva modele din grupul următor, cel puțin, poți avea un aparat de jocuri puternic și o durată de viață uimitoare a bateriei, chiar dacă durata de funcționare deconectată se va micșora mai repede odată ce grafica integrată de putere redusă a trecut la grafica de joc mai înfometată.
Nu uita de garanție. Cheltuiești mulți bani, deci este important să te asiguri că producătorul oferă o garanție bună, lungă. În mod ideal, aceasta ar acoperi costul transportului laptopului înapoi la bază pentru reparații și apoi returnat către tine, deci acordă întotdeauna atenție scrisului mic.