Mașini de Înghețată Profesionale – Ghidul Cumpărătorului

A-ți deschide propriul salon pentru a vinde înghețată este o idee riscantă, dar foarte palpitantă. Să fim serioși, cine nu a mâncat o înghețată în copilărie gândindu-se cât de grozav ar fi să dețină un magazin întreg de înghețată într-o zi. Ei bine, acea zi poate fi mai aproape decât crezi.

Desigur, a transforma această dorință în realitate nu este ușor, însă noi cei din echipa OLX suntem aici să te ajutăm. Nu numai că am pregătit cele mai bune sfaturi pentru a te ajuta să-ți vezi visul împlinit, însă avem și o selecție de mașini de înghețată profesionale care îți vor fi foarte folositoare în deschiderea propriei tale afaceri cu înghețată!

 

Ce Să Consideri Înainte De a Cumpăra o Mașină Profesională de Înghețată?

După cum poate ai ghicit deja, o mașina de înghețată profesională este punctul focal al acestei afaceri. Însă, dacă te gândești serios să-ți iei inima-n dinți și să începi să vinzi înghețată, există câteva lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a face pasul cel mare.

 1. Costurile de Investiție

Costul mașinilor comerciale de înghețată variază foarte mult în funcție de tipul, dimensiunea și marca pe care o alegi. Din acest motiv are avea sens să încerci să economisești bani acolo unde este posibil. Prin urmare, un aparat de înghețată profesional second hand poate fi o opțiune excelentă pentru tine.

Pentru a deschide un magazin de înghețată totuși, trebuie să te gândești si la alte tipuri de cheltuieli, precum închirierea unui spațiu în care să poți comercializa înghețata, care ar trebui să fie într-o zonă cât de cât aglomerată pentru a-ți asigura profitul. Acele zone, de fel, sunt mai scumpe decât locațiile mai pustii.

Apoi intervin și alte costuri, precum un furnizor pentru aprovizionare, un angajat să se ocupe de magazin în cazul în care tu nu poți face asta, echipamente adiționale, ventilație, depozitare, refrigerare, promoție etc.

Poate părea destul de complicat, dar nu te descuraja! Pe OLX poți găsi sute de anunțuri disponibile pentru echipamente profesionale precum mașini de înghețată, vitrine, cuve, congelator, instrumente și multe altele. Verifică ofertele făcând clic pe link-ul de mai sus.

 

 1. Este o Afacere Sezonieră

Pe lângă costurile de investiție, un uriaș punct de considerare este sezonalitatea vânzării de înghețată. Afacerea prosperă în perioadele de vară ale anului, pentru că odată cu vremea mai caldă, apetitul oamenior pentru plăcerea răcoroasă a unei înghețate crește. Iarna, totuși, cererea este considerabil mai mică, așa că trebuie să fii pregătit să faci față acestor perioade destul de lungi.

O soluție ar fi să îți extinzi varietatea de produse pentru a acomoda gusturile consumatorilor în sezonul mai rece, adăugând produse de consum calde precum cele de patiserie, deserturi sau băuturi fierbinți.

 

 1. Sortimentele de Înghețată

Sortimentul înghețatei e parte din magia care ne atrage către acest desert. Este general acceptat că doar copiii și femeile iubesc înghețata. Dar, conform statisticilor, mai mult de 40% dintre cumpărătorii de deserturi reci sunt bărbați. Prin urmare, atunci când alegi un sortiment, este necesar să ții cont de gusturile tuturor clienților și să le oferi cât mai multe variante de alegere. Sortimentul minim este de obicei de cel puțin 10-15 feluri, dar evident nu poți da greș cu mai multe opțiuni apetisante. Plus te poți baza și pe arome nostalgice, adăugând de asemenea sortimente exotice și extravagante pe care oamenii ar fi curioși să le încerce.

Sortimentele pot proveni din diferite surse:

 • Achiziții în vrac de la alți producători
 • Productie proprie
 • Sursă mixtă (înghețată gata preparată achiziționată parțial, produsă parțial la fața locului)

 

Uneori este o idee promițătoare să-ți deschizi propria producției deoarece poți oferi soiuri speciale de înaltă calitate și să te diferențiezi de concurență asigurându-ți o cerere mai bună și clienți loiali pe parcursul anului.

 

 1. Tipuri de mașini comerciale de înghețată

Congelatoare

Servirea de înghețată tare, cunoscută și sub numele de înghețată tradițională, se face în general în congelatoare.

 

Congelatoarele discontinue vin în diferite dimensiuni, capacități și modele, permițând utilizatorilor să realizeze stilul și cantitatea de tratare congelată necesară. Diferența față de ale tipuri de aparate este că produsul nu este servit direct de la mașină, ci este produs în mașină și transferat într-un vas de servire.

 

De asemenea, aceste mașini sunt foarte versatile, unele oferind și opțiunea de a fi folosite pentru a face sorbet, gelato, cremă congelată și șerbet.

 

Mașini Comerciale Soft-Serve

Mașinile soft-serve diferă de congelatoare, deoarece sunt concepute pentru a servi produsul direct din mașină, fără a-l agita excesiv.

Mașinile de înghețată soft-serve pot produce chiar și înghețată tradițională, făcându-le foarte versatile. În funcție de opțiunile de pe aparat, acestea pot crea și alte delicii înghețate.

Aparatele comerciale soft-serve au, de asemenea, opțiunea de a face mai multe arome într-o singură mașină și capacitatea de a amesteca aceste arome pe măsură ce sunt servite, adică într-un con răsucit.

 

Mașini Comerciale Pentru Gelato

Este adevărat că poți face gelato și într-o mașină soft-serve sau una de înghețată tradițională, însă dacă deschizi un magazin specific pentru gelato, vei dori să investești într-o mașină comercială specializată pentru acest tip de desert.

Gelato-ul tradițional este făcut la o temperatură mai scăzută decât înghețata și este agitat la o viteză mai mică, asigurându-se că are mai puțin aer amestecat în timpul producției.

 

Mașini De Iaurt Congelat

Mulți producători și mărci oferă diferite mașini de iaurt înghețat, separate de mașinile lor soft-serve, dar singura diferență între produse este amestecul de bază.

După cum sugerează și numele, rețetele de iaurt înghețat înlocuiesc laptele sau smântâna cu iaurtul.

 

Ce Să Cauți Într-o Mașină Profesională de Înghețată?

 • Capacitatea – care difera de la utilaj la utilaj, și trebuie să o alegi în funcție de cererea afacerii tale pentru că de acest factor va depinde numărul de clienți pe care îi poți servi.
 • Puterea de îngheț – un aparat puternic te poate scoate din multe belele atunci când clienții se adună și vrei să le servești cea mai bună înghețată pe care au mancat-o în viața lor.
 • Rata de productivitate – în funcție de cât de mare sau de success este afacerea ta, acest factor poate varia substanțial. Alege un aparat ca să poată satisface nevoile de înghețată într-un interval optim pentru cererea
 • Dimensiunea – poate nu este un factor decisiv pentru mulți, dar dacă te confrunți cu un spațiu de lucru limitat, ar putea fi important să cauți o mașină de înghețată cu dimensiuni mai compacte pentru a face loc procesului de muncă și celorlalte echipamente.

Mașini Profesionale de Înghețată

Dacă ai încercat vreodată să faci înghețată fără un aparat de înghețată sau o mașină automată, vei ști că nu poți pur și simplu să pui amestecul de înghețată în congelator și să aștepți să se transforme în înghețată. Amestecarea este cheia. Iar amestecarea manuală a înghețatei între perioadele de înghețare nu este facilă sau eficientă din punct de vedere al timpului sau rezultatelor. Deci soluția la problema noastră este o mașină profesională de înghețată. Dar care se potrivește cel mai bine afacerii tale? Verifică lista de mai jos pentru a afla!

 

1.    Mașină de Înghețată Profesională Blue Ice Machines T10

Sursă: Smartbuyer.ro

 

Mașina de înghețată T10 este un aparat de înaltă calitate, cu alimentare gravitaționala, un singur cap de servire, și o producție excelentă pentru a satisface cererea mare a unității. Aceasta produce rapid și ușor înghețata, iaurtul înghețat și șerbetul.

 

Specificații

Putere: 2000 W

Capacitate: 90 de cești/oră, 200 conuri/oră

Greutate: 92 kg

Material: Oțel inoxidabil, plastic

Timp de înghețare: 3 – 4 min

Timp de preparare: 1 oră

Dimensiuni: 54,4 – 42,1 – 69,7 cm (L x W x H)

Alimentare: 230V

Design: Argintiu/Negru

 

De Ce Să Cumperi?

 • Panou digital
 • Facil de utilizat
 • Design atrăgător, fiind din inox
 • Este dotată cu un singur cap de servire
 • Funcție de curățare automată
 • Pe lângă înghețată, mai poți prepara și șerbet sau iaurt congelat
 • Răcitorul poate menține preparate proaspete până la 3 zile
 • Monitorizează singur și reglează temperatura pentru a menține produsul refrigerat și la vâscozitatea dorită
 • Refrigerarea Hopper menține temperatura amestecului sub 4,4 ° C (40 ° F) în timpul modurilor de răcire, de așteptare sau neutilizare.

 

2.    Mașină Comercială de Înghețată Rainbow Ice 3.0 kw  

Sursă: Rainbowice.ro

 

Nimic nu strigă „Veniți la înghețată!” mai mult decât o mașină comercială de înghețată Rainbow Ice. Fiind un aparat profesional, te poți baza pe această mașină în afacerea ta cu înghețată. Datorită designului colorat și plăcut, va fi atracția principală în ochii copiilor și este suficient de puternică să facă față unui flux continuu de clienți.

Specificații

Putere maximă: 3000W

Alimentare: 220V la priză normală

Productivitate: 35-45 litri/oră

Dimensiuni: 67 x 55 x 151 cm

Cuve 2x15L

Greutate: 180kg
Design: Colorat

 

De Ce Să Cumperi?

 • Conţine 2 compresoare
 • Poate servi 3 arome de înghețată: 2 + 1 asortată
 • Răcire cu aer
 • Panou digital
 • Sistem separat de răcire a cuvelor
 • Design foarte colorat și atractiv
 • Sistem de spălare automată
 • Numărător îngheţate
 • Pompă de aer
 • Putere de răcire mare care permite servirea unui număr foarte mare de îngheţate în flux continuu

3.    Mașină de Înghețată Profesională Carpigiani Gelato Ready 8/12

Sursă: Carpigiani.com

 

O mașină de înghețată profesională și de la un brand renumit. Datorită tehnologiei sale, este cel mai avansat aparat dintre opțiunile noastre de astăzi. Este disponibil și într-o variantă cu capacitate puțin mai redusă, însă pentru utilizarea comercială te poți baza cu siguranță pe randamentul acestei mașini de înghețată profesionale.

 

Specificații

Putere nominală absorbită: 2200W

Productivitate: min. 8 kg/oră – max. 12 kg/oră

Cantitate pe lot: min. kg 1,5 kg, max. kg 2,5 kg

Alimentare: 230 V

Dimensiune la bază:  36 x 55 x 74 cm (L x A x H)

Greutate: 110 kg

 

De Ce Să Cumperi?

 • Cu TEOREMA, continuitatea producției este garantată datorită asistenței facilitate prin monitorizare și diagnosticare prin internet, folosind PC-uri, tablete și smartphone-uri
 • Programul de curățare întârziată garantează igiena prin controlul temperaturii cilindrului odată ce gelato-ul a fost extras
 • Post răcire: pentru a menține consistența gelato-ului în timpul extracției
 • Hard-O-Tronic®: sistem exclusiv pentru un gelato excelent. Ecranul LCD afișează constant valorile consistenței programate și ale gelatoului din congelatorul de lot. Apăsând pe săgeți îl poți schimba oricând, pentru a obține propriul tău gelato ideal
 • 2 programe pentru a produce gelatouri delicioase cu lapte și sorbeturi de fructe proaspete
 • 1 program pentru a produce slush de fructe perfect
 • 2 programe pentru a produce laptele special CRYSTAL sau gelato cu fructe
 • Program automat pentru pasteurizarea amestecului și transformarea în gelato
 • Program automat pentru pasteurizare, maturare, apoi transformare în gelato
 • Program automat pentru încălzire și răcire a amestecului și apoi transformare în gelato

4.    Maşină de Îngheţată Rainbow Ice – Model Scurt

Sursă: Rainbowice.ro

 

Același design încântător și o performanță pe măsură, dar de data asta într-un model compact, perfect pentru magazinele mai mici, chioșcuri mobile, cafenele și chiar rulote. Această mașină de îngheață Rainbow Ice este la fel de calitativă precum alternativa sa de dimensiuni mai mari pe care o poți găsi mai sus în listă, dar este concepută special pentru optimizarea unui spațiu mic de lucru.

 

Specificații

Putere maximă consumată: între 2.0 și 2.9 kW

Productivitate: 18-33 litri / oră

Alimentare: 220V

Dimensiuni: 67 x 54,5 x 99,5 cm ( modele diverse )
Cuve 2x7L, 2x 9L, 2x11L

Greutate: 70 – 110kg

 

De Ce Să Cumperi?

 • Ecran digital de comandă multifuncțional
 • Poți 3 arome de înghețată: 2 diferite + 1 asortată
 • Optimizată pentru un consum minim de energie
 • Răcire cu aer ( modele diverse )
 • Sistem de răcire separat pentru cuve – păstrează înghețata rece pe timpul nopții
 • Sistem de spălare automată
 • Numărător îngheţate
 • Pompă de aer

 

Concluzie

Acum că știi ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o mașină profesională de înghețată și ai aruncat un ochi pe lista noastră de produse, pe care o vei alege?

Pe OLX avem o gamă largă de oferte disponibile de mașini de înghețată pe lângă multe altele. Le poți verifica accesând link-ul de mai sus. Îți ținem pumnii în afacerea ta de înghețată și sperăm că articolul nostru ți-a fost de ajutor. Spune-ne părerea ta!

Mașini de Înghețată Profesionale
Comments (0)
Add Comment