Dacă ești în căutarea unui nou smartphone și nu vrei să arunci bani pe fereastră, vei dori să citești acest articol. Vom discuta despre smartphone-uri care au un preț sub 2000 de lei și-ți vom spune ce să cauți atunci când cumperi unul. Smartphone-urile din această gamă de preț oferă o valoare excelentă pentru bani și vin cu caracteristici care sunt comparabile cu modelele mai scumpe. Așadar, fie că ești în căutarea unui nou telefon Android sau iPhone, noi îți oferim tot!
Cumpărarea unui smartphone cu preț mediu: Ce să cauți
Când cumperi un smartphone care are un preț mediu, există anumite lucruri pe care ar trebui să le cauți. În primul rând, vrei să te asiguri că telefonul are un procesor bun. Un procesor bun te va asigura că telefonul este rapid și receptiv. De asemenea, vrei să te asiguri că telefonul are o cameră bună. O cameră bună îți va permite să faci fotografii și videoclipuri grozave. În cele din urmă, vrei să te asiguri că telefonul are o baterie mare. O baterie mare se va asigura că telefonul poate ține toată ziua fără a fi nevoie să fie încărcat.
Dacă ești în căutare pe piață cu un buget de până la 2000 de lei, ar trebui să verifici mai jos lista noastră de smartphone-uri.
1. Samsung Galaxy A42 5G
Sursa: Samsung
Chipsetul Qualcomm Snapdragon 750G alimentează Samsung Galaxy A42 5G , care vine cu 4/6/8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare în diverse configurații. Utilizatorii pot folosi acum un card microSD pentru a-și extinde capacitatea și mai mult. O cameră principală de 48 MP, o cameră ultra-largă de 8 MP, o cameră macro de 5 MP și un senzor de adâncime de 5 MP sunt incluse în configurația camerei lui Galaxy A42 5G . Camera selfie are o rezoluție de 20MP. În timp ce afișajul Super AMOLED are o dimensiune de 6,6 inci, acesta acceptă doar rezoluția HD+, ceea ce este nepotrivit pentru orice piață de smartphone-uri, cu excepția Statelor Unite. Samsung Galaxy A42 5G vine cu o baterie de 5.000 mAh și capacități de încărcare rapidă de 15 W.
Caracteristici
- RAM: 4/6/8 GB
- Procesor: Qualcomm Snapdragon 750G
- Cameră spate: 48, 8, 5 și 5 MP
- Cameră frontală: 20 MP
- Baterie: 5000 mAh
- Afişaj: 6,6 inci
Pro
- Atât rețele mmWave, cât și sub-6 5G
- Durată de viață a bateriei solidă
- Afișaj masiv, luminos
- Excelent procesor din gama medie
Contra
- Fără difuzor stereo
- Viteză mică de încărcare
- Camere mediocre
2. Nokia 5.4
Sursa: Nokia
Nokia 5.4 vine cu o versiune curată de Android, aproape fără bloatware și o garanție de doi ani pentru actualizarea software-ului, care include trei ani de remedieri lunare de securitate. Deși nu este cel mai puternic sau cel mai bogat în caracteristici telefon de pe listă, este mai mult decât capabil să-ți îndeplinească majoritatea sarcinilor de zi cu zi, de la navigarea online la rețelele sociale până la vizionarea videoclipurilor.
Camerele sunt un upgrade semnificativ față de predecesorul său, Nokia 5.3. Senzorul principal a crescut de la 13 megapixeli în 5.3 la 48 megapixeli în 5.4. În plus, AI de la Nokia și Qualcomm Snapdragon 662 permite o aplicație de cameră receptivă, cu culori vibrante și înregistrare video cinematografică.
Caracteristici
- Ecran – 6,39 inci
- Procesor – Qualcomm Snapdragon 662
- Cameră frontală – 16MP
- Cameră spate – 48MP, 2MP, 5MP și 2MP
- RAM – 4/6 GB
- Stocare – 64 GB
- Capacitate baterie – 4000mAh
- OS – Android 10
Pro
- Software-ul Android One este curat și simplu
- Actualizare software garantată pentru viitor
- Sistem cu patru camere
- Hardware elegant, cu culori interesante
- Ecran mare și baterie suficient de mare
Contra
- Scaner de amprente lent
- Fără impermeabilizare oficială sau încărcare wireless
3. OnePlus Nord N200 5G
Sursă: OnePlus
Pe măsură ce rețelele 5G devin tot mai răspândite în întreaga lume, tehnologia începe să-și facă loc în telefoane mai accesibile. Pentru început, N200 5G prezintă același limbaj de design ca și seria OnePlus 9, mult mai scumpă, precum și finisajele cu gradient albastru simbolice ale lui OnePlus. Datorită culorilor și texturii mate din spate, nu ai ghici niciodată că este fabricat din plastic. Are un ecran LCD full HD+ cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz, precum și NFC pentru plăți fără contact și încărcare rapidă de 18 W. Sunt incluse, de asemenea, un senzor de amprentă lateral rapid și un port pentru căști de 3,5 mm, deși glisorul de alertă este absent de pe dispozitivele OnePlus de ultimă generație.
Caracteristici
- Ecran – 6,49 inci (1080×2400)
- Procesor – Qualcomm Snapdragon 480
- Cameră frontală – 16MP
- Cameră spate – 13MP, 2MP și 2MP
- RAM – 4 GB
- Stocare – 64 GB
- Capacitate baterie – 5000mAh
- OS – Android 11
Pro
- Unul dintre cele mai accesibile și mai frumoase telefoane 5G
- Mufă pentru căști de 3,5 mm
- Rată de reîmprospătare de 90 Hz
- Durată de viață fantastică a bateriei
Contra
- Fără glisor de alertă
- Camere mediocre
- RAM și stocare limitate
4. Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Sursa: Mi
Note 10 Pro are multe sub mânecă atunci când vine vorba de specificații. Telefonul vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 732G, 6 GB RAM, 128 GB spațiu de stocare și o baterie de 5.020 mAh. De asemenea, are un ecran AMOLED uriaș de 6,67 inci, cu rame subțiri și patru camere din spate.
Caracteristici
- Afișaj – 6,67 inci
- Procesor – Qualcomm Snapdragon 732G
- Cameră frontală – 16MP
- Cameră spate – 64MP, 8MP, 5MP și 2MP
- RAM – 6/8 GB
- Stocare – 64/128 GB
- Capacitatea bateriei – 5020mAh
- OS – Android 11
Pro
- AMOLED arată foarte bine
- Bateria de 5.020 mAh este uriașă
- Performanță rapidă și fiabilă
- Tone de memorie RAM și spațiu de stocare
Contra
- Bloatware-ul este comun.
- Utilizează portul de încărcare de tip C 2.0 învechit.
- Fără suport 5G.
- Nu vine cu încărcare wireless.
Concluzie
Smartphone-urile cu preț mediu sunt o opțiune grozavă pentru persoanele care nu vor să arunce banii degeaba, dar își doresc totuși un dispozitiv de calitate. Când cauți un smartphone cu preț mediu, există anumite lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere. Asigură-te că vei căuta diferite modele și compară caracteristicile acestora. De asemenea, asigură-te că citești recenzii de la clienții anteriori. În sfârșit, nu uita să verifici eticheta de preț! Dacă ești în căutarea unui smartphone la buget, ar trebui să consulți lista noastră cu cele mai bune dispozitive care se încadrează sub 2000 RON.