06 May 2022, Autor:

Dacă ești o persoană matinală și care ar dori să se trezească cu sunetul cocoșilor, cu siguranță iubești găinile! Dar se pare că sentimentele nu sunt suficiente pentru ca găina ta să trăiască o viață mai sănătoasă.

Așadar, sfaturile de mai jos te vor ajuta să îți menții găinile sănătoase.

1.   Alegerea Rasei

Source: unsplash.com

Oamenii confundă uneori găina care dă o sumă forfetară de ouă și cea care este delicioasă de mâncat! Înainte de a-ți da banii tăi câștigați cu greu crescătorului de păsări, asigură-te că-ți faci temele în această privință.

Hotărăște-te dacă ai nevoie de găini pentru a depune ouă sau să-ți îndeplinești dorința stomacului de a consuma carne?

Dacă ai mare nevoie de ouă, rasa Golden Comet ar fi oportunitatea ta de aur! Sunt calme în mod natural și depun aproximativ 250 până la 300 de ouă anual.

Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unei găini care produce carne, rasa Buckeye ar trebui să fie captura ta. Deși supraviețuiesc mult timp în regiunile mai reci, puterea lor de rezistență la distanță le poate ajuta să supraviețuiască suficient de mult în orice regiune.

În același timp, Black Australorp este întotdeauna o opțiune înțeleaptă dacă ai nevoie de un pachet complet. Greutatea lor imensă le face o alegere gustoasă pentru o cină sănătoasă din carne.

Masculii cântăresc aproximativ 4,5 kg, în timp ce femelele 3,6 kg. Un alt fapt uimitor este că depun aproximativ 250 de ouă anual. Nu este uimitor?

Așadar, parcurge opțiunile recomandate și alege-ți rasa cu atenție!

2.   Întreținerea Cotețului este Obligatorie

Sursă: hobbyfarms.com

Uneori, găinile pot fi urâcioase și vulnerabile atunci când au de-a face cu oaspeți neinvitați în coșul lor. Ghici cine le va face o vizită dacă nu tu? Evident, câini fără stăpân, vulpi și cine știe care alte animale de stradă.

Într-un astfel de caz, întreținerea cotețului este necesară pentru a-i proteja de prădătorii din afară. Trebuie să oferi un coteț sigur și adecvat, cu multă lumină naturală. Poate că încorporarea unei unități de încălzire ar putea fi o opțiune mai bună pentru iarnă.

Observă coșul în mod regulat pentru a te asigura că nu există zone deschise în apropierea gardului. În caz contrar, prădătorii își pot găsi drumul către găinile tale în cel mai scurt timp.

 

3.   Mâncare de Calitate

Sursă: thehipchick.com

După cum știm cu toții, mâncarea de calitate ne face sănătoși. Același lucru este adevărat și în cazul găinilor. Dacă ne oferă tone de ouă, de ce să nu investim în mâncarea lor?

Prin urmare, hrana de pasăre de bună calitate trebuie să fie primul lucru de notat atunci când faci un plan alimentar pentru găini.

Mâncarea poate include terci, granule sau chiar cereale precum porumb, soia etc.

Dieta lor are nevoie și de nisip, calcar sau coajă de stridii. Poți folosi un recipient pentru a le hrăni zilnic. Asigură-te că este curat și fără insecte de pământ!

4.   Furnizarea unui Adăpost Adecvat

Sursă: abundantpermaculture.com

În timp ce amenajezi un spațiu pentru găini, un lucru care trebuie reținut este că aceste viețuitoare sunt susceptibile la climă extremă. Dacă locuiești în jurul unor regiuni climatice fierbinți, asigură-le un spațiu umbrit ca scut împotriva căldurii.

Dar, dacă locuiești într-o regiune mai rece, nu lăsa găinile să înghețe până la moarte; în schimb, instalează un mic încălzitor în coteț.

Unele echipamente esențiale trebuie să fie acolo pentru a face adăpostul un loc mai bun pentru a trăi. De exemplu, trebuie să aibă un hrănitor, un recipient pentru apă, o cutie mică de cuib și, de preferință, o zonă mică de adăpostire.

Un coteț bun ar trebui să fie suficient de mare pentru ca tu să intri fără efort și să strângi ouă.

5.   Fii Atent la Cloșcă

Sursă: theconversation.com

Un alt sfat esențial pentru a-ți menține găinile sănătoase este colectarea la timp a ouălor. Grăbește-te puțin, altfel s-ar putea să ratezi ce trebuie!

Dacă amâni strângerea ouălor la timp, găina din cotețul tău va începe să clocească. Vei avea probleme dacă asta se întâmplă vreodată.

Găina va sta pe ouă ca o cloșcă, deoarece crede că este responsabilă pentru eclozarea ouălor. Și pe măsură ce continuă să facă acest lucru, s-ar putea să se deshidrateze și să îi fie foame în același timp!

Eventual, găinile încep să clocească. Crede-mă, nu vrei să se întâmple asta. Deci, începe să strângi ouăle la timp.

6.   Așternut Uscat Pentru Găini

Sursă: scoopfromthecoop.com

Acest pas te poate costa ceva timp suplimentar, dar merită. Un mediu umed cauzat de excremente sau de apă stagnantă oferă în cele din urmă un loc de reproducere pentru multe organisme dăunătoare.

Dacă nu este luată o măsură de precauție, un tip de boală numită coccidioză poate evolua din cauza unui mediu umed. Poate fi foarte fatală pentru găini. Dacă nu vrei ca astfel de boli să se hrănească cu găinile tale, începe să le asiguri un așternut uscat.

Poți face asta prin:

  • Încorporarea unei plăci de aruncare din care poți elimina excrementele în mod regulat.
  • Utilizarea nisipului ca așternut sau pentru acoperirea solului.

Evident, nu îți vei risca găinile când vine vorba de aceste organisme dăunătoare. Așa că depune un efort suplimentar și vezi rezultatele sale benefice.

7.   Lasă Găinile la Pășune

Sursă: extension.iastate.edu

Probabil să te gândești, ce e așa mare lucru să lași găinile la pășune dacă vine vorba de sănătatea lor? Dar de fapt este!

O activitate în aer liber pentru găini va crea păsări de curte mai sănătoase și mai stabile.

Dacă vrei să-ți crești găinile la pășune, norocul îți va suna la ușă. Pentru că astfel de găini produc ouă imense cu gălbenuș portocaliu și albuș vâscos gros. Nu-mi spune că deja îți lasă gura apă?

Dacă nu te-ai gândit la asta până acum, poate că trebuie să te gândești profund. Pentru că acest sfat îți va face foarte bine!

Scurt și la obiect

Păstrarea găinilor în ferma ta ar putea să nu fie o sarcină ușoară. Dar, cu sfaturile de mai sus oferite, te vei obișnui foarte repede.

Împinge-ți sinele leneș și apucă-te de niște treburi reale. Hrănește-ți găinile, asigură-le adăpost, fii atent la cloșcă și ești pregătit să ții găini în curte!

Introducere optimizată SEO

Îngrijirea găinilor nu este atât de dificilă pe cât pare. Trebuie doar să aduci niște hrană sănătoasă, să-ți faci un adăpost adecvat, să întreții cotețul și să le asiguri un așternut uscat.