14 Dec 2021, Autor:

O casă din bușteni se remarcă prin construcția materialelor naturale, viteza de execuție și un microclimat favorabil gospodăriei. Designul unei astfel de clădiri poate combina elemente de arhitectură națională cu tehnologia modernă, finisaje non-standard și o amenajare ingenioasă. Cât costă o casă din busteni și cum este construită

Planul casei din bușteni: modern, montan, scandinav

Deși casele construite din lemn sunt de obicei asociate cu un stil rustic și o atmosferă idilică în interioare, aceasta nu este singura direcție pe care o urmează designerii. Pe de o parte, designul unei case din bușteni poate ține cont de motivele caracteristice montane și populare, iar pe de altă parte, introduce elemente ale aranjamentelor contemporane în concept. Acestea includ, printre altele, ferestre mari, balustrade de sticlă sau o formă minimalistă inspirată din arhitectura scandinavă. Proiectul include și finisarea casei, care poate diferi de aspectul clădirilor tradiționale din lemn. Lemnul natural dă bine cu sticla și metalul, de exemplu.

Construcția unei case din bușteni

Materia primă naturală într-o versiune atât de modernă nu numai că arată grozav, dar este și foarte funcțională. O casă din bușteni se numește o clădire care economisește energie, deoarece se distinge printr-o izolare termică foarte bună. Iarna menține o temperatură mai ridicată în interior pentru mai mult timp, în timp ce vara te poți bucura de o răcoare plăcută înăuntru.

Avantajele construirii caselor din bușteni

🗸 Timp scurt de construcție – de obicei o casă din bușteni poate fi construită în doar 3 luni;

🗸 Posibilitate de instalare în orice moment al anului – construcția unei case din bușteni poate fi realizată chiar și iarna, deoarece clădirea nu necesită lucrări umede (cu excepția construcției de fundații, care pot fi afectate negativ de ploi abundente și ninsori sau temperaturi scăzute);

🗸 Tehnologia lemnului- o casă din bușteni pe tot parcursul anului este realizată din materiale gata făcute legate cu cuie și rosturi;

🗸 Lățimea mai mică a pereților interiori – comparativ cu o clădire din cărămidă, o casă modernă din bușteni are pereți mici în interior, ceea ce conferă întregii clădiri o suprafață utilă mai mare;

🗸 Bună izolare termică și proprietăți acustice;

Casa din bușteni – preț

Costurile totale ale construirii unei case de bușteni unifamiliale sunt mai mici decât prețul unei clădiri din cărămidă – nu numai în estimarea costurilor, ci și în utilizarea ulterioară a celor patru unghiuri ale acesteia. Greutatea redusă reduce dimensiunea fundațiilor la minim, reduce costurile de transport a materialelor de construcție și chiar îți permite să economisești la finisarea interioară. Costul se decide în funcție de:

🗸 ipoteze de proiectare,

🗸 tipul de lemn selectat,

🗸 zona planificată și stilul casei,

🗸 elemente de finisare.

Costul unei case din bușteni într-o carcasă deschisă variază între 400-2000 lei pe metru pătrat. Prețul pentru carcasă închisă este de aproximativ 1500-2780 lei pe metru pătrat. O gamă atât de largă de prețuri este influențată, printre altele, de dimensiunea clădirii, structura acesteia, acoperișul utilizat și numărul și dimensiunea tâmplăriei pentru ferestre și uși.

Construcția unei case din bușteni

Cursul construirii unei case din bușteni pas cu pas

  1. Pregătirea șantierului – curățarea terenului de suprafața solului, îndepărtarea gazonului, stabilizarea șantierului.
  2. Construcția fundațiilor – procesul este similar cu construcția fundațiilor pentru clădiri din cărămidă. Unii antreprenori preferă să facă o fundație din plăci care funcționează bine în construcția de case din bușteni.
  3. Așezarea primilor bușteni de lemn – o etapă extrem de importantă în timpul căreia nu trebuie să uiți de hidroizolație și termoizolație care garantează durabilitatea întregii structuri pentru mulți ani. Datorită amenajării corecte a primilor bușteni de lemn, poți crea o clădire etanșă și rezistentă la intemperii.
  4. Tehnologia de îmbinare a buștenilor – alegerea unei tehnici specifice diferă de tipul de lemn folosit. Se ține cont de grosimea buștenilor, de tehnologia de prelucrare a lemnului, precum și de efectele vizuale preferate.
  5. Găuri de electricitate – În casele din bușteni pe tot parcursul anului, instalațiile sunt conduse prin găuri forate prin centrul unei bucăți de lemn. În situația în care casa este izolată suplimentar din interior, cablurile de instalare sunt conduse între elementele unui grătar din lemn umplut cu material termoizolant.
  6. Instalarea pereților despărțitori – dacă pereții sunt din bușteni, instalarea acestora se realizează simultan cu alte lucrări de construcție, dar de obicei se folosește o soluție mai ieftină, adică pereții de cadru. Acestea trebuie montate pe glisiere speciale care stabilizează structura.
  7. Implementarea mansardei și a acoperișului – una dintre cele mai solicitante etape în construcția unei case din bușteni. Asamblarea trebuie să fie foarte precisă, deoarece aranjarea necorespunzătoare a grinzilor de tavan se manifestă, de exemplu, sub formă de pierderi de căldură. Structura acoperișului trebuie să fie etanșă și instalată corespunzător. Datorită acestui lucru, va fi rezistent la rafale de vânt, greutatea zăpezii și alte condiții meteorologice dificile.
  8. Tâmplărie pentru ferestre și uși – ferestrele și ușile pot fi montate în timpul constructiei casei sau după finalizarea acesteia. Alegerea tâmplăriei pentru ferestre și uși are loc cel mai adesea în etapa creării unui design de casă din busteni. Este important să instalezi corect ferestrele și ușile, ceea ce este legat de izolarea termică și etanșeitatea acustică.

Merită să investești într-o casă modernă din bușteni pe tot parcursul anului?

Efectul inițial al unei case din bușteni economisitoare de energie, unică și atmosferică poate fi atins în doar câteva luni. Proprietățile clădirilor construite în tehnologia lemnului sunt comparabile cu clădirile din cărămidă. În multe cazuri, chiar își depășesc concurenții cu proprietăți mai bune de izolare acustică și termică. Pe termen lung, se dovedește că a construi o casă din bușteni este o soluție mai ieftină decât investiția în clădiri din cărămidă. Pentru că economisești energie electrică și încălzire și, prin urmare, reduci suma facturilor.

O casă modernă din bușteni construită corespunzător este clasificată drept construcție ecologică și de economisire a energiei, care nu necesită cheltuieli financiare mari din partea investitorilor. Aspectul unic, timpul de implementare, microclimatul specific și durabilitatea sunt avantaje suplimentare ale unei astfel de investiții.