A fost o vreme când progresele în tehnologia telefoanelor mobile nu cunoșteau limite. Inovațiile de ultimă oră în cele mai notabile mărci de telefoane mobile au făcut ca utilizatorii să își aleagă mai ușor telefonul dorit. Cu toate acestea, odată cu creșterea IT și concurența între mărci, performanța și caracteristicile smartphone-urilor din toate mărcile au devenit monotone.
Prin urmare, este o oportunitate excelentă de a lua în considerare achiziționarea unui smartphone la mâna a doua. Modelele restaurate de iPhone-uri și telefoane Samsung Galaxy sunt mai puțin costisitoare decât cele mai noi versiuni, nu mult mai bune, ale acelor modele de pe site-urile producătorilor.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un telefon uzat:
1. Compatibilitate de Rețea
Toate telefoanele mobile uzate nu pot fi utilizate cu toți furnizorii de telefonie mobilă. Distincția principală este între rețelele CDMA Sprint și Verizon și rețelele AT&T și T-GSM Mobile. Ca un ghid general, dacă achiziționezi un telefon folosit, rămâi cu aceeași rețea pe care a fost inițial telefonul. Înțelegerea acestui lucru va fi simplă dacă cumperi un telefon de la operator sau de la producător, dar poate fi mai dificil să faci cumpărături cu un alt vânzător. Verifică cu atenție specificațiile produsului. O opțiune sigură este achiziționarea unui telefon cu hardware-ul necesar pentru a funcționa cu toate rețelele celulare. Aceste telefoane includ Google Pixel și Pixel XL pe partea frontală Android. Telefoanele iPhone 7 și 7 Plus în modelele vândute inițial pe rețelele Verizon și Sprint pot fi transferate practic către orice operator pentru pasionații Apple.
Willmyphonework este un instrument web la îndemână care implică verificarea compatibilității diferitelor telefoane. Introdu furnizorul inițial de telefon mobil, numărul de model și furnizorul pe care intenționezi să îl utilizezi. Site-ul te va informa dacă telefonul funcționează și dacă se va putea conecta la cea mai rapidă rețea a operatorului tău (4G). Desigur, ăsta nu este un fapt cert.
2. Telefonul Nu Este Raportat ca Furat
Mecanismele antifurt de pe smartphone-urile de astăzi ar putea prezenta probleme pentru cineva care achiziționează un smartphone uzat, mai ales dacă vânzătorul este o persoană fizică, mai degrabă decât o companie binecunoscută. Caracteristica este cunoscută sub numele de Blocare acivare pe iPhone. Dacă telefonul este furat sau pierdut, utilizatorul îl poate „bloca”. Utilizatorii de smartphone-uri Android au și ei un mijloc de descurajare a furtului. Se numește Android Device Manager și permite utilizatorilor să găsească, să blocheze sau să elimine date de pe un telefon pierdut sau furat. Asigură-te că aceste instrumente sunt dezactivate pe orice telefon pe care te gândești să îl cumperi. Vei avea nevoie de numărul IMEI, ceea ce înseamnă identitatea internațională a echipamentului mobil și este unică pentru fiecare smartphone. Dacă te uiți personal la smartphone, numărul poate fi găsit oriunde în Setări sau (pe unele telefoane) formând *#06# pe tastatură. Când faci acest lucru, IMEI-ul va apărea pe ecran.
De asemenea, trebuie să te asiguri că un smartphone la mâna a doua nu este conectat la rețeaua și contul mobil al utilizatorului anterior. Acest lucru nu are legătură cu compatibilitatea rețelei sau cu hoția. Operatorii blochează telefoanele în rețelele lor pentru a se asigura că consumatorii își plătesc telefoanele în totalitate și, eventual, pentru a crea fricțiuni în mutarea la o altă companie.
3. Daune Cauzate de Apă
Umiditatea excesivă poate dăuna sau distruge un smartphone, dar daunele pot să nu fie imediat evidente. Există o soluție: verifică indicatorul microscopic de umiditate inclus în practic fiecare smartphone pentru a ajuta companiile de reparații în diagnosticarea problemelor. La telefoanele cu baterii detașabile, indicatorul este de obicei o mică pată albă în spatele bateriei sau în jurul slotului pentru cartela SIM, cu un model pe el. Dacă indicatorul se udă, își schimbă culoarea, de obicei într-un roșu solid. Și rămâne așa chiar și după ce se usucă. Indicatorul este localizat frecvent în deschiderea compartimentului SIM în telefoanele care nu au baterii înlocuibile, cum ar fi iPhone-uri si mai recent Samsung.
4. Inspecția Smartphone-ului
Această secțiune se poate referi în principal la clienții care achiziționează un gadget în persoană, la prima vedere. Cu toate acestea, sfatul următor este la fel de util dacă primești un telefon prin poștă.
Când primești telefonul sau îl iei în mână pentru prima dată, nu uita să verifici următoarele elemente în timpul procesului de inspecție:
- Un cablu de încărcare, un acumulator, un laptop sau o cărămidă de alimentare.
- Dacă achiziționezi un telefon care acceptă încărcarea fără fir, ar trebui să soliciți un încărcător compatibil.
- Dacă telefonul îl acceptă, un card microSD.
- Cere căști dacă poți negocia.
Înainte de a porni telefonul, aruncă o privire la el. Verifică dacă există pete pe ecran. Dacă telefonul are taste fizice, verifică dacă sunt în stare bună de funcționare. În plus, verifică dacă ecranele au fracturi sau daune.
Apoi, treci pe părțile laterale, inspectează dacă există adâncituri și zgârieturi și testează tastele pentru a vedea cât de ușor fac clic și se apasă. În cele din urmă, treci în spate pentru a verifica dacă există daune vizibile.
Dacă totul pare bine până acum, detașează spatele dacă este posibil. Telefoanele cu spate detașabil sunt foarte neobișnuite în zilele noastre, dar este posibil să cumperi un model mai vechi. Asigură-te că examinezi și bateria și alte piese.
De asemenea, te rugăm să pornești telefonul pentru a vedea dacă pornește corect. Verifică pentru a vedea dacă există pixeli morți sau dacă ecranul tactil funcționează complet. Asigură-te că testezi din nou toate butoanele pentru a te asigura că toate sunt în stare de funcționare. De asemenea, pune camera la îndemână. Acum este timpul să introduci cartelele SIM și microSD și să pornești telefonul. Efectuează un apel, trimite un mesaj și conectează-te la internet pentru a-l testa. Verifică dacă gadgetul recunoaște cardul microSD și îți permite să vizualizați datele.
Verifică toate porturile în timp ce te aflii la ele. Dacă gadgetul are o mufă pentru căști, conectează căștile și testează sunetul cu muzică sau un videoclip YouTube. Apoi, verifică dacă receptorul se încarcă conectându-l la o sursă de alimentare.
Concluzie
După ce ai analizat aspectele menționate mai sus, asigură-te că faci o afacere bună. Menționează discrepanțele în timp ce negociezi un acord și asigură-te că alegi smartphone-ul folosit potrivit și îl cumperi la prețul corect.