11 Jan 2021, Autor:

Copiii au nevoie de expunere la soare, pentru a se dezvolta armonios și pentru a-și regla ritmul circadian. În prezent, există numeroase mijloace de transport pentru bebeluși, astfel că poți ieși afară cu copilul tău încă din primele zile de viață.

Aproximativ 90% din vitamina D produsă de corpul uman este obținută în urma expunerii la soare. Un deficit de vitamina D în primele luni de viață poate duce la rahitism, de aceea, indiferent de anotimpul în care bebelușul vine pe lume, trebuie să găsești cele mai bune momente ale zilei pentru a face o plimbare în aer liber cu noul membru al familiei. În marsupiu, în cărucior, în landou sau chiar în scoică, transportarea bebelușului trebuie să se facă în siguranță.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de PRODUSE pentru PLIMBARE

carucior pentru copil

Căruciorul pentru copil

Oferta de cărucioare pentru copii este una bogată și, de multe ori, alegerea produsului potrivit poate fi dificilă pentru părinți. Sunt multe aspecte de care este necesar să ții cont când faci o astfel de achiziție: de la funcționalitate și materiale până la zona în care locuiești și perioada în care vrei să îl folosești.

Datorită dezvoltării tehnologiilor, modelele de cărucioare din prezent pot îndeplini mai multe funcții, fiind astfel folosite pentru mai mulți ani.

În primul rând, există modelul de cărucior pentru nou-născuți, care poate fi folosit în primele șase luni de viață. Pentru că spătarul este reglat în poziție orizontală, coloana vertebrală a copilului se va dezvolta normal și, în același timp, bebelușul va putea respira corespunzător în timpul plimbării.

Dacă vrei să folosești căruciorul pentru o perioadă îndelungată, este recomandat să alegi un model 2 în 1. Acesta este format din landou, care este eficient pentru transportarea copiilor de până la șase luni, și o parte sport, care este folosită după ce copilul învață să stea în poziția șezut.

Totodată, există și o variantă de cărucioare 3 în 1, care, pe lângă landou și partea sport, are și o scoică. Aceasta este utilă când vrei să pleci la plimbare cu mașina și poate fi folosită până ce copilul împlinește un an.

tipuri de carucioare pentru copii

În cazul cărucioarelor care au funcționalitate multiplă, cadrul este același și se schimbă doar părțile superioare: landou, scoică sau partea sport.

Când alegi un cărucior pentru copilul tău, este important ca acesta să se potrivească zonei în care locuiești. De pildă, dacă drumurile sunt neasfaltate, este ideal ca roțile și cadrul căruciorului să fie rezistente, pentru că cele mai relevante aspecte de care trebuie să ții cont sunt siguranța și confortul copilului.

👉AICI gasesti mai multe MODELE de CARUCIOARE

Scaunul auto pentru copil

Alegerea scaunului auto pentru copil poate fi o experiență stresantă. Nu doar că este una dintre cele mai importante achiziții pe care le faci pentru copilul tău, dar este posibil să fie și una dintre cele mai costisitoare. Există mai multe tipuri de scaune pentru copii.

În primul rând, este scaunul pentru nou-născuți, cunoscut, mai degrabă, sub numele de scoică. Aceasta este folosită de la naștere până când copilul ajunge la greutatea de 13 kilograme. Important de știut este faptul că aceste dispozitive pentru transportul copilului se montează doar cu spatele la sensul de mers. Pentru ca bebelușul să fie în siguranță în timpul mersului, este esențial ca scoica să fie instalată corect. Spătarul trebuie să fie înclinat la maximum 45 de grade, o poziție care previne scăderea concentrației de oxigen în sânge. Centura este reglată corect când poți introduce un singur deget între umărul copilului și aceasta. Un alt lucru important de știut este faptul că scoica se folosește strict pentru transportul în mașină.

scaune auto pentru copii

Totodată, există scaune pentru copii recomandate după ce prichindelul are o greutate ce depășește 9 kilograme. De regulă, scoica este înlocuită cu următorul model de scaun auto când capul copilului ajunge la marginea superioară a scaunului. Când bebelușul crește și poate sta în poziția șezut, scoica poate fi schimbată cu următoarea variantă.

Și o ultimă categorie este cea pentru copiii mai mari, care au între 15 și 36 de kilograme. De obicei, copiii cu vârsta de 4-5 ani folosesc astfel de scaune, care sunt, de fapt, doar înălțătoare pentru cei mici. Însă, dacă prichindelul este mai dezvoltat, un înălțător poate fi folosit de la vârsta de 3 ani. Cu acest scaun înălțător, cel mic folosește centura mașinii.

Când alegi un astfel de produs pentru transportarea copiilor, este important să ții cont de notele obținute la testele ADAC, care verifică siguranța scaunelor auto în trafic.

👉AICI gasesti mai multe MODELE de SCAUNE AUTO

Marsupiul și rucsacul pentru bebeluși

O altă variantă pentru transportarea bebelușului este marsupiul. În funcție de dotările acestuia, produsul poate fi așezat în diferite moduri. Astfel, prins în față, copilul poate sta cu fața spre pieptul părintelui sau să privească înainte în timpul mersului. De asemenea, cele mai multe marsupii pot fi purtate pe spate, această variantă fiind mai confortabilă pentru părinți.

Când alegi un marsupiu pentru cel mic, este necesar ca acesta să fie dotat cu echipamente reglabile, astfel încât copilul să stea într-o poziție corectă. Un copil poate fi transportat în marsupiu până când atinge greutatea de 10 kilograme.

Persoanele care adoră drumețiile și nu vor să își lase copiii acasă, când pleacă într-o plimbare în mijlocul naturii, aleg să folosească un rucsac pentru transportul celor mici. Cele mai multe astfel de produse sunt ajustabile pe înălțime, ceea ce permite ca cel mic să stea mereu în poziția optimă, indiferent de etapa de creștere în care se află. Este recomandat pentru transportarea copiilor până la vârsta de 3 ani.

👉AICI gasesti mai multe MODELE de MARSUPII SI HAMURI

Indiferent de modul în care alegi să transporți copilul când îl scoți la plimbare, este vital să te asiguri că centurile de siguranță sunt bine fixate, astfel încât cel mic să fie protejat.

Sursă foto: Shutterstock