29 Nov 2018, Autor:

A pornit de la pictură, a trecut prin Drept, a ajuns la restaurare de mobilă și s-a întors la pictură. Andra Irimia e dovada că drumul spre tine însuți nu e întotdeauna cel mai scurt, dar merită efortul.

De mică, Andra Irimia a avut o pasiune pentru pictură. A decis să n-o concretizeze într-o carieră, însă, și a urmat Dreptul. În paralel cu munca de consilier juridic, a început să recondiționeze piese de mobilier vechi, din casa bunicilor. Mai târziu, când i-a “cam lipsit de toată mobila”, cum glumește ea, a început să cumpere mobilă veche de pe OLX și să-i dea un nou look.

A transformat, astfel, un televizor din lemn într-un mini-bar și numeroase dulapuri, scaune și fotolii vechi în piese de mobilier moderne și cool. Le-a pus apoi la vânzare tot pe OLX și, deși spune că s-a bucurat de apreciere pentru munca ei, a fost nevoită să renunțe la recondiționarea de mobilă. “N-aveam spațiu suficient în apartament, aveam probleme cu vecinii din cauza aparatului de șmirgheluit care făcea gălăgie și aveam nevoie de ajutor pentru că, fiind mai firavă, nu puteam să dezasamblez mobila de una singură”, povestește ea.

Înapoi la pictură

Înconjurată de câteva piese de mobilier pe care le-a recondiționat și de care nu s-a putut despărți, Andra s-a întors la pictura pe pânză. Nici de data asta n-a ales o abordare convențională, ci a preferat să decupeze, să ardă și să franjureze pânzele pictate.

A reunit tablourile astfel obținute în prima ei expoziție, “Damaged Canvas”, pe care a susținut-o la finalul anului trecut la galeria Tot un Spațiu. Reacția publicului și faptul că după expoziție a început să vândă lucrări, au făcut-o să realizeze că este pe drumul cel bun.

În prezent, Andra își “expune” tablourile atât pe OLX, cât și pe cea mai mare galerie online din lume, Saatchi Art, alături de nume de referință ale picturii contemporane. Își dorește să mai organizeze o expoziție cât de curând și visează la ziua în care se va putea dedica 100% artei. Nu se grăbește însă; mai are multe de învățat, dar simte ca a ajuns, în sfârșit, pe drumul ei.