Când vine vorba de smartphone-uri, majoritatea oamenilor cred că trebuie să cheltuiești mulți bani pentru a obține unul bun. Acesta nu este întotdeauna cazul! În acest articol, vom vorbi despre smartphone-uri care au prețuri sub 2500 RON. Vom vorbi, de asemenea, despre ce ar trebui să cauți atunci când cumperi un smartphone la preț decent. Așadar, indiferent dacă ești în căutarea primului smartphone sau doar vrei să faci upgrade cu un buget redus, citește în continuare pentru câteva sfaturi grozave!
Caracteristici de luat în considerare atunci când cumperi un smartphone la preț modest:
- Procesor: Un procesor bun este important pentru o experiență fără probleme. Qualcomm Snapdragon și MediaTek Helio sunt două mărci bune de căutat.
- Durata de viață a bateriei: asigură-te că alegi un telefon cu o baterie care să te țină toată ziua.
- Afișaj: un afișaj bun este important pentru o experiență de vizionare excelentă. Caută un telefon cu rezoluție cel puțin Full HD.
- Stocare: Cele mai multe smartphone-uri vin cu 64 GB de stocare în zilele noastre. Dacă poți găsi unul cu 128 GB, este și mai bine.
- Preț: Desigur, prețul este un aspect important! Vei dori să găsești un echilibru între toate caracteristicile pe care le cauți și un preț care se potrivește bugetului tău.
Acestea sunt doar câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când faci cumpărături pentru smartphone-uri sub 2500 RON. Pentru a te ajuta să alegi dispozitivul zilnic perfect, am compilat o listă de smartphone-uri pe care cu siguranță ar trebui să le verifici mai jos.
1. OnePlus Nord CE 2
Sursa: OnePlus
Cu Nord CE 2 , OnePlus revine pe piața ieftină de smartphone-uri. Aduce OxygenOS la hardware-ul din gama medie. Acesta este cel mai recent dispozitiv OnePlus cu procesor de gamă medie. Acest lucru nu numai că îmbunătățește performanța telefonului, dar adaugă și capacitatea 5G.
OnePlus Nord CE 2 are un ecran AMOLED Full HD+ de 6,43 inci, până la 6/8 GB RAM, 128 GB spațiu de stocare extensibil, o baterie de 4.500 mAh și încărcare Warp de 65 W. OnePlus Nord CE 2 este o provocare fantastică în categoria medie, mereu competitivă, și poate ține o mufă pentru căști, o adevărată funcționalitate dual-SIM și un slot microSD pentru încă un an.
Caracteristici
- Afișaj: 6,43 inci, Full HD+
- SoC: Dimensiune 900
- RAM: 6/8 GB
- Stocare: 128 GB
- Camere: 64, 8 și 2MP
- Cameră frontală: 16MP
- Baterie: 4.500 mAh
- Software: Android 11
Pro
- Aspect frumos și construcție bună
- Interfață de utilizare curată, fără bloatware
- Cameră principală capabilă
- Durată bună a bateriei și încărcare rapidă de 65 W
Contra
- Performanța nu poate egala rivalii
- Lipsesc difuzoarele stereo
- Performanța camerei la lumină scăzută ar putea fi mai bună
2. Samsung Galaxy S20 FE
Sursa: Samsung
Vom continua să exclamăm pentru un înlocuitor pentru Samsung Galaxy S20 FE până apare unul. Are toate caracteristicile unui dispozitiv de ultimă generație fără prețul de ultimă generație.
Pentru Galaxy S20 FE , fișa de specificații puternică și prețul accesibil i-au adus un loc printre telefoanele noastre de top. Are un chipset Snapdragon 865, ceea ce înseamnă că se poate conecta la rețele 5G. Nu are aceeași putere ca și Galaxy S20, dar cu 6 GB de RAM, ar trebui să poți trece prin majoritatea locurilor de muncă. Samsung a folosit un trio de camere din spate, cu opțiunile de 12 MP larg și 12 MP ultra-larg și 8 MP telefotografie în fruntea listei.
Caracteristici
- Afișaj: 6,5 inci, Full HD+
- SoC: Snapdragon 865
- RAM: 6/8 GB
- Stocare: 128 GB
- Camere: 12, 12 și 8 MP
- Cameră frontală: 32MP
- Baterie: 4.500 mAh
- Software: Android 11
Pro
- Design compact
- Performanță excelentă
- Certificat IP68
- Durată de viață a bateriei
Contra
- Senzorul cu unghi larg nu este cel mai bun
- Vine cu un încărcător de 15 W
3. Nokia XR20
Sursa: Nokia
Are evaluări bune de rezistență la praf și apă, precum și o durată lungă de viață a bateriei. Bateria de 4.630 mAh va dura mult timp, iar încărcarea prin cablu de 18 W te va readuce pe picioare rapid. Pe XR20 , Nokia a ales un SoC Snapdragon 480 entry-level, care oferă o compatibilitate solidă 5G.
Ecranul Full HD+ de 6,67 inci al XR20 este, de asemenea, uimitor. Este fabricat din Gorilla Glass Victus, așa că ar trebui să poată rezista la uzură în timpul zilei. Te poți aștepta la 4 până la 6 GB de RAM și până la 128 GB de spațiu de stocare, pe care îl poți crește cu un card microSD.
Caracteristici
- Afișaj: 6,67 inci, Full HD+
- SoC: Snapdragon 480
- RAM: 4/6 GB
- Stocare: 64/128 GB
- Camere: 48, 13MP
- Cameră frontală: 8MP
- Baterie: 4.630 mAh
- Software: Android 11
Pro
- Garanție extinsă de 3 ani
- Buton de urgență dedicat
- Rezistență bună la apă IP68
- Ecran Gorilla Glass Victus
- Actualizări de securitate de 4 ani/ Actualizări de sistem de operare pe 3 ani
- O experiență Android curată
Contra
- Afișajul nu este foarte apreciat
- Nu se poate personaliza butonul Asistent Google
- Procesor slab pentru preț
- Calitate doar acceptabilă a camerei
4. Poco F3 5G
Sursa: Poco
În ultimii ani, Poco a încercat să reproducă succesul modelului F1 original. După câteva greșeli, Poco F3 pare să fi descoperit rețeta corectă.
Vei avea acces la un Snapdragon 870 care este aproape de nivelul emblematic, precum și până la 6/8 GB de RAM și 128/256 GB de stocare. Pentru o măsură bună, Poco a inclus un ecran AMOLED clar de 6,67 inci cu Rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare uniformă de 120 Hz. F3 5G se poate încărca cu până la 33 de wați, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a încărca complet bateria de 4.520 mAh.
Caracteristici
- Afișaj: 6,67 inci, Full HD+
- SoC: Snapdragon 870
- RAM: 6/8 GB
- Stocare: 128/256 GB
- Camere: 48, 8 și 5 MP
- Cameră frontală: 20MP
- Baterie: 4.520 mAh
- Software: Android 11
Pro
- Design unic, arătos
- Afișaj uimitor și rată de reîmprospătare de 120 Hz
- Capabil 5G, performanță de top
Contra
- Fără mufă de 3,5 mm sau slot MicroSD.
- Performanța camerei nu este cea mai bună
Concluzie
Smartphone-urile care au un preț sub 2500 RON pot oferi o valoare excelentă pentru bani și sunt plasate perfect între smartphone-urile de gamă inferioară și cele de gamă superioară. Am menționat câteva lucruri pe care trebuie să le cauți atunci când cumperi unul. De asemenea, am oferit o listă cu cele mai bune smartphone-uri care se încadrează în acest interval de preț. Deci, asigură-te că le verifici înainte de a face achiziția. Mulțumesc pentru lectură!