Idei creative de ornamente cu frunze uscate pentru casă și grădină

Colorate, cu texturi și forme diverse, frunzele uscate sunt o sursa excelentă de inspirație și o materie primă perfectă ca să realizezi o varietate de decorațiuni, fie că acesta este doar un hobby care te relaxează, fie că vrei să-ți construiești propriul business și să te lansezi în industria DIY (Do It Yourself). 

În continuare, te invităm să descoperi câteva idei creative de ornamente cu frunze uscate pentru casă și grădină.

Realizează ghirlande multicolore, din frunze uscate

Frunzele de arțar, stejar sau nuc sunt ideale pentru realizarea unor ghirlande originale, cu ajutorul cărora să dai o notă personală și veselă oricărei încăperi sau grădini. Sunt foarte ușor de confecționat, dacă urmezi pașii de mai jos:

  • alege frunze uscate, de diverse mărimi și culori, având grijă să aibă pețiolul (codița) intact;
  • taie codițele frunzelor, astfel încât să aibă aceeași lungime;
  • ia un ghem de sfoara care să nu fie foarte groasă;
  • leagă codițele frunzelor, astfel încât să obții un șir.

Dacă vrei, poți să alternezi frunzele cu nasturi colorați, fructe ori flori uscate și chiar păpuși din material textil. 

Confecționează coroane decorative din frunze și fructe uscate

Sârmă, sfoară, o fâșie de in sau cânepă, frunze uscate: acestea sunt elemente de bază care îți sunt necesare pentru a realiza coronițe tocmai bune pentru a fi agățate de ușa de la intrare, pe gardul din curtea interioară a casei sau chiar pentru a fi așezate pe o masă vintage în sufragerie ori pe hol. Iată ce ar trebui să faci, ca să obții o astfel de coroană decorativă: 

  • taie mai multe bucăți de sârmă, cu ajutorul unui clește, și împletește-le; în loc de sârmă, poți folosi nuiele; realizezi, astfel, suportul pentru viitoarea coroană;

👉 AICI gasesti toate tipurile de CLESTI de care ai nevoie

  • taie cu o foarfeca o bucată îngustă de in sau cânepă și fă din ea o fundă mare;
  • lipește cu adeziv funda, pe mijlocul suportului făcut din sârmă sau nuiele;
  • alege fructe și frunze uscate care au codițe; pentru un aspect deosebit, poți folosi spice de grâu sau secară;
  • de o parte și de alta a fundei, leagă cu sfoară fructele și frunzele uscate, alternându-le armonios. 

Creează opere de artă, din frunze uscate

Dă frâu liber imaginației și ai curajul de a crea opere de artă din flori și frunze uscate, cum ar fi un tablou pe care să-l pui, apoi, într-o rama veche recondiționată sau pe un suport de lemn ori carton mai gros. Un astfel de obiect decorativ îți va pune la încercare răbdarea, dar, la sfârșit, vei avea satisfacția că ai realizat ceva cu totul deosebit. Pentru aceasta, însă, este bine să urmezi anumite etape, cum ar fi:

  • lipește cu adeziv o coală de hartie A4 pe un carton mai gros; foaia poate să fie colorată sau albă; este de preferat să creezi un contrast între carton și spațiul destinat compoziției; poți folosi și un dreptunghi sau pătrat din lemn, pe care să fixezi o bucată de pânză sau etamină;

👉 AICI gasesti toate tipurile de ADEZIV de care ai nevoie

  • pe coala de hârtie, lipește florile și frunzele uscate; poți folosi chiar crenguțe întregi, cum sunt cele de iederă, de exemplu;
  • poți utiliza frunze și flori de diverse dimensiuni; pentru cele foarte mici, îți va fi de mare ajutor o pensetă, ca să le poziționezi exact așa cum îți dorești. 

Ornează creativ lumânările parfumate, cu frunze uscate

Când vine vorba despre decorațiuni originale pe care le poți realiza chiar tu, lumanarile parfumate sunt printre cele mai apreciate. Le poți pune în borcane sau în alte tipuri de suporturi, pe care să le decorezi cu frunze și flori uscate. 

Pentru aceasta, lipește de jur împrejurul borcanului o bucată de hârtie creponată sau de ambalaj. Ca să creezi armonie cromatică, ar fi bine ca aceasta să aibă o culoare neutră, cum este bejul sau maroul. Alege câteva frunze colorate, care să aibă cozi. Leagă-le bine de borcan, fie cu ajutorul unei sfori, fie cu o bucată de panglica sau snur

Creează aranjamente din flori și frunze uscate

Aranjamentele din flori și frunze uscate sunt întotdeauna o idee minunată de cadou sau pentru a crea o atmosferă plăcută în locuință. Adună specii variate și leagă-le cu sfoară, într-un buchet simetric sau asimetric, după cum dorești. Apoi, ia un vas de tablă, plastic sau ceramică și vopsește-l în culoarea care să se potrivească perfect cu nuanțele plantelor. Poți opta pentru aceeași paletă cromatică sau pentru un contrast. Pe vasul vopsit, poți adăuga un mesaj personalizat. Fă un amestec de pietricele de râu și adeziv și toarnă-l în vas. Fixează în această compoziție buchetul de flori, astfel încât să aibă stabilitate. Vei obține, astfel, o vază inedită. 

👉 AICI gasesti toate tipurile de VOPSELE de care ai nevoie

Realizează ornamente din frunze uscate, pentru camera copiilor

Când vine vorba de amenajarea camerei copilului, decorațiunile sunt foarte importante, pentru că fac parte din universul celui mic, plin de povești și personaje fascinante. Din frunze uscate, poți crea seturi de ornamente pentru această cameră, astfel: 

  • alege frunze de arțar cât mai mari și cu pețiolul intact;
  • decupează doi ochi de pisică, în centrul frunzei, de-o parte și de alta a nervurii principale;
  • pictează cu negru conturul ochilor;
  • treci, apoi, la urechi;
  • în dreptul pețiolului, desenează un triunghi cu baza în sus, pe post de nas;
  • pe fond alb, pictează mustățile.

👉 AICI gasesti toate ofertele de ACUARELE de care ai nevoie

Ghirlande, coronițe, tablouri, aranjamente florale, suporturi pentru lumânările parfumate și chiar decorațiuni pentru camera copilului: acestea sunt doar câteva idei pentru a transforma creativ frunzele uscate. Deși pare complicat la prima vedere, cu puțină răbdare și atenție, din mâinile tale pot ieși ornamente inedite. 

Sursa foto: Shutterstock

Comments (0)
Add Comment