Cum se repară un rezervor de toaletă?

Folosim rezervorul de toaletă de cel puțin câteva ori pe zi, motiv pentru care poate apărea o defecțiune după o perioadă mai lungă de utilizare. Un mecanism stricat provoacă pierderi inutile de apă și astfel crește factura. Din fericire, reparația rezervorului nu este complicată și se poate face rapid și eficient. Cum se repară un rezervor de toaletă?

Înainte ca rezervorul să fie reparat, este necesar să se analizeze defecțiunea, să se afle cauza și să se determine locul din care se scurge apa. Datorită acestor informații, vom ști ce elemente trebuie achiziționate și cât de avansată va fi reparația. Defectul poate lua multe forme, cele mai frecvente fiind o garnitură crăpată sau o supapă deteriorată.

Cum se construiește un rezervor?

Rezervorul compact tradițional, care este disponibil complet cu un vas de toaletă, este construit foarte simplu și constă în două supape. Una este pentru alimentarea cu apă a cisternei, iar cealaltă este pentru spălare. Prima supapă este conectată printr-un braț cu un plutitor. Când vasul este plin, plutitorul se ridică și astfel închide robinetul și alimentarea cu apă. Supapa de spălare funcționează după apăsarea butonului de tras apa, care poartă supapa și scurge conținutul vasului. Protecția împotriva vărsării apei în toaletă este asigurată de așa-numita clapetă care închide robinetul de spălare.

Pentru a repara rezervorul, găsește cauza defecțiunii. Cel mai adesea ne confruntăm cu mai multe situații. Supapa de spălare devine deteriorată și rezervorul nu se poate umple complet. Supapa de umplere are scurgeri și astfel apa continuă să curgă în rezervor și apoi să iasă prin preaplinul de urgență. De asemenea, este posibil ca plutitorul să fie nealiniat sau să se fi rupt supapa. O etanșare deteriorată va face ca apa din rezervor să se prelingă într-un curent subțire, lăsând un firicel inestetic de sediment pe peretele toaletei. Toate aceste defecțiuni necesită intervenție și reparare imediată, astfel încât să nu ne coste o factură suplimentară la apă, înlocuirea vasului de toaletă sau întreaga construcție. În funcție de evoluția problemei și de cunoștințele și abilitățile noastre în repararea micilor electrocasnice, ne putem ocupa singuri de înlăturarea defectului. Cu toate acestea, dacă nu știi cum să repari rezervorul, cel mai bine este să lași această instalație sanitară pe mâna unui profesionist sau unui meșter. Este important să nu întârzii reparația, deoarece poate duce la deteriorare care necesită oprirea supapei și, prin urmare, imposibilitatea de a utiliza spălarea.Cauzele unei scurgeri de rezervor

Cum se repara un rezervor care are scurgeri atunci când supapa de umplere este deteriorată?

Înainte de a începe orice lucru la rezervor, este necesar să închizi robinetul de apă și, uneori, să golești apa din vas. Apoi deșurubează butonul de scurgere și scoate capacul rezervorului. În primul rând, trebuie să verifici setarea plutitorului, care este conectat la supapa de umplere. Când plutitorul atinge nivelul corespunzător, alimentarea cu apă se oprește automat. În cazul unei poziții greșite a plutitorului, admisia de apă poate fi incorectă. Supapa nu se închide complet și apa curge în rezervor tot timpul. Cel mai adesea, defecțiunea este semnalată de sunetul apei care curge constant.

Într-o astfel de situație, este necesar să setezi plutitorul în poziția corespunzătoare. Cel mai bine este să-i reglezi înălțimea și să verifici dacă apa nu mai curge. Vei știi atât după sunet, cât și prin oprirea apei scurse în toaletă. O altă cauză este murdarirea diafragmei, care se află în supapa de alimentare. Urmează rezultate similare: debit constant de apă, zgomot, scurgere de apă. În acest caz, ar trebui să cureți diafragma, iar dacă acest lucru nu ajută, cea mai bună soluție va fi înlocuirea supapei cu una nouă.

.Ce să faci când supapa de spălare este spartă?

În cazul în care cauza defecțiunii este o supapă de spălare, cel mai adesea este vorba de o etanșare deteriorată. O supapă care funcționează corect este „închisă” iar apăsarea butonului face ca blocajul să dispară și orificiul de evacuare a apei să se deschidă. Există o garnitură în acest loc, care se poate rupe sub influența funcționării. Într-o astfel de situație, apa se infiltrează în vasul de toaletă. Pentru a înlocui garnitura, este necesar să închizi robinetul de apă, să scoți capacul rezervorului și să îl golești complet. Restul de apă îl putem îndepărta cu o cârpă sau cu un burete. Garnitura nu trebuie neapărat să fie deteriorată, s-ar putea doar să fie miscată sau murdară. În primul rând, O curățăm și o punem la locul potrivit, iar dacă asta nu ajută – o înlocuim cu una nouă. Al doilea component care merită verificat este cel de la intrarea apei din rezervor. De asemenea, poate provoca scurgerea apei în preaplinul de urgență, așa că dacă am verificat toate celelalte locuri și am constatat că sunt în regulă, aceasta poate fi problema.

Cum se repara un rezervor ascuns?

Un rezervor compact este foarte ușor de accesat, dar cum repari un rezervor ascuns cu toate elementele sale chitite sub carcasă? Cel mai adesea, cauza defectului este garnitura supapei de spălare și murdăria care se acumulează sub ea. Acest lucru face ca supapa de spălare să nu se închidă corect. Pentru a înlocui sau curăța garnitura, scoate butonul și placa ce acoperă suportul. Ca rezultat, obținem o mică gaură prin care trebuie să facem toată munca. Aceasta este singura dificultate, deoarece restul activităților se desfășoară similar cu rezervorul compact. Mecanismul din interior este aranjat diferit, dar funcționarea lui este aceeași. Mai rău, dacă avem de-a face cu o defecțiune gravă sau o defecțiune a întregului mecanism. Atunci singura soluție va fi îndepărtarea completă a plăcilor, spargerea tencuielii și înlocuirea întregului rezervor.

Costul reparațiilor

Trebuie să fim pregătiți să schimbăm garnitura la fiecare 2-3 ani în medie. Durabilitatea ei depinde în principal de calitatea apei și de gradul de spălare. Costul garniturii în sine este de câțiva lei. Cu toate acestea, trebuie reținut că aceasta trebuie selectat corespunzător pentru dispozitiv, cu grosimea și diametrul corecte. Dacă este vorba de achiziționarea întregii supape, trebuie să luăm în considerare un cost mai mare – aproximativ 40-50 lei. Când nu ne simțim suficient de puternici pentru a repara singuri rezervorul, cel mai bine este să apelăm la un instalator cu experiență. El va verifica motivul defecțiunii și va alege cea mai bună soluție. De asemenea, merită să-i ceri să verifice starea generală a băii și să facă reparațiile necesare care pot apărea în timpul inspecției, cum ar fi curățarea sistemului de canalizare sau defecte cauzate de asamblarea efectuată necorespunzător.

casatoaletă
Comments (0)
Add Comment