18 Mar 2019, Autor:

Anca și Vlad Adochiței creează bijuterii și accesorii din lemn, prin care speră să înfrumusețeze viețile oamenilor, atât vizual, cât și spiritual.

2018 a fost un an de cotitură pentru cuplul Anca și Vlad. „Ne-am mutat din București în Cluj, ne-am căsătorit și am vrut să nu mai batem pasul pe loc cu joburi care ne aduceau un venit stabil, dar nu și satisfacție din punct de vedere profesional”, povestește Anca.

Vlad a venit cu ideea de a cumpără o mașină de frezat și de gravat (CNC) și de a începe să confecționeze obiecte din lemn. „Investiția inițială a fost de 10.000 de euro. Știu că sună fabulos pentru o afacere handmade, dar pe lângă CNC și alte ustensile și materiale, am avut nevoie de o mașină de teren cu remorcă, pentru a cară lemnul vechi, bușteni aduși de ape pe malurile râurilor.” , spune Anca.

Old Wood Wonderland

Cei doi își descriu produsele drept „jucăușe și create cu migală” și cred în efectele benefice ale terapiei prin culoare. Nu întâmplător, cele mai bine vândute creații ale lor sunt cerceii geometrici, pictați în culori vii.

Beneficiile antreprenoriatului

Anca și Vlad au participat la Târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român unde, pe lângă vânzări și numeroase complimente, au avut parte și de o mare surpriză. „Un domn a cumpărat multe mărțișoare, ca apoi să văd două dintre ele la Andreea Esca, pe Instagram. A fost ca un mic moment de glorie pentru noi”, își amintește Anca zâmbind.

Tinerii antreprenori au decis să-și vândă produsele pe OLX convinși de platforma How To OLX: „Am văzut că sunt oameni din domeniul nostru care au succes pe OLX și am zis să încercăm și noi. Ne place ușurința utilizării aplicației, e foarte intuitivă. Și este o oportunitate bună de a-ți promova produsele, cu costuri minime sau chiar inexistente”.

Old Wood Wonderland

Deși la început cuplul se temea că le lipsește disciplina necesară antreprenoriatului, rezultatele de până acum le-au depășit așteptările. „Stilul de viață ni s-a schimbat drastic, în bine. Mâncare sănătoasă, gătită acasă. Am scăpat de neoane și de aer condiționat, de petrecut timp în trafic, de ședințe. Stăm mult peste program, dar dacă e nevoie de o zi liberă, o luăm. Am renunțat la alte activități pe care le practicam mai des pentru că vrem ca la final de zi să spunem: «Am făcut asta, asta și asta!» E cea mai mare satisfacție”, spune Anca.