11 Dec 2018, Autor:

Beatrice Crancu lucrează cu argint și cristale. Fiecare dintre bijuteriile pe care le face ajută purtătorul prin energia lor, spune ea. Pe ea, crearea lor a ajutat-o să devină independentă profesional și să-și trăiască viața așa cum visa.

Cu 8 ani în urmă, Beatrice Crancu lucra în turism și în timpul liber confecționa bijuterii din pasta polimerică. Deși frumoase, respectivele podoabe nu o mulțumeau. “Voiam să fac ceva care să dăinuiască în timp, dar să nu afectez nici Planeta. Și așa am ajuns să lucrez cu cristale”, își amintește ea.

La început, din lipsă de experiență, lega cristalele cu piele și le transforma în pandantive. Apoi, încet-încet, a început să experimenteze cu bronzul și cu alama. Ca să poată lucra cu argintul, a făcut un curs de o zi. Tot ce știe, în rest, a învățat din propria experiență.

Prima bijuterie postată pe OLX, o brățară cu 7 chakre, s-a vândut foarte bine. Încurajată de entuziasmul clienților, Beatrice a decis să-și dea demisia și să-și transforme pasiunea în profesie. “Familia nu m-a susținut”, își amintește ea. “Toți credeau că fac o greșeală renunțând la un job sigur, cu un salariu bun. Dar eu voiam libertatea. Voiam să pot citi la ora 2, în parc”, spune Beatrice zâmbind.

Beatrix Color

Perseverență și recunoaștere

Începutul n-a fost ușor. S-a confruntat cu de toate: depresie, teama că a greșit demisionând, bani mai puțini decât era obișnuită. Nu s-a lăsat descurajată, însă, iar acum a ajuns unde și-a dorit: câștigă cât să trăiască bine și face în fiecare zi ce-i place: bijuterii cu cristale sau, cum le spune ea, “dispozitive de protecție”.

Mai nou, a început să lucreze cu bijuterii electro-placate. “Ca să-ți faci o idee, pot să iau o crenguță din natură, o dau cu o soluție, o bag într-un lichid și în 24 de ore se transformă în metal. E o magie, este superb!”, povestește ea.

Deși foarte apreciată printre iubitorii de bijuterii handmade, Beatrice primește laudele cu modestie: “Nu fac eu neapărat bijuteriile, Doamne-Doamne creează prin mine. Cristalele nu le fac eu, le face Pământul, eu fac niște…combinații. Eu zic că dacă îți dai interesul, cred că oricui îi iese. E doar exercițiul”.