25 Mar 2019, Autor:

Marcel Pricopi este un inginer mecanic cu suflet de artist, iar obiectele de mobilier pe care le creează îmbină, cu succes, arta cu funcționalul.

Se spune că dacă ceva e menit să se întâmple, se va întâmpla, iar Marcel Pricopi este dovada vie. Deși a fost pasionat de artă și desen încă de mic, Marcel a ajuns să urmeze cursurile facultății de inginerie mecanică. Doar că soarta a făcut ca, la căminul studențesc unde era cazat, colegii lui de cameră să fie studenți la sculptură și pictură.

Tânărul a devorat cărțile și cursurile colegilor săi, a învățat urmărindu-i lucrând, ba chiar li s-a alăturat în cadrul proiectelor artistice. “Ne jucam pictând sau făcând sculpturi în camera de cămin. Am luat și mulaj de pe chipul unuia dintre ei”, își amintește el amuzat.

Odată facultatea terminată, însă, arta a rămas strict la nivelul de hobby pentru Marcel. După o perioadă în care a lucrat ca inginer, apoi ca manager, acesta și-a deschis propria firmă de confecții metalice.

Clienții veneau atrași de calitatea produselor realizate dar descopereau, încântați, că Marcel venea și cu propuneri de design personalizat. “Văzând că ideile mele erau apreciate și luate în calcul, am zis să fac ceva mai personal. Am vrut să pun și un pic din mine în ceea ce fac”, povestește el.

Când funcționalul întâlnește arta

Din toamna anului trecut Marcel a început să creeze, în atelierul firmei sale, ceea ce numește ”produse funcționale cu aspect artistic”, adică mese, dulapuri sau cuiere în stil industrial, cărora le imprimă viziunea lui creativă.

“În momentul în care am început să realizez aceste produse cu tentă artistică, nu eram încrezător că ceea ce fac îmbină arta cu funcționalul”, spune el. Îndoiala i-a dispărut după ce a postat obiectele realizate pe OLX. “Am văzut reacția publicului, ceea ce mi-a dat un mare puseu de încredere. OLX-ul mi-a dat curaj”, spune antreprenorul.

Astăzi, creațiile lui sunt în mai multe case din România, iar o sală de arte marțiale din Focșani are mobilierul realizat aproape în totalitate de Marcel. Urmează să facă și mobilierul unui magazin de bijuterii, al cărui designer de interior l-a descoperit pe Marcel tot pe OLX.