06 May 2022, Autor:

Schimbările climatice au inspirat nevoia de a căuta alternative noi surselor de energie dăunătoare existente. Energia regenerabilă a apărut ca o sursă de energie curată, ecologică și durabilă. 

Energia geotermală este o energie regenerabilă derivată din pământ. Într-o lume conștientă de climă, energia geotermală oferă o sursă de energie care este durabilă, accesibilă și extrem de benefică.

Energia geotermală este canalizată printr-o pompă de căldură geotermală. Acest articol explică tot ce trebuie să știți despre pompele de căldură geotermale, beneficiile, instalarea și întreținerea acestora. Dacă doriți să treceți la energia regenerabilă, puteți obține materialele necesare pentru instalare pe https://www.olx.ro fără a sparge banca.

What Is A Geothermal Heat Pump? 

Pompele de căldură geotermale (GHP), denumite uneori GeoExchange, sunt niște sisteme de încălzire și răcire curate, alimentate electric, care utilizează fluidul circulat prin bucle lungi de conducte subterane pentru a transfera căldura dintre casa dvs. și pământ. E un mod eficient din punct de vedere energetic și ecologic de a vă încălzi și răci casa. Sunt și la prețuri accesibile, ceea ce le face o alegere de top.

Pompele de căldură geotermale sunt formate din două componente principale:

  • O pompă de căldură geotermală (situată în interiorul casei)
  • Sistem de conducte subterane (numite bucle de pământ). 

Benefits Of Geothermal Heat Pumps 

Acestea sunt câteva dintre beneficiile pompelor de căldură geotermale, fiind o opțiune atractivă de încălzire a locuinței.  

They Can Be Used In Any Climate All Year Round 

Un beneficiu special al pompelor de căldură geotermale este că pot servi atât nevoilor de răcire, cât și celor de încălzire, făcându-le o tehnologie de temperatură pe tot parcursul anului.

În timpul iernii, pompele de căldură geotermale pot fi instalate cu o unitate de încălzire auxiliară pentru a completa pompa de căldură atunci când temperatura scade la un nivel negativ de îngheț. De asemenea, pot alimenta sistemul de răcire a locuinței pentru a menține un interior confortabil și răcoros în timpul lunilor fierbinți de vară. 

They Have a Long Lifespan 

Pompele de căldură geotermale pot dura zeci de ani. Componentele interioare ale pompei de căldură geotermale pot dura până la 25 de ani fără a necesita înlocuire, ceea ce depășește cu mult durata de viață a unui sistem tipic de încălzire și răcire.

Rețeaua de conducte subterane a pompei de căldură geotermală este rezistentă la uzură și poate dura până la 50 de ani. 

They are Energy Efficient 

Pompele de căldură geotermale obțin energie dintr-o sursă naturală care nu se usucă niciodată, ceea ce le face o sursă eficientă de energie. Funcționarea lor consumă o cantitate mică de energie, ceea ce le face mai eficiente decât aparatele de aer condiționat. 

Geothermal Heat Pumps Use Electricity 

Pot fi alimentate cu energie electrică și nu necesită o sursă de energie separată, cum ar fi o conductă de gaz naturală. De asemenea, GHP-urile nu necesită arderea păcurului pentru a produce căldură precum cazanele.

Cu toate acestea, puteți instala panouri solare pe acoperiș împreună cu o pompă de căldură geotermală dacă doriți ca întreaga energie să fie regenerabilă. Acest lucru nu este posibil dacă utilizați tehnologia convențională de încălzire. 

Geothermal Heat Pumps Save Money 

Puteți economisi bani la facturile de gaz și electricitate trecând la pompele de căldură geotermale. Pompele de căldură geotermale consumă mult mai puțină energie decât aparatele de aer condiționat și sistemele de încălzire. Prin urmare, pot reduce costul consumului de energie electrică.

În plus, GHP-urile pot dura zeci de ani fără a necesita reparații sau înlocuiri. Acest lucru vă poate ajuta să economisiți bani pe care i-ați fi cheltuit pentru întreținerea și înlocuirea aparatelor de aer condiționat și a sistemelor de încălzire.

În timp ce pompele de căldură geotermale costă mai mult decât sistemele convenționale de încălzire și răcire, ele vă vor ajuta să economisiți mai mulți bani pe termen lung, făcându-le o alegere economică din toate punctele de vedere. 

Types of Geothermal Heat Pumps 

Sursă: Pinterest

Există patru tipuri de pompe de căldură geotermale pe care le puteți folosi. Cu toate acestea, ar trebui să o alegeți pe cea mai bună care se potrivește bugetului dvs., tipului de proprietate și locației proprietății.

Closed Loop Horizontal 

Aceasta este alegerea standardă pentru o proprietate rezidențială. Utilizează un sistem  închis de conducte subterane în buclă și o soluție antigel pentru a crea energie geotermală.  

Closed Loop Vertical 

Aceasta este cea mai bună alegere pentru un spațiu comercial unde există un impact minim asupra terenului din jur. Țevile sunt plasate de la 100 până la 400 de picioare adâncime și la 20 de picioare unul de celălalt. 

Closed Loop Pond/Lake 

Acolo unde există un corp de apă pe o proprietate, iazul cu buclă închisă este cea mai bună alegere. Este o instalație geotermală mai puțin costisitoare, care vă poate ajuta să reduceți costul. 

Open Loop 

Acest sistem geotermal necesită o sursă suficientă de apă curată, cum ar fi o fântână care poate alimenta conducta cu apă care va fi folosită pentru răcirea sau încălzirea proprietății. 

Cost and Installation of Geothermal Heat Pumps

Pompele de căldură geotermale sunt destul de costisitoare, deoarece necesită o așezare extinsă a conductelor și un sistem de reciclare. Cu toate acestea, costul mediu al unei instalații de pompă de căldură geotermală este de aproximativ $20.000. Ar putea părea costisitor pentru unii proprietari, dar capacitatea sa de a vă ajuta să economisiți până la 50% din costul anual de încălzire și răcire o face o investiție bună.

Pentru a instala o pompă de căldură geotermală pe proprietatea dumneavoastră, va trebui să angajați o companie HVAC care oferă astfel de servicii. Este recomandabil să faceți niște verificări de fond despre compania pe care doriți să o angajați. Fii atent să fii de partea potrivită și să angajezi un profesionist cu experiență.

How To Maintain Geothermal Heat Pumps 

Pentru a vă asigura că pompa de căldură geotermală funcționează optim, trebuie să o întrețineți în mod regulat. Aceștia sunt pașii pe care îi puteți face în întreținerea unei pompe de căldură geotermală. 

  • Verificați și înlocuiți filtrele de aer cel puțin de două ori pe an pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Angajați un tehnician calificat pentru a analiza nivelurile de antigel anual.
  • În timpul întreținerii anuale de rutină, încercați să curățați toate componentele sistemului.
  • Sunați un tehnician HVAC pentru a inspecta sistemul de metal și conductele cel puțin o dată pe an. 

Conclusion 

Energia geotermală este o energie regenerabilă care vă ajută să luați o decizie conștientă de climă pentru a proteja mediul. Deși costul instalării unei pompe de căldură geotermală este mare, beneficiile pe termen lung pe care le are este o alegere economică.