Cei care transformă mobila veche în Mobila Verde

În 2015, doi prieteni au avut o idee de business: să colecteze mobilă veche din București și s-o repună în vânzare. Astăzi, ideea e afacere în toată regula și sediul inițial, o garsonieră de 13 metri pătrați, a devenit un depozit de 500 de metri pătrați.

Cu 3 ani în urmă, Alexandru Munteanu împreună cu un prieten s-au gândit să-și facă o afacere din colectarea de mobilă. Au investit 6000 de euro într-o dubă, apoi au lipit anunțuri peste tot prin București. Telefoanele au început să sune, iar garsoniera de 13 metri pătrați pe care o aveau s-a umplut cu mobilă. În scurt timp au fost nevoiți să închirieze garajul unui amic, din lipsă de spațiu.

Au ales să vândă respectiva mobilă pe OLX pentru că, spun ei, „e site-ul care funționează cel mai bine și rulajul e foarte mare”. Alexandru și amicul lui mărturisesc că nu recondiționează mobila colectată, pentru că nu se pricep: „Doar o ștergem, o curățăm, reglăm un picior, batem un cui sau un mâner, dacă e ceva rupt”.

Cu toate acestea, au numeroși clienți pe OLX pentru că au prețuri mici, pun poze reale și sunt onești în descrierea produselor. Printre clienții lor fideli se numără și vedete. „Anemona Niculescu, ex-A.S.I.A., tocmai ce-a venit la noi pentru că-și face casa și a luat un volum foarte mare de mobilă. A mai luat și în trecut de la noi. Chiar e un client fidel”, povestește Alexandru zâmbind.

De la recycling, la upcycling

În 3 ani, o afacere pornită cu 6000 de euro a devenit un business profitabil, care le aduce celor doi chiar și zeci de mii de lei pe zi, în perioada dinaintea Sărbătorilor. Bineînțeles, și costurile sunt pe măsură: angajații, chiria depozitelor de mobilă, combustibilul. Doar duba a rămas aceeași.

Mărturisesc însă că economisesc bani și efort folosind în continuare OLX ca platformă de vânzare: „Fără OLX probabil am munci de 2 ori mai mult sau de 3 ori mai mult, ar fi trebuit să ne ocupăm de site, ar fi niște bani în plus”.

Pe viitor, cei doi vor să deschidă un atelier de tâmplărie, în care să transforme piesele de mobilier distruse în polițe și rafturi, adică să facă upcycling. „Vrem să producem din deșeuri mobilă și să o reintroducem în circuit”, explică Alexandru. Cu o afacere de succes în palmares, au toate șansele de reușită.

How to OLXmobila reconditionataMobila Verde
Comments (10)
Add Comment
 • D. V. Ionescu

  Am la vânzare un set mobila sufragerie (10 piese) din lemn masiv sculptat !
  Va interesează ?

 • John

  Buna ziua

  In primul rand felicitari pentru succesul in afacere.
  Am un scaun care necesita reconditionare, inclusiv tapisare sezut si spatar.
  Rugamintea este sa-mi trimiteti adresa unde va pot gasi si un pret estimativ..
  Cu multumiri,
  John

 • Neicutescu

  Buna ziua , eu AD dori sa vând ceva mobila veche : șifonier , pat dublu , noptiera ,

 • Laura Popescu

  Buna ziua. Band la un preț mic mobila veche din lemn masiv, pick-up, aparate foto. Dacă sunteți interesat va rog sa ma contactați: 0723591269

 • elena liliana croitoru

  am mobila completa sufragerie dacia vechime 40 ani,foarte bine intretinuta,doresc sa o vand,poatea sunteti interesati.In acaesta situatie va pot da si fotografii.Mentionez ca locuiesc in Giurgiu(60 km) sosea asfaltata pana la Bucuresti

 • Doru

  Am si eu mobila
  Lăsați- mi nr de telefon sau sunati ma la 0767409789

 • Doinita

  Am o mobila din cireș, șifonier cu 4 usi pat și o comoda

 • Despina Constantinescu

  Buna ziua, avem un dormitor din anii ’50, care nu isi mai gaseste locul la noi. Este din lemn masiv cu picioarele in forma de labe de leu, din cate am inteles a fost creat in atelierele Sotir. Daca va intereseaza ma puteti contacta la nr. 0740.389.861. Multumesc.

 • Despina Constantinescu

  Buna ziua, avem un dormitor (pat, sifonier, toaleta cu oglinda, taburet) din anii ’50, care nu isi mai gaseste locul la noi.
  Este din lemn masiv cu parti sculptate si picioare in forma de labe de leu, din cate am inteles a fost creat in atelierele Sotir.
  Am incercat sa il donez, insa persoanele vizate nu au putut/vrut sa se deplaseze pentru ridicare.
  Tot ce imi doresc este sa isi gaseasca un loc in casa cuiva, fie si trasformat, in curand vom achizitiona mobila noua si aceasta va ajunge la casat.
  Va multumesc mult.

 • Mihaela Dobra

  Buna!

  Am o biblioteca din lemn masiv, anii 90, pe care as dori sa o salvez de la lemne de foc. 🙂 Este spre vanzare, cu un pret modic si negociabil, scopul este de a o repune in uz pentru viitori beneficiari.