21 Mar 2022, Autor:

Fiecare gospodărie care are un gazon sau o grădină necesită o investiție bună într-o mașină de tuns iarba electrică. În primul rând, pentru a tăia iarba în exces. În al doilea rând, să te ferești de necazul grădinarilor.

În acest articol, îți vom împărtăși cele mai bune 5 idei durabile și economice de mașini de tuns iarba pentru ușurința ta. Aceste mașini de tuns iarba vor face din tăierea ierbii o activitate plină de distracție!

1. Mașină de tuns iarba electrică Bosch ARM 32/3200, 1200W, 32cm, Sac 31l – Tehnologie Ultra Fine

Aspectul acestui aparat nu diferă foarte mult de alte mașini de tuns iarba. Este realizat din materiale durabile și de înaltă calitate, în culorile verde și negru. Cântărește doar 6,8 kg, ceea ce îl face ușor și confortabil de manevrat. De asemenea, mânerul se îndoaie complet pentru a economisi spațiu atunci când nu este utilizat.

Bosch ARM 32/3200 este echipat cu un motor puternic de 1200 W când vine vorba de performanță. Este mai mult decât suficient, chiar și pentru cele mai dificile suprafețe.

Datorită designului compact și diverselor ajustări pe care le oferă, tunderea gazonului lângă garduri sau clădiri nu a fost niciodată mai ușoară. De asemenea, poți ajusta lungimea de tăiere dorită, cu dimensiuni de 20 mm, 40 mm și, respectiv, 60 mm.

Precizia de tăiere și acuratețea ARM 32 sunt incredibile. Sacul de colectare poate ține un volum de până la 31 L. Aceasta echivalează cu aproximativ 80 de metri pătrați de gazon. Cel mai probabil, vei putea termina lucrarea fără a-l goli.

Bosch ARM 32/3200 este una dintre cele mai bine vândute și populare mașini de tuns iarba electrice de pe piață. Mulți oameni care au cumpărat-o au avut doar cuvinte de laudă pentru ea.

Frezele sunt fabricate la o calitate superioară. Tunsul gazonului se face perfect în comparație cu alte modele care smulg iarba în loc să o taie. Produce puțin zgomot de doar 93 de decibeli în timpul funcționării, mult sub alți concurenți din aceeași gamă de preț. Să nu ignorăm faptul că aparatul este simplu de curățat și întreținut, respectiv ușor de manevrat datorită designului compact și greutății reduse.

Probabil singurul dezavantaj al acestui model este cablul de alimentare care te poate împiedica să te obișnuiești cu el și faptul că roțile nu se rotesc la 360 de grade. Din punctul meu de vedere, acestea nu sunt nimic în comparație cu avantajele oferite.

PRO CONTRA
Realizat din material durabil și de înaltă calitate Cablurile de alimentare reduc eficiența 
Smulge iarba în loc să o taie Roțile nu se pot roti la 360 de grade

2. Mașină de tuns iarba electrică Einhell GC-EM 1437, 1400W, 37 cm, sac 36 l – Mașină eficientă

Mașina de tuns iarbă eficientă și manevrabilă GC-EM 1437 ajută grădinarii pasionați și ambițioși să obțină cele mai bune rezultate de cosit în grădinile mici și mijlocii. Motorul său puternic alimentat de carbon oferă un cuplu ridicat pentru tăierea ușoară în grădinile cu iarbă înaltă.

Pentru ușurința utilizatorilor, se pot face ajustări precise; există un dispozitiv axial pentru reglarea înălțimii de tăiere cu 3 nivele. Cu ajutorul unui mâner lung pliabil, mașina de tuns iarba poate fi depozitată în locuri mici. Are o sursă de alimentare de 230 V și o putere de 50 Hz 1400 W. Are o turație eficientă și robustă de 3500 rpm.

Mai mult, are o înălțime de tăiere de 37 cm care poate fi reglată în 3 trepte între 25-60 mm. Mașina de tuns iarba are o capacitate a sacului roții de 36 L. Diametrul roții din față este de 140 mm, în timp ce diametrul roții din spate este de 170 mm.

Mașina de tuns iarbă are caracteristici puternice care atrag clienții săi, cum ar fi un motor puternic cu cuplu mare și 3 niveluri de reglare a înălțimii. Piesa de rezistență este mânerul lung pliabil și o clemă pentru cablul de alimentare. După cum știm cu toții, roțile largi exercită mai puțină presiune pe gazon; prin urmare, această mașină de tuns iarba are roți mari, pe lângă cutia de colectare a ierbii și carcasa din plastic de înaltă calitate rezistentă la impact. Foarte recomandată pentru zonele de gazon de până la 500 m².

PRO CONTRA
Are roți mari Mai puțin competitiv decât rivalii săi
Motor alimentat cu carbon care oferă un cuplu ridicat

 

3. Mașină de tuns iarba electrică Steinhaus Start PRO-ELM12, 1200W, 32 cm – Cea mai bună achiziție

Steinhaus, producătorul cunoscut pentru produse de calitate la prețuri pentru toate buzunarele, ne oferă modelul Start PRO-ELM12 DE 1200W, cu adevarat cea mai bună achiziție. Motorul mașinii de tuns iarba Steinhaus Start Pro-ELM12 se dovedește a fi eficient de puternic (1200 W cu maximum 3300 de rotații pe minut).

Taie iarba chiar daca a ajuns la lungime mare, astfel fiind ideală pentru curți și grădini de dimensiuni medii. Înălțimea de tăiere este reglată convenabil din setările mașinii, unde avem 3 trepte disponibile: 25 mm, 42 mm și 62 mm.

Lama este ascuțită și eficientă și poate tăia gazonul eficient; deșeurile sunt aruncate și ambalate într-un container dedicat cu o capacitate bună de 30 de litri. Mânerul metalic de susținere de care este ținută și roțile fac ca greutatea mașinii de tuns iarba sa fie de numai 8,3 kg.

Este extrem de manevrabilă și ușor de folosit în toate conditiile. Unele avantaje ale acestei mașini de tuns iarbă sunt că este un produs de marcă bine cunoscută, cu un preț rezonabil de bun. În cele din urmă, mașina electrică de tuns iarba Steinhaus Start Pro-ELM12 pare a fi o soluție ideală dacă vrei să o folosești pe suprafețe mici și medii. Raportul calitate-pret este excelent, iar dispozitivul își face treaba fără prea multe bătăi de cap.

Deși au fost raportate unele probleme minore, aceasta se află încă în categoria celei mai bune achiziții din cauza numeroaselor sale avantaje. Amintește-ți că prețul este mai mult decât rezonabil. Îți poți exersa abilitățile de grădinărit sau pur și simplu poți tunde excesul de iarbă/gazon ca o activitate neașteptat de distractivă și relaxantă.

PRO CONTRA
Înălțime de tăiere reglabilă Ceva mai puțin durabilă
Preț economic

 

4. Mașină de tuns gazonul Ruris Zimbru 889S pe benzină, 2,5 CP, 79 CP, Lățime de Tăiere 40 cm, Autopropulsată, Sac Colector 45 l, 1,2 l – Mașină de tuns iarba profesională

Dacă locuiești într-o casă și ai nevoie să tunzi iarba, cu siguranță vei avea nevoie de o mașină de tuns iarba profesionistă care să te ajute să păstrezi un aspect îngrijit al grădinii tale. Îți recomandăm cu drag să optezi pentru mașina de tuns iarba Zimbru 888S de la Ruris.

Un avantaj semnificativ este că, spre deosebire de alte mașini grele, are o greutate redusă de doar 19,5 kg, ceea ce o face foarte ușor de transportat și mutat. În plus, cilindrul are o capacitate de cel puțin 79 de metri cubi. Motorul are o putere robustă și eficientă de 2,5 CP. Coșul de gunoi în care se aruncă iarba tăiată are un volum de 45 de litri ceea ce este destul de util.

Mai mult, rezervorul are o capacitate de 1,2 litri. Mașina de tuns iarba poate colecta, arunca și are înălțimea de tăiere reglabilă manual în ceea ce privește funcțiile asociate. Deci, ce altceva avem nevoie într-o mașină de tuns iarba, în afară de caracteristicile menționate mai sus?

Ia-o pe a ta acum!

PRO CONTRA
Greutate mai mică Putere mai puțin eficientă decât adversarii săi
Înălțime de tăiere reglabilă manual

5. Mașină de tuns iarba pe benzină Steinhaus PRO-GLM502, 146cc, 3.5CP, 50 cm – Cea mai puternică

Mașina de tuns iarba pe benzină Steinhaus PRO-GLM502 roșu/negru este cea mai puternică mașină comparativ cu de modelele motorizate. Este mult mai eficientă și mai puternică când vine vorba de a cosi până și cea mai încăpățânată iarbă. Acest model are un nivel ridicat de manevrabilitate, cu o suprafață mult mai mare.

De asemenea, oferă un timp de lucru mult mai scurt datorită puterii mărite a motorului. Prețul este mult mai mare decat al unei mașini electrice de tuns iarba din gama medie, iar greutatea este mai mare decât la celelalte modele. Însă avantajele de nivel sunt maxime, ceea ce înseamnă facilitați multiple pentru cel care foloseste acest model. Steinhaus PRO-GLM502 reușește să se miște destul de bine în jurul greutății de 31 de kilograme, datorită motorului puternic de 3,5 CP.

Mai mult, cele 7 trepte de tăiere oferă posibilitatea de a tunde iarba la lățimea de 500 mm, la o înălțime între 25 si 75 mm. Pentru o deplasare ușoară, este prevăzută cu 4 roți motrice din cauciuc solid. Roțile din față au diametrul de 180 mm, iar roțile din spate au un diametru de 250 mm. Motorul OHV pe care îl deține are o putere de 2,6 kW și face posibilă tăierea chiar și a ierbii foarte înalte într-un timp scurt.

Cu un cuplu măsurat de 3,5 CP, Steinhaus are o capacitate cilindrică de 79 cm și o turație maximă de 3580 rpm. Datorită rezervorului de benzină cu o capacitate de 0,8 litri, mașina de tuns iarbă are o suprafață de lucru de la 350 la un maxim de 1000 m².

Consumul de combustibil nu este deloc mare, iar greutatea unui astfel de model permite amplasarea lui în diverse locuri fără a fi nevoie de personal super-calificat. Nu ai nevoie de mai mulți oameni pentru a participa la această operațiune. Totuși, ceea ce trebuie respectat cu strictețe în orice moment sunt instrucțiunile de utilizare și de siguranță ale producătorului.

PRO CONTRA
Lucru eficient în timp scurt Mai grea decât alte mașini de tuns iarba
Consum mai mic de combustibil

 

Ultim cuvânt!

Mașinile electrice de tuns iarba te pot ajuta foarte mult atunci când vine vorba de tunderea ierbii în exces. Fie că o faci pentru că ești pasionat de grădinărit sau doar din necesitate, o astfel de mașină îți face munca considerabil mai ușor de gestionat.

Simple de utilizat și ușor de operat, mașinile de tuns iarba electrice sunt o investiție excelentă în gospodăria ta. Prin urmare, trebuie să o cumperi pe cea care se potrivește cel mai bine interesului tău și să te ferești de o mulțime de bătăi de cap.