Îndrăzneț sau modest?Iată 6 idei de culori pentru pereții din bucătărie!

Bucătăria este unul dintre cele mai importante locuri din casă – un loc de întâlnire, pregătire și masă, uneori pentru muncă sau chiar distracție. Amenajarea sa ar trebui să îndeplinească toate cerințele și nevoile rezidenților. Ce culoare a pereților din bucătărie ar trebui folosită pentru a te simți în largul tău și a petrece timpul cu plăcere? Avem o serie de posibilități și combinații de culori care vor face interiorul elegant și confortabil.

Culorile pereților din bucătărie afectează atât aspectul camerei în sine, cât și bunăstarea rezidenților. Culoarea potrivită a vopselei ar trebui să fie selectată nu numai din punct de vedere al gustului. Dimensiunea camerei, mobilierul și furnizarea de lumină sunt importante, adică toate elementele cu care culorile trebuie să se îmbine perfect. Culorile depind de stilul în care este păstrată camera – albul este indispensabil în interioarele scandinave, în timp ce nuanțele de maro sunt perfecte pentru cele clasice.

Faceți clic aici și găsiți tot ce aveți nevoie pentru această activitate

Culorile pereților din bucătărie și dimensiunea acesteia

Înainte de a începe renovarea bucătăriei, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra interiorului în sine. Culorile luminoase, discrete – alb, gri sau bej – vor funcționa într-o bucătărie mică. Putem alege si o varianta pastelata. Astfel de culori vor ajuta la mărirea vizuală a spațiului și la a-l face mai luminos. Același lucru este valabil și pentru bucătăria închisă, separată de restul camerelor.

Culorile închise sau intense ale pereților din bucătărie sunt o soluție perfectă dacă este mare și spațioasă. Atunci merită să experimentezi cu nuanțe, să folosești două culori sau să îndrăznești cu un negru sau bleumarin. Culorile expresive într-o cameră mare nu o vor copleși, dar vor adăuga caracter.

Dacă bucătăria este deschisă spre living, avem două variante: să compui ambele camere și să le aranjezi la fel, inclusiv culoarea pereților. O altă soluție va fi scoaterea în evidență a bucătăriei și separarea camerelor cu culori. În acest caz, când sufrageria este luminoasă, putem folosi pereți mai întunecați în bucătărie sau invers. Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim să folosim un stil de amenajare ales în ambele camere.

Culorile pereților din bucătărie și ale mobilierului și ferestrelor

Culorile pereților din bucătărie determină elementele echipamentului, așa că merită să ne gândim mai întâi dacă o anumită combinație va funcționa împreună. În prezent, avem o mare varietate și toleranță în combinarea culorilor și nimeni nu este surprins de dulapuri albe pe pereții albi sau de o combinație de mai multe culori intense într-o cameră.

O bucătărie scandinavă sau minimalistă cu dulapuri cu fronturi albe, gri sau din lemn se va potrivi perfect cu culorile pereților. Mobilierul întunecat va arăta mai bine împotriva vopselelor mai deschise, așa că alege culori lejere, fără a copleși interiorul.

Putem obține un aranjament interesant atunci când în bucătărie există mobilier colorat. Dacă ne place să experimentăm și nu ne este frică de soluții îndrăznețe, ar trebui să potrivim vopseaua albastră cu dulapuri bleumarin și gresie într-o nuanță similară cu mobilierul roșu.

Atunci când decizi ce culoare a pereților din bucătărie să alegi, merită să acorzi atenție și locației ferestrelor. Într-o cameră bine luminată, este mai ușor să folosești o varietate de culori, inclusiv cele închise. Cu toate acestea, atunci când avem de-a face cu un interior fără fereastră sau unul întunecat, este întotdeauna mai bine să avem încredere în clasici, adică în culori luminoase – alb sau culori pastelate vesele.

6 inspirații de culori de perete pentru bucătărie

Alb clasic sau gri la modă? Negru îndrăzneț sau roșu vesel? Ce culoare de pereți să alegi pentru bucătărie? Mai jos sunt câteva inspirații împreună cu sfaturi când este cel mai bine să le folosești.

Alb și bej în bucătărie

Culori universale și atemporale care se potrivesc cu orice aranjament și stil din interior. Este o bază sigură pentru mobilier modern, clasic sau din lemn. Acestea îți vor permite să creezi un spațiu luminos și curat. Pot fi folosite atât în încăperi mici sau închise (culorile luminoase le vor mări optic) cât și în cele spațioase și deschise spre living (le vor adăuga lejeritate).

Albul și bejul se vor potrivi perfect cu următoarele stiluri: scandinav, minimalist, rustic, dar și clasic. Este suficient să le combini cu orice culoare de mobilier, podea sau decorațiuni pentru a realiza o amenajare perfectă.

Pasteluri în bucătărie

Roz pudra, albastru deschis, acvamarin delicat, albastru și galben pal – acestea sunt culorile care vor funcționa perfect în bucătărie. Mai ales în una mică, unde nu vor copleși și întuneca spațiul.

Combinăm cu grijă pastelurile cu mobilierul – ar trebui să fie alb, din lemn sau o nuanță similară. Evităm să combinăm culorile pudrate cu cele închise, excepția poate fi aceeași într-o nuanță diferită, de ex. roz delicat cu roz intens sau albastru deschis cu rodie. Pastelurile vor crea stilul interior perfect într-o manieră modernă, șic sau provincială.

Negrul în bucătărie

O culoare îndrăzneață care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Negrul de pe pereții din bucătărie trebuie folosit cu atenție și sensibilitate. În loc de vopsea tradițională pe unul dintre pereți, merită să folosești vopsea cu cretă, care va face camera mai atractivă.

Negrul poate fi o bandă deasupra blatului sau a doi pereți. Mai degrabă, evita să pictezi toți pereții cu el. Este o soluție bună pentru interioare mari, unde va arăta în continuare elegant și stilat atunci când este combinat cu mobilier închis la culoare sau cu cele din lemn brut. Astfel de culori ale pereților din bucătărie sunt cu siguranță domeniul stilului modern, eventual industrial.

Griurile în bucătărie

La fel ca albul, este o culoare universală și grațioasă care poate fi combinată cu majoritatea stilurilor de mobilier și interioare. Va funcționa cel mai bine într-un aranjament scandinav, minimalist sau modern.

Pereții gri vor merge bine cu mobilierul alb sau negru, precum și cu alte accente puternice de culoare, cum ar fi roșu, galben sau bleumarin. O nuanță deschisă de gri poate fi folosită în orice bucătărie, în timp ce versiunea mai închisă este mai bine să fie folosită într-o bucătărie mare și spațioasă.

Culorile intense în bucătărie

Culorile puternice din interior determină întotdeauna întregul aranjament. Culorile pereților din bucătărie, precum roșu, galben sau verde, necesită amenajarea corespunzătoare a întregii încăperi.

Dacă folosim vopsea roșie sau galbenă, restul echipamentului ar trebui să fie mai temperat. Mobilierul din lemn alb, bej sau natural va înmuia nuanța expresiva a pereților. Pentru a păstra convențiile consistente și a lăsa culorile să pătrundă în mod natural, putem adăuga câteva elemente în culoarea vopselei – electrocasnice, recipiente, vase sau textile

Culorile intense ale pereților din bucătărie se potrivesc cu stilurile moderne, eclectice și retro. Într-un astfel de spațiu proporțiile sunt importante – atât în ceea ce privește culoarea, cât și echipamentul. Aceasta este cu siguranță o soluție pentru camere luminoase și destul de mari.

Două culori în bucătărie

O soluție foarte atractivă și eficientă care poate fi folosită practic în orice stil de amenajare, în funcție de combinația de culori.

Două culori pe pereții din bucătărie este o opțiune bună pentru camerele mari sau deschise spre living. De asemenea, va funcționa bine într-un interior cu acces redus la lumină, cu condiția ca peretele opus ferestrei să fie vopsit într-o culoare mai deschisă.

În bucătărie, putem combina, de exemplu, alb și gri, bej și maro, albastru și bleumarin sau alb și negru. Combinația de pasteluri și opusele lor intense va arăta și ea interesantă. Amintește-ți, totuși, că în acest caz pereții vor fi principalul decor interior, astfel încât elementele rămase ale echipamentului ar trebui să fie supuse și asortate cu culorile vopselei. În plus, cele două culori ale pereților din bucătărie sunt modalitatea perfectă de a separa spațiul, de ex. zona de lucru si de luat masa.

Comments (0)
Add Comment