Cultivarea roșiilor în grădina casei este una dintre forțele care împing oamenii spre începerea unei grădini de legume. Este astfel visul oricărui iubitor de roșii să cultive roșiile ideale în grădina lor de legume. Roșiile care sunt bine îngrijite ar trebui să fie în mod ideal intense, aromate și fără lovituri. Singurul truc pentru a te asigura că cultivi roșii de cea mai bună calitate este să ai în vedere cele mai bune soiuri favorizate de clima zonei tale. Articolul urmărește să discute câteva dintre sfaturile și ideile perfecte pentru cultivarea roșiilor în grădina de legume.
Nu Supra-aglomera Niciodată Răsadurile de Roșii
Sursă: thespruce.com
Roșiilor trebuie să li se lase suficient spațiu pentru a se ramifica, mai ales atunci când pornești roșiile din semințe. Aceasta înseamnă că roșiile ar trebui să fie subțiate la o plantă viguroasă per ghiveci. Supra-aglomerarea roșiilor le va face să nu poată ajunge la lumina soarelui, prin urmare nu vor avea o tulpină solidă care să le susțină. Randamentele lor ar putea ajunge să se reducă ca urmare a supra-aglomerării. Fermierului i se garantează o bună creștere oferind roșiilor suficient spațiu, ceea ce se traduce în randamente bune. Supra-aglomerarea este descurajată deoarece răspândește boli la culturi, ceea ce scade productivitatea acestora. Spațiul recomandat după ce roșiile sunt transparente este de 10 cm.
Este Nevoie Să Le Oferi Roșiilor Tale Lumina Soarelui
Sursă: thespruce.com
Cel mai bine ar fi să-ți plantezi roșiile într-un loc care are suficientă lumină. Lumina ar trebui să fie puternică și directă, astfel încât planta să fie capabilă să transforme lumina soarelui în energie pe care o folosește pentru a-și face fructele. Prin urmare, cu cât au mai multă lumină solară, cu atât le este mai ușor să producă fructe. Cu excepția cazului în care intenționezi să-ți crești roșiile într-o seră, ar trebui să te asiguri că acestea au contact cu lumina artificială timp de 14-18 ore în fiecare zi. Cu toate acestea, se recomandă să păstrezi plantele de roșii departe de lumini fluorescente, pentru a le împiedica să crească grăbit. Cea mai însorită parte a grădinii tale de legume este cel mai bun loc în care ar trebui să plantezi roșiile.
Asigură-te că Plantezi Roșiile Într-un Loc Care Are un Flux Liber de Aer
Sursă: thespruce.com
Asigură-te că grădina ta de legume are un flux liber de aer care asigură că plantele de roșii se pot mișca și legăna pentru a dezvolta tulpini puternice. În cazurile în care plantezi roșiile în interior, trebuie să ai un ventilator pe care îl poți porni pentru a asigura circulația liberă a aerului. Prin rotirea ventilatorului de cinci până la zece ori pe zi, plantele vor dezvolta tulpini solide. O altă opțiune care face acest lucru posibil este să ciufulești roșiile frecându-ți ușor mâna înainte și înapoi peste vârfurile roșiilor pentru o perioadă scurtă de timp, dar de mai multe ori pe zi.
Este Nevoie Să Încălzești Solul din Grădină în Avans
Sursă: thespruce.com
Roșiile nu vor începe să crească în sol rece. Le place căldura, ceea ce necesită preîncălzirea solului înainte de a le planta. Aerul și solul din jurul lor trebuie să aibă temperaturi ridicate pentru a crește. Din acest motiv, se recomandă să acoperi solul cu hârtie neagră cu o săptămână înainte de a începe plantarea. Hârtia neagră se va asigura că nu se pierde căldura din sol în atmosferă și, prin urmare, este reținută. Dacă este posibil, poți folosi mulci roșu fiindcă e foarte bun pentru roșiile tale, deoarece crește randamentul roșiilor.
Asigură-te că Tulpinile Roșiilor Sunt Îngropate
Sursă: thespruce.com
Când plantezi roșiile în grădina de legume, asigură-te că le îngropi tulpinile adânc. Acest lucru asigură că roșiile au o tulpină puternică, deoarece pot dezvolta rădăcini de-a lungul tulpinilor pentru o stabilitate ușoară. Cel mai bine ar fi să săpi astfel gropi adânci în timp ce te pregătești să le plantezi pentru a asigura o stabilitate maximă a plantei.
Este Nevoie Să Folosești Mulci pe Roșii După Încălzirea Solului din Grădina de Legume
Sursă: thespruce.com
Mulcirea este o practică agricolă bună care asigură că plantele nu pierd apă din sol în atmosferă. Pe lângă conservarea apei, mulcirea este destul de benefică, deoarece ajută la prevenirea bolilor transmise de sol ca să nu afecteze roșiile. Se recomandă să acorzi timp soarelui să încălzească solul, astfel încât mai târziu să poți acoperi solul cu mulci pentru a păstra căldura. Ești sfătuit să adaugi mulci după ce solul se încălzește, deoarece roșiilor le place căldura bună pentru a o conserva.
Trebuie Să Scapi de Frunzele de la Bază
Sursă: thespruce.com
După plantarea roșiilor, acestea continuă să crească, având în vedere mediul propice la care le supui. Cu toate acestea, după ce ating înălțimea de 90 cm, ar trebui să îndepărtezi frunzele crescute în partea inferioară a tulpinii. Frunzele trebuie îndepărtate pentru că de obicei sunt primele frunze care se formează, deci sunt susceptibile la probleme cu ciuperci. Frunzele devin o problemă pentru plantă, deoarece pe măsură ce planta de tomate crește, frunzele nu au suficientă lumină solară și aer și sunt lăsate să stea aproape de pământ, deci sunt predispuse la agenți patogeni care cauzează boli care ar putea afecta întreaga plantă.
Trebuie Să Le Strângi Și Să Le Tunzi Pentru un Randament mai Mare de Roșii
Sursă: thespruce.com
Tunderea implică îndepărtarea părților nedorite ale unei plante. Tunderea plantei de roșii este foarte benefică, deoarece ajută la îndepărtarea părților inutile care se dezvoltă la bază. Acestea afectează randamentul plantei de tomate prin reducerea cantității de energie necesară pentru a face fructe. Este bine să fii atent când tai pentru a evita tăierea frunzelor responsabile de fotosinteză. În caz contrar, este posibil să ai roșii care nu au aromă pentru că ai tăiat frunzele greșite.
Asigură-ți Roșiile cu Apă în Mod Regulat
Sursă: gardenbetty.com
Când plantele tale cresc, trebuie să le uzi adânc și regulat. Se recomandă udarea când fructele se dezvoltă, astfel încât acestea să devină turgente. Ar trebui să te asiguri că uzi plantele în mod regulat pentru a evita ca acestea să devină deficitare de calciu. În caz contrar, ar trebui să te asiguri că plantele tale au acces la cel puțin un centimetru de apă în fiecare săptămână. Acest lucru previne ofilirea plantelor. Este, însă, indicat ca atunci când fructele se coc, plantele să nu fie udate în mod regulat pentru a le da timp să concentreze zaharurile astfel încât să aibă o aromă bună.
Asigură-te că Roșiile Tale au Nutrienții Necesari
Sursă: gardenbetty.com
Merită să te asiguri că locul pe care îl alegi să-ți plantezi roșiile are suficiente minerale sau este pur și simplu fertil. Solul fertil va avea nutrienți precum calciul și fosforul, care permit plantei să crească bine fără deficiențe. De asemenea, poți adăuga îngrășăminte lichide alături de alți nutrienți în gaura în care intenționezi să plantezi roșia. Dacă este necesar, poți, de asemenea, să pulverizezi roșiile cu îngrășământ foliar pentru a suplimenta orice nutrienți care ar putea avea o deficiență.
Cel mai Bine Este Să Reconsideri Utilizarea Metodei Bățului Pentru a Descuraja Viermii
Sursă: gardenbetty.com
Ești dornic să nu-ți pierzi plantele de roșii din cauza viermilor și a altor rozătoare? Metoda bățului este foarte ușor accesibilă pentru a fi folosită. Tehnica este mai puțin costisitoare, deci cea mai ușoară. Viermii se ascund în timpul zilei, dar sunt ocupați noaptea în timp ce se cațără pe tulpinile răsadurilor transplantate, provocând daune masive plantelor. Viermii se întâmplă să iubească răsadurile de roșii, deoarece ajung să mănânce toate răsadurile și, în cele din urmă, fructele. Prin urmare, metoda bățului funcționează eficient, asigurându-se că descurajează viermii să se înfășoare în jurul tulpinii plantei și să-ți mestece planta de roșii.
Concluzie
Cultivarea roșiilor poate fi fie o sarcină ușoară, fie complicată, în funcție de măsurile pe care le alegem să le adoptăm. Roșiile necesită îngrijire intensivă, astfel încât să dea randamente bune. Au nevoie de îngrijire pentru a se asigura că sunt bine udate în mod regulat, mai ales atunci când formează fructe pentru a forma o formă pompoasă. Când le plantezi, trebuie să te asiguri că planta are acces bun la lumina soarelui, care este esențială pentru a crea energie și forma fructe. Există astfel o serie de lucruri care trebuie făcute pentru a garanta o recoltă excelentă. Articolul a discutat câteva idei vitale pentru a asigura cele mai bune randamente. Cu toate acestea, cele mai bune idei de roșii nu se limitează în totalitate la ceea ce s-a discutat.