Smartphone-urile au devenit o parte esențială a vieții noastre pe măsură ce ne apropiem de al treilea deceniu al secolului XXI. Indiferent dacă aveți un iPhone sau un Android (Samsung Galaxy, Oneplus și multe alte mărci), aveți întotdeauna telefonul cu dvs. Telefoanele nu mai sunt folosite în principal pentru efectuarea de apeluri. PC-urile, mașinile, programele și platformele virtuale de divertisment sunt toate expuse. Cine știe, poate nici nu ne vom referi la ele ca telefoane peste câțiva ani. Păstrarea telefonului în stare bună de funcționare este esențială, deoarece servește la mai multe scopuri vitale. Unele dintre practicile care pot fi nesigure sau distructive pentru telefonul dvs. pot trece neobservate.
Așadar, iată câteva sfaturi pentru a vă menține smartphone-ul în cea mai bună formă posibilă.
Folosiți o husă pentru a vă proteja smartphone-ul
Este esențial să aveți o husă de protecție specială pentru modelul dvs. de telefon. Având o husă de protecție, căderile, loviturile, zgârieturile și contactul cu materialele sensibile pot fi evitate. Mai multe planuri bune sunt disponibile astăzi pentru a proteja diferite tipuri de telefoane mobile. Aceste
căptușeli abordează presupunerea prudentă pentru asigurarea reală a telefonului dvs. Ar trebui să alegeți unul realizat dintr-un material extrem de sigur, care să ofere dispozitivului dumneavoastră atenția pe care o merită. Dumneavoastră,
de asemenea, puteți achiziționa securitate suplimentară pentru ecranul smartphone-ului pentru a fi protejat împotriva deteriorării sau distrugerii și a cărui întreținere poate costa mulți bani.
Sistemul de operare ar trebui să fie actualizat
Deși majoritatea actualizărilor planificate ale smartphone-ului sunt aplicate automat, este bine să urmăriți dacă producătorul a lansat o nouă versiune a sistemului de operare. ÎN acest caz, ar trebui să actualizați sistemul de operare al dispozitivului pentru a-i îmbunătăți performanța. Cu toate acestea, este semnificativ faptul că sistemul de operare își amintește îmbunătățirile de securitate pentru formularele noi care vă vor ajuta să vă protejați dispozitivul.
Instalați un scanner de viruși
Instalarea unei aplicații antivirus pe telefon este una dintre opțiunile pentru protejarea produsului pe telefon. Aceste
programele sunt concepute pentru a preveni atacurile din exterior sau execuția oricărui program rău intenționat care ar putea pune în pericol datele de pe dispozitivul dvs. În plus, unele aplicații includ capabilități de a vă proteja telefonul în caz de nenorocire sau jaf.
Eliminați toate aplicațiile sau fotografiile care nu sunt necesare
Aproape fiecare utilizator de telefoane mobile s-a confruntat cu o întârziere severă în serviciu, ceea ce face dificilă utilizarea telefonului. Acest lucru se întâmplă în majoritatea cazurilor deoarece capacitatea smartphone-ului și capacitățile RAM sunt împinse la limitele lor. Acest lucru poate face ca telefonul să fie mult mai puțin receptiv și, de obicei, convinge oamenii
pentru a face un upgrade înainte de a avea nevoie de unul. Pentru a evita această cheltuială inutilă, obișnuiește-te să ștergi în mod regulat aplicațiile, imaginile, arhivele sau mesageria instantanee de care nu ai nevoie.
Ar trebui evitată căldura excesivă
Expunerea telefonului la o căldură excesivă pentru o perioadă lungă de timp poate deteriora piesele și circuitele interne, inclusiv bateria și ecranul tactil. Când telefonul este expus la temperaturi scăzute, se întâmplă același lucru.
Păstrați bateria telefonului în siguranță
Bateria este una dintre componentele esențiale pentru buna funcționare a unui smartphone. Această sursă de alimentare permite dispozitivului să rămână pornit și să funcționeze, subliniind importanța încărcării complete a bateriei ori de câte ori este nevoie. Chiar dacă există multe mituri cu privire la acest subiect, vă vom arăta ce recomandă experții pentru a profita la maximum de durata de viață a bateriei smartphone-ului dvs.:
- Evitați lucrurile care vă descărcă bateria. Ar putea părea neobișnuit la început. Cu toate acestea, este recomandat să nu încărcați complet bateria. Vă rugăm să nu-l lăsați încărcat pentru moment. O încărcare între 70 și 80 la sută este potrivită pentru telefonul dvs. Este de preferat să încărcați bateria de mai multe ori în timpul zilei, decât să îi permiteți să se descarce complet.
- Evitaţi să lăsaţi bateria să se descarce complet. Când nivelul bateriei smartphone-ului tău ajunge la 10%, este cel mai bun moment pentru a-l conecta la încărcător.
- Puteți dezactiva opțiunile de conectare pe care nu le utilizați, cum ar fi opțiunea Bluetooth sau Wi-Fi, pentru a oferi o capacitate suplimentară a bateriei. Această opțiune este utilă și pentru planul de date; o conexiune 4G consumă mai multă putere decât o conexiune 3G, așa că dezactivează opțiunea 4G atunci când crezi că este o idee bună.
- Procesorul sau memoria telefonului mobil este unul dintre consumatorii primari de energie. Va consuma bateria în timp ce este activ sau execută sarcini specificate; prin urmare, ar trebui să le închideți dacă nu utilizați câteva programe. Dacă programele nu sunt închise, vor continua să ruleze chiar dacă nu le utilizați, crescând consumul de energie al smartphone-ului dvs.
- Dacă veți fi departe de telefon pentru o perioadă mai lungă de timp, nu lăsați încărcarea neterminată.
Evitați utilizarea accesoriilor obișnuite
Pentru cauze inexplicabile, capul încărcătorului și/sau cablul dvs. ar putea fi pierdute sau deteriorate. În orice caz, ar trebui să-l înlocuiți cu un încărcător unic care corespunde modelului smartphone-ului dvs. Utilizarea unui încărcător neexclusiv poate cauza funcționarea defectuoasă a echipamentului dumneavoastră. Dintr-un punct de vedere, aceste încărcătoare sunt fabricate din materiale ineficient de sigure sau de calitate scăzută, care ar putea duce la o defecțiune. Pe de altă parte, de obicei folosesc ceva complet diferit de ceea ce se așteaptă smartphone-ul tău și nu îndeplinesc cerințele de securitate sau tehnice.
Câteva Sfaturi suplimentare
- Scoateți cardurile de memorie de pe smartphone numai dacă este esențial. Veți proteja în acest fel porțiunile de contact în general delicate.
- Evitați scufundarea smartphone-ului în apă. Chiar dacă anumite versiuni sunt imune la fluidul vital, este mai sigur să evitați expunerea dispozitivului la substanțe fluide.
- Încercați să nu vă opriți telefonul tot timpul; nu este necesar. Experții recomandă oprirea acestuia de mai multe ori pe lună pentru a îmbunătăți execuția ciclului și eficiența energetică a telefonului.
- Folosiți o cârpă din microfibră umedă cu vin sau oțet pentru a vă curăța corect smartphone-ul.
Poți prelungi durata de viață a smartphone-ului tău și te poți bucura de beneficiile acestuia pentru mai mult timp dacă urmezi sfaturile pe care le-am menționat în acest articol.