Bagajul perfect – cum alegi un troler potrivit și de calitate

Indiferent că vrei să pleci într-un concediu sau într-o deplasare în interes de muncă, pentru a avea o călătorie fără probleme, este bine să pui totul la punct din timp. Iar asta include și alegerea celui mai potrivit tip de bagaj. Dacă te gândești să schimbi trolerul vechi și să alegi unul nou, în acest ghid îți oferim câteva direcții și recomandări.

Cum alegi trolerul potrivit – de ce criterii să ții cont
De unde cumperi un troler bun
Ce faci cu trolerul vechi

Cum alegi trolerul potrivit – de ce criterii să ții cont

Atunci când începi să cauți un troler, vei vedea că există nenumărate multe modele, de toate tipurile și dimensiunile, iar „prețul” nu va fi un criteriu suficient, care să te ajute să hotărăști ce produs să alegi. Așa că, pentru a găsi ce ți se potrivește, îți recomandăm câteva criterii, în funcție de care să te ghidezi. 

Scopul pentru care folosești trolerul

Modul în care călătorești îți poate spune de ce troler ai nevoie. De exemplu, dacă preferi călătoriile cu avionul, vei avea nevoie de un bagaj ușor, de mână. Pentru bagajul de cală, acesta trebuie să respecte dimensiunile impuse de compania cu care vei zbura. În schimb, dacă vei călători cu mașina personală, poți alege și un troler mai mare. Câte zile durează călătoria ta și cât de multe lucruri vrei să iei cu tine? Cauți un troler micuț, pentru 2-3 zile, sau ceva mai încăpător pentru una-două săptămâni? În funcție de aceste criterii, poți stabili și dimensiunea necesară a trolerului. 

Dimensiunea trolerului

Dacă te pregătești de o călătorie cu avionul, este bine să știi că fiecare companie aeriană are propriile reguli privind dimensiunea și greutatea bagajului de cală. Asigură-te că alegi un troler care se potrivește cerințelor, ca să nu fii nevoit să plătești un cost suplimentar la îmbarcare. La bagajul de mână, de regulă, dimensiunile standard sunt 55x35x20 cm și nu trebuie să depășească zece kilograme.

Material

Odată ce ai ales dimensiunile, trebuie să decizi dacă vrei un troler fabricat din materiale textile, moi, sau dure, de tip plastic dur. De regulă, trolerele soft, adică cele fabricate din materiale textile, sunt mai flexibile, se pot deforma, poți înghesui destul de multe lucruri în ele. Trolerele hard sunt mai rezistente la lovituri, chiar dacă se pot zgâria și nu pot fi înghesuite în spațiile mai mici. 

Intră pe OLX și descoperă toate ofertele pentru trolere hard 

Greutate

Fie că mergi cu avionul, fie că vei călători cu mașina personală sau cu un mijloc de transport comun, orice gram în plus la bagaj contează. Așadar, cu cât este mai ușor trolerul, cu atât mai bine, desigur, dacă respectă toate celelalte criterii (dimensiune necesară, calitate, rezistență). 

Rezistență, design și roți

Dorești un troler negru sau colorat? Indicat este să nu alegi nuanțe deschise, pentru că se vor murdări repede și trolerul va deveni inestetic. În ceea ce privește designul, este bine să alegi unul compact și să urmărești calitatea lui: rezistența cusăturilor sau a îmbinărilor, tipul de compartimentare. De asemenea, este bine să ai în vedere calitatea roților și a mânerelor. Cele mai populare modele de trolere au două roți fixe și două picioare mici, de sprijin. Există trolere cu patru roți, multidirecționale, ce se pot roti la 360 de grade. Mânerele trebuie să fie și ele rezistente, astfel încât să nu se strice de la prima călătorie.

De unde cumperi un troler bun

Trolerele le poți cumpăra fie mergând direct în magazinele specializate, fie le poți comanda online, în funcție de criteriile menționate anterior. Magazinele specializate îți permit să testezi fiecare model de troler, înainte de cumpărare. De asemenea, poți studia ofertele de pe site-ul OLX. Aici găsești zeci de modele, atât trolere hard, cât și soft, trolere medii, trolere mari. Orice tip de troler îți dorești, intră pe OLX și descoperă toate ofertele pentru trolere.

Ce faci cu trolerul vechi

Dacă trolerul vechi încă este într-o stare foarte bună, fie îl poți dona unei persoane care are nevoie de el, fie îl poți vinde. În cazul în care nu mai este funcțional, există mai multe opțiuni.

  • Îl poți transforma într-o ladă de depozitare a lenjeriei de pat;
  • Dacă ai copii, poți transforma trolerul într-un depozit pentru jucăriile din pluș, mașinuțe sau păpuși;
  • Poți să realizezi un culcuș pentru animalul de companie. Dacă ai un troler din material textil, asemănător cu geamantanele vechi, poți îndepărta capacul trolerului, iar partea de jos o poți păstra și o poți umple cu o pernuță colorată;
  • Kit de bricolat – ațele de cusut, foarfecele, cutia cu nasturi, panglicile colorate, bucățile de fetru, toate accesoriile acestea le poți organiza într-un troler mic, astfel încât să găsești toate ustensilele necesare într-un singur loc. 

Făcându-ți o idee despre criteriile esențiale pe care trebuie să le îndeplinească un troler, probabil știi deja ce model ți se potrivește. Așadar, poți intra pe OLX, pentru a vedea ce oferte răspund așteptărilor tale.

Sursa foto: Shutterstock 

Comments (0)
Add Comment