29 Nov 2018, Autor:

Când a cusut primele jucării pentru băieții ei, în 2008, Ana Maria Vasilache nu-și imagina că, 10 ani mai târziu, sute de copii se vor juca fericiți cu creațiile ei.

N-a făcut niciun curs de croitorie, n-a avut un job creativ, nu-și amintește nici măcar să-i fi plăcut lucrul manual la școală. Și totuși, Ana Maria Vasilache creează în prezent zeci de obiecte handmade, apreciate de copii și adulți deopotrivă.

“Totul a început în momentul în care am devenit mamă. Le spuneam copiilor povești inventate de mine și pentru fiecare poveste le cream și o păpușică, după care ne jucam”, își amintește Ana.

De la pasiune, la business

Poate că Ana ar fi continuat să facă jucării textile doar pentru copiii ei, dacă n-ar fi fost mamele de la grădinița băieților ei. Încântate de ce vedeau la cei doi copii ai Anei, au rugat-o să facă și pentru copiii lor jucării, perne personalizate, măști sau costume.

Cea care a convins-o că trebuie să facă trecerea de la hobby la business a fost tot o mamă, care i-a comandat o figurină Michael Jackson, din fetru. “Când a văzut-o mi-a zis: «Ana, tu trebuie să-ți faci un business din chestia asta, pentru că ești foarte talentată!»”, povestește ea.

Păpușa Michael Jackson a fost primul obiect pe care l-a postat și l-a vândut pe OLX. Încurajată de reacția primită și susținută de soțul ei, Ana a renunțat la job-ul pe care îl avea și s-a dedicat pasiunii pentru obiectele handmade.

Jucăriile, mărțișoarele și decorațiunile făcute de ea au ajuns peste tot în țară, dar și în lume. Ana își amintește încântată când doi englezi i-au scris un email, să-i mulțumească pentru niște trăistuțe tradiționale făcute de ea, pe care le primiseră cadou.

Cel mai frumos compliment pe care l-a primit vreodată pentru munca ei a fost însă de la o clientă de pe OLX, cu care se întâlnise pentru prima dată. “Mi-a zis: «Ana, obiectele pe care le faci se văd în tine, știi? Cred că te-aș fi recunoscut dintr-o mie de oameni, deși nu te-am văzut niciodată!».”