08 Nov 2022, Autor:

Clienții care doresc să cumpere telefoane pot economisi mulți bani alegând smartphone-uri recondiționate. Dacă și tu ai un talent pentru a obține cele mai viabile telefoane, articolele recondiționate pot fi o alegere bună. Deși alegerea acestora poate expune clienții la diverse probleme, cum ar fi lipsa garanției, acoperirea pentru a-și proteja investiția, durata scurtă de viață a bateriei, telefoane stricate și multe altele.

Telefoanele recondiționate sunt acum o opțiune mai bună pentru cei cu un buget redus. Cu toate acestea, dispozitivele recondiționate sunt controversate, deoarece unii cred că prezintă mai mult pericol decât merită. Când examinăm această afirmație, este important să reții că telefoanele recondiționate nu sunt la fel cu telefoanele uzate.

Un telefon second-hand care a fost returnat și reparat astfel încât să poată fi vândut din nou este un telefon recondiționat.

Nu orice telefon vândut ca „recondiționat” a avut o problemă. Telefoanele returnate de clienții care s-au răzgândit legat de ele după ce s-au înscris pentru un contract în perioada de 30 de zile de încercare de către unele rețele și magazine sunt, de asemenea, denumite „recondiționate” atunci când sunt vândute din nou.

Toate telefoanele recondiționate sunt supuse unei inspecții și testări amănunțite înainte de a fi vândute pentru a garanta că sunt în stare bună.

Vânzătorul efectuează adesea teste, cum ar fi a stabili dacă bateria se încarcă și examinarea funcționalității butoanelor și camerelor. Vânzătorul va verifica, de asemenea, capacitatea telefonului de a se conecta la Wi-Fi 4G, capacitatea de răspuns a sunetului și a ecranului și dacă acceptă rețele 5G.

O simplă resetare din fabrică poate uneori să nu elimine complet datele de pe smartphone, astfel încât noul proprietar al dispozitivului îți poate recupera fișierele, mesajele și chiar fotografiile. Vânzătorul trebuie să ștergă în siguranță toate datele de pe telefon în conformitate cu Legea privind protecția datelor. Unii furnizori de telefoane recondiționate fac upgrade la cea mai recentă versiune a sistemului de operare al telefonului. Telefoanele recondiționate sunt de obicei la fel de bune ca și cele noi, deoarece au fost supuse unor teste ample și au fost restaurate complet. Totuși, ambalajul original și toate accesoriile standard, cum ar fi încărcătoarele și căștile, pot să nu fie incluse cu un telefon recondiționat. Pe partea bună, ar trebui să aibă o garanție de un an, dar verifică din nou înainte de a cumpăra.

Cauți un telefon nou? OLX Renew

Cât De Bune Sunt Telefoanele Recondiționate?

Telefoanele recondiționate sunt de obicei la fel de bune ca și cele noi, deoarece au fost supuse unor teste amănunțite și au fost restaurate complet. Este posibil ca ambalajul original și toate accesoriile standard, cum ar fi încărcătoarele și căștile, să nu fie incluse cu un telefon recondiționat. Pe partea bună, ar trebui să aibă o garanție de un an, dar înainte de a cumpăra una, verifică din nou.

Ce Avantaje Și Dezavantaje Vin Cu Un Dispozitiv Recondiționat?

Telefoanele recondiționate au câteva caracteristici și dezavantaje minunate, la fel ca orice altceva. Desigur, faptul că telefoanele recondiționate sunt mai puțin costisitoare este principalul lor beneficiu. Chiar dacă sunt mai puțin costisitoare decât telefoanele second-hand, vei putea economisi o mulțime de bani. De asemenea, poți cumpăra telefonul exact pe care îl vrei dacă iei dispozitive recondiționate. Producătorii de smartphone-uri încetează de obicei să producă și să își comercializeze versiunile mai vechi după o anumită perioadă.

Recondiționarea permite, de asemenea, să contribui la protecția mediului.

Când consideri, de asemenea, că europenii sunt printre cei mai buni utilizatori de tehnologie din lume, devine clar cât de important este pentru noi toți să adoptăm sustenabilitatea mediului. Cu o recondiționare, poți reduce cantitatea în creștere exponențială de deșeuri de tehnologie.

Ce Factori Ar Trebui Să Iei În Considerare Atunci Când Cumperi Un Smartphone Recondiționat?

Achiziționarea unui dispozitiv recondiționat necesită puțină răbdare și previziune. Cu atât de multe companii care pretind că vând telefoane recondiționate, este simplu să te îndrăgostești de escrocheri. Iată câteva lucruri de luat în considerare dacă ai ales să cumperi o versiune recondiționată a unui dispozitiv.

Clasa recondiționată: Acesta este un standard care indică calibrul produsului care a fost restaurat. Diferiți furnizori își clasifică produsele în diferite moduri. Așadar, înainte de a face clic pe butonul „Cumpără acum”, citește cu atenție scrisul mic.

Preț: Găsește câțiva comercianți de dispozitive uzate și compară prețurile acestora. Trebuie să te asiguri că obții calitate pentru banii tăi înainte de a face orice achiziție.

Comercianți de încredere: Asigură-te că vânzătorul de la care alegi să achiziționezi articolul recondiționat este de încredere.

Ce Înseamnă O Clasă Recondiționată?

O calitate recondiționată este o modalitate de a clasifica calitatea unui produs în funcție de modul în care arată. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de calitate recondiționată sau grad cosmetic.

Trei elemente determină în primul rând clasa recondiționată a unui produs:

  • Câte defecte vizuale (cum ar fi zgârieturi, spărturi și alte pete) are?
  • Cât de des folosea fostul său proprietar articolul?
  • În ce fel de ambalaj este?

Clasele produselor recondiționate sunt create pentru a te ajuta să înțelegi ce să anticipezi de la un produs recondiționat. Este puțin probabil ca dealerii care vând produse recondiționate să cuantifice cu precizie numărul de zgârieturi aparente pe care le poți detecta pe un produs recondiționat. Cu toate acestea, clasa îți oferă cât mai multe informații posibil, astfel încât să fii sigur de achiziția ta.

Clasele de la A la C alcătuiesc sistemul tradițional de grade de recondiționare. Produsul recondiționat de cea mai înaltă calitate este de gradul A, în timp ce cea mai scăzută calitate este de gradul C. Unii comercianți cu amănuntul merg atât de departe încât adaugă și alte clase, cum ar fi gradul D, care este cel mai scăzut la scara lor.

Să ne aprofundăm în definițiile claselor A, B și C recondiționate.

Recondiționare Gradul A

Cel mai înalt nivel de calitate pe care îl poți obține de la un produs recondiționat este recondiționare de gradul A. Pe scurt, electronicele recondiționate de gradul A sunt practic nefolosite. Au o calitate cosmetică remarcabilă și aproape nicio urmă de utilizare anterioară.

Nu vei observa nicio zgârietură pe carcasa unui telefon mobil recondiționat de gradul A.

Cu toate acestea, nu ar trebui să anticipezi că vezi zgârieturi, daune cosmetice notabile sau defecte ușoare pe dispozitivele de grad A. În schimb, ar trebui să te aștepți să observi indicatorii obișnuiți de utilizare modestă.

De exemplu, programul Apple Certified Refurbished oferă doar iPhone-uri, MacBook-uri și iPad-uri recondiționate care sunt într-o formă remarcabilă și îndeplinesc aceleași criterii înalte ca și articolele noi-nouțe (gradul A).

Recondiționare Gradul B

A doua cea mai bună calitate cosmetică pe care o poți obține de la un gadget recondiționat este gradul B, care are câteva zgârieturi și defecțiuni minore.

Aceste mici defecte sunt de obicei singura diferență cu gadgeturile de grad A și se aplică numai problemelor cosmetice. Telefoanele și computerele de clasa B au fost supuse unor teste extinse și sunt complet funcționale.

Articolele de gradul B costă mai puțin decât cele recondiționate de gradul A din cauza acestor mici semne de utilizare. Acest lucru poate fi util dacă bugetul tău este restrâns.

Recondiționare Gradul C

Gradul C recondiționat este cea mai puțin atrăgătoare clasă pentru un telefon. Deși produsele recondiționate de gradul C au fost examinate, curățate și s-au demonstrat că funcționează, ele încă prezintă dovezi ale utilizării intense de către proprietarul anterior.

Un articol de grad C va avea defecte cosmetice mai vizibile, cum ar fi uzura carcasei sau capacului și zgârieturi mai grave. Dispozitivele de gradul C sunt mai accesibile decât cele din gradul A și gradul B, ceea ce le face cea mai bună opțiune pentru persoanele care au nevoie de un telefon sau laptop nou, dar nu au mulți bani în plus.

De Ce Să Alegi Un Smartphone Recondiționat?

În special, poți economisi bani și îți poți menține statutul folosind cel mai recent smartphone lansat, pur și simplu cumpărând unul recondiționat.

Este important să înțelegi că un telefon folosit este diferit de un telefon recondiționat. Orice defecte sau probleme cu un telefon uzat vor fi în continuare prezente.

Când achiziționezi un telefon recondiționat, în special de la un comerciant cu amănuntul de renume, poți fi sigur că dispozitivul a fost supus unei inspecții amănunțite pentru a te asigura că este în stare de funcționare, testare și recondiționare impecabilă. Iată 5 motive pentru a alege smartphone-uri recondiționate:

  1. Smartphone-urile recondiționate, prietenoase cu bugetul, sunt mai accesibile decât cele complet noi.
  2. Este ecologic să achiziționezi un telefon recondiționat.
  3. Poți găsi frecvent o garanție decentă.
  4. Acesta nu este un telefon uzat obișnuit, deoarece telefoanele recondiționate au fost supuse unor inspecții și reparații riguroase și de specialitate.
  5. Au fost respectate cele mai recente reguli de confidențialitate și orice date potențiale rămase de la proprietarul anterior vor fi eliminate.

 

Este Cumpărarea Unui Telefon Recondiționat O Idee Bună?

Ar trebui să iei în considerare câteva lucruri dacă ești dispus să cumperi un telefon recondiționat. A numi câteva:

Preț

Desigur, prețul este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. Telefoanele recondiționate sunt mai puțin costisitoare decât concurenții lor? Sunt, într-adevăr.

Zgârieturi

Ar trebui să anticipezi mici zgârieturi sau urme atunci când cumperi un telefon recondiționat. Astfel de informații vor fi dezvăluite în descrierea produsului de către comercianții cu amănuntul de renume pe internet.

Achiziționarea unui telefon recondiționat nu este pentru tine dacă nu ești confortabil cu zgârieturi și alte pete.

Accesorii

Dacă poți obține accesoriile de care ai nevoie, care ar putea să nu fie incluse cu telefonul recondiționat, acesta este un aspect cheie atunci când cumperi un telefon recondiționat.

Cu siguranță, aparatele recondiționate se vând fără încărcător sau alte accesorii. Aceasta înseamnă că ar putea fi necesară plata mai multor bani pentru achiziționarea acestor produse. Asigură-te că accesoriile de care ai nevoie sunt accesibile înainte de a face o achiziție.

Gânduri Finale

Acum că știi că sunt disponibile câteva telefoane recondiționate grozave, caută pentru a-l alege pe cel care îți place. Este important să reții că doar pentru că un telefon este recondiționat nu înseamnă că a fost defect în trecut. Oamenii își pot schimba telefoanele cu altele noi sau le pot returna dacă nu le place nuanța. (Și da, ocazional, sunt returnate pentru că sunt defecte.) În mod normal, producătorul sau revânzătorul va repara telefonul și va face diagnosticare pentru a se asigura că funcționează corect. Chiar dacă multe telefoane recondiționate nu sunt livrate în cutia sau ambalajul original al producătorului, acestea includ ocazional aceleași accesorii care ar fi incluse dacă ar fi noi. Cu cât faci mai multe cercetări în avans dacă te gândești să achiziționezi un telefon recondiționat, cu atât vei fi mai încrezător în procedură și rezultat.