15 feb. 2021, Autor:

După folosirea ouălor, cei mai mulți dintre noi aruncăm la gunoi cofrajele, întrucât acestea și-au îndeplinit scopul și nu ne mai sunt de folos la altceva. Totuși, ar trebui să știi că aceste accesorii aparent inutile pot fi transformate în multe feluri și pot deveni obiecte decorative, instrumente utile sau piese componente ale unui joc interactiv pentru copii, pe care le vei putea folosi în scop personal sau chiar vinde pe platformele specializate, pentru un mic profit.

Cu puțină imaginație și doar câteva ustensile, vei reuși să transformi cofrajele de ouă în obiecte cu adevărat surprinzătoare, care pot înfrumuseța o locuință, sau se vor dovedi de un real ajutor, pentru simplificarea anumitor activități. 

Dacă te întrebi care sunt modalitățile în care poți reutiliza cofrajele de ouă, în cele ce urmează îți venim în ajutor cu câteva idei utile: 

Accesoriu pentru formarea culorilor de tip acuarelă
Suport pentru creșterea de semințe
Mici ornamente
Jocuri interactive pentru copii
Ghiveci pentru plantele ornamentale
Un coșuleț pentru fructe sau dulciuri
Un coș de ouă

Accesoriu pentru formarea culorilor de tip acuarelă

Fie că practici pictura la un nivel de amator, fie că ești deja un practicant experimentat al acestei activități, probabil că procesul de formare a culorii potrivite ce trebuie adăugată în opera ta îți pune deseori probleme. Amestecarea vopselelor pe o coală de hârtie sau pe o suprafață plană este adesea o bătaie de cap, pentru că tinzi să te murdărești mai des decât ți-ai dori, iar culorile formate se amestecă accidental între ele, lucru care te silește să iei de la capăt întreg procesul. 

accesoriu pentru formarea culorilor

În schimb, un carton de ouă este perfect pentru amestecarea culorilor ce vor fi folosite în pictura ta. Forma cofrajelor se va dovedi ideală pentru crearea unei palete diverse de culori și pentru a împiedica amestecarea acestora într-un mod accidental. De asemenea, această soluție ingenioasă este eficientă și atunci când copiii își doresc să picteze, pentru că va scădea șansele unui mic accident, soldat cu pătarea mobilei, a covorului sau a hainelor celor mici. 

Suport pentru creșterea de semințe

Dacă ai o mică grădină sau pur și simplu obișnuiești să crești diverse plante în propria locuință, probabil că îți dorești o modalitate ieftină de a planta semințele, astfel încât acestea să se dezvolte până la stadiul de răsaduri, spre a fi replantate. Cu toate că pe piață există foarte multe modele de ghivece dintre care poți alege, atunci când semințele pe care vrei să le plantezi sunt numeroase, cumpărarea unui număr foarte mare de astfel de accesorii nu este tocmai rentabilă. 

suport pentru cresterea semintelor

Totuși, poți reduce aceste costuri la zero, prin folosirea cartoanelor de ouă. Tot ce trebuie să faci este să alegi un pământ de calitate, pe care să îl torni în fiecare cofraj și în care să plantezi câte o sămânță. Oferă-le apă și pune-le într-un loc luminos, iar primele plante vor răsări în cel mai scurt timp.  

Gasesti AICI 👉PAMANT PENTRU PLANTE DE GRADINA 

Mici ornamente

Se spune că o casă nu are niciodată prea multe obiecte decorative și că oricând este loc de unul în plus. Dacă și tu simți la fel, însă îți dorești ca următorul ornament care îți va înfrumuseța livingul sau dormitorul să fie confecționat de tine însuți, poți realiza acest lucru folosindu-te de cofrajele de ouă. 

ornamente din cofraje de oua

Pentru a le realiza, ai nevoie doar de o foarfecă, markere sau acuarele de diferite culori și de o idee legată de cum vrei să arate ornamentul pe care îți dorești să-l creezi. Dacă rezultatul final nu este unul tocmai pe placul tău, nu trebuie să te îngrijorezi. Ai suficientă materie primă pentru a încerca din nou, până când vei obține ornamente cu adevărat uimitoare, pe care, de ce nu, le poți chiar vinde. 

Adauga ACUM un 👉ANUNT DE VANZARE pe OLX

Jocuri interactive pentru copii

Petrecerea de timp de calitate cu copiii, luând parte la activități care să le dezvolte gândirea, dar și îndemânarea, este visul oricărui părinte. Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește o activitate, îi poți ruga pe micuți să te ajute în a crea un mic joc interactiv, folosind lucruri de care nu mai ai nevoie, precum cofrajele de ouă. 

jocuri interactive pentru copii din cofraje de oua

De exemplu, poți realiza un mic puzzle, pe care îl vei crea decupând cartonul de ouă în mai multe secțiuni și colorând fiecare parte într-o nuanță diferită sau numerotând fiecare bucată decupată. Pentru rezolvarea acestui puzzle, copilul va trebui să pună numerele în ordine consecutivă sau să ordoneze secțiunile, astfel încât culorile să se potrivească. 

Ghiveci pentru plantele ornamentale

Dacă ești iubitor de natură și îți place să aduci un colț de verdeață în fiecare cameră din locuința ta, probabil că îți dorești ca și ghivecele să impresioneze prin aspectul lor ieșit din tipar. Totuși, dacă nu ai găsit un ghiveci care să corespundă gusturilor tale sau pur și simplu nu îți dorești să investești foarte mult în cumpărarea acestor accesorii, te poți folosi de imaginație pentru a le realiza tu însuți, exact așa cum îți dorești. 

ghivece pentru flori

Ai nevoie doar de câteva cofraje de ouă, o foarfecă, lipici și instrumente de colorat, pentru a-ți pune ideile creative în practică. Încearcă să experimentezi și să creezi accesorii care îți vor aduce de fiecare dată zâmbetul pe buze, atunci când le privești. 

Gasesti AICI 👉ARTICOLE DE BIROTICA SI PAPETARIE 

Un coșuleț pentru fructe sau dulciuri

Dacă îți dorești să realizezi un suport personalizat, pe care să îl folosești pentru depozitarea dulciurilor, fructelor, legumelor sau a oricăror produse de dimensiuni mai mici, cofrajele de ouă sunt perfecte pentru realizarea sa. 

cos pentru fructe din cofraje de oua

La fel ca în cazul ghivecelor, și pentru realizarea unui astfel de coșuleț vei avea nevoie de o foarfecă, lipici și cât mai multe instrumente de colorat. Încearcă să stabilești dinainte dimensiunea dorită a coșulețului, pentru a te asigura că ai suficient material, și pune-ți creativitatea la treabă. 

Un coș de ouă

Cofrajele de ouă pot fi refolosite pentru a servi chiar scopului lor principal, cel de depozitare a ouălor, însă de această dată, într-un mod mult mai interactiv și practic. Un astfel de coșuleț se poate dovedi util atât pentru depozitarea ouălor de Paște cât și pentru păstrarea lor în frigider, într-un mod mult mai ergonomic, atunci când suportul de ouă este plin.

ce poti face din cofrajele de oua

Pentru decorarea coșulețului, poți folosi numeroase culori, hârtie creponată sau chiar un marker, cu care vei desena diferite figuri. Pentru mâner, poți utiliza o bucată de plastic sau chiar o nuia, care îi va oferi creației tale un aspect mult mai natural. 

Refolosirea cofrajelor de ouă pentru realizarea de obiecte utile sau decorative este o activitate interactivă, care îți va dezvolta creativitatea și îndemânarea. Alege obiectul pe care îți dorești să-l realizezi și pune-ți planul în aplicare. 

Sursa Foto: Shutterstock