08 Nov 2022, Autor:

Ori de câte ori ne vine în minte cuvântul „recondiționat” în ceea ce privește dispozitivele, știm că avem o afacere bună, dar asigură-te că nu te arunci orbește. Există un motiv simplu, dar cel mai comun, pentru care oamenii caută produse recondiționate: „Pentru a economisi bani”.

Dispozitivele nou apărute sunt mult prea scumpe, motiv pentru care cele recondiționate sunt des cumpărate în zilele noastre.

Produsele recondiționate au uneori o reputație proastă, iar motivul din spatele acestui lucru rămâne nebunesc, deoarece oamenii le etichetează ca fiind recondiționate, dar nu fac efort să le vadă așa cum sunt.

Într-un mod simplu, nu este ceea ce pare.

Un produs recondiționat a fost inspectat și reparat cu atenție pentru a funcționa similar sau aproape de un telefon nou. Trebuie să existe doar o mică diferență între funcționalitatea unui produs nou și unui produs recondiționat.

Informații Dezvăluite Pentru A Cumpăra Un Produs Recondiționat

Știai deja? În acest sezon, a existat o scădere de produse nou-nouțe din cauza unei anumite probleme din cadrul lanțului de aprovizionare, în care produsele de distribuție au fost amestecate și abia distribuite. Ba chiar, întreaga lume se confrunta cu o criză de procesoare. Acest lucru explică, de asemenea, că, în timp ce te grăbești să cumperi un produs recondiționat, nu ești doar supus să treci cu vederea întârzierea expedierii, ci și să analizezi diferiți factori care pot apărea.

În termeni simpli, aceste produse recondiționate au avut o viață înainte să vină la tine ca un nou început. Totul vine cu anumite argumente pro și contra. Vorbind despre un produs recondiționat, este destul de sigur să spui că produsul ar putea avea suficientă viață în el, motiv pentru care a fost trimis înapoi și a fost revizuit pentru a-l face din nou funcțional pentru tine. Uneori trecem cu vederea partea de garanție, care este esențială, mai ales dacă iei un produs scump.

Mai mult, este posibil să fii nevoit să renunți la accesoriile originale și să faci o afacere bună cu câteva imperfecțiuni și funcționalitatea acestora.

Vin Telefoanele Recondiționate Cu Baterii Noi?

Pentru oricine dorește să cumpere un telefon recondiționat pentru prima dată, este obligatoriu și destul de firesc să se gândească la baterie și la durata acesteia.

Este logic ca durata de viață a bateriei, starea generală de sănătate și starea unui telefon recondiționat să fie primul aspect de care sunt îngrijorați majoritatea utilizatorilor. Aici vine un răspuns foarte clar, deoarece o baterie este sursa principală de alimentare, permițând telefonului să funcționeze.

Telefoanele recondiționate au adesea nevoie de cel puțin 80% din durata de viață a bateriei pentru a fi considerate noi. Acest lucru poate avea perspective diferite, deoarece există o disponibilitate a unor vânzători care tind să înlocuiască bateria dacă aceasta nu îndeplinește starea impecabilă și performanța corespunzătoare a telefonului.

Cauți un telefon nou? OLX Renew

Cum Să Verifici Bateria Unui Telefon Recondiționat?

În timp ce ești în căutarea unui telefon recondiționat, ți se va cere mai întâi să verifici bateria acestuia. Înainte de a continua, trebuie să iei în considerare diferența dintre sănătatea bateriei și durata de viață a bateriei.

Unii oameni cu puține cunoștințe despre electronică folosesc uneori aceste două cuvinte în mod interschimbabil.

  • Durata de viață a bateriei: Durata de viață a bateriei înseamnă exact cât timp se așteaptă să se încarce o singură baterie și cât va dura înainte de a avea nevoia de a reîncărca telefonul.
  • Sănătatea bateriei: Pe de altă parte, starea de sănătate a bateriei indică perioada de timp în care se așteaptă ca bateria să funcționeze corect pe toată durata de viață.

 

Cumpărând un telefon recondiționat, poți verifica starea bateriei acestuia trecând la setările telefonului dacă este un iPhone. Unele aplicații te vor ajuta să inspectezi starea bateriei telefonului dacă folosești o versiune Android.

Nu este atât de simplu pe cât pare. Pentru o verificare amănunțită, va trebui să efectuezi câteva teste pentru a te asigura că bateria nu-și va pierde vitalitatea în curând. Acesta este un pas obligatoriu de urmat indiferent de telefonul pe care îl ai, indiferent de marcă sau procesorul acestuia.

Să ne uităm la un test detaliat al bateriei telefonului tău mobil!

Procedură Detaliată Pentru Verificarea Bateriei Telefonului Recondiționat:

Odată ce verifici funcționalitatea și utilizarea telefonului, vei observa câteva semne specifice care duc într-o direcție negativă. Asta e adevărata descoperire. Poți utiliza în continuare acești indicatori pentru a testa telefonul recondiționat și bateria acestuia.

Păstrează rezultatele satisfăcătoare la maxim urmând acești pași:

  • Primul pas este să te asiguri că bateria telefonului tău este complet încărcată, adică 100%. Asigurându-te de acest lucru, poți efectua sarcini simple, și anume trimiterea de mesaje text, efectuarea unui apel telefonic, înregistrarea unui videoclip, reducerea luminozității ecranului și așa mai departe.
  • Odată ce ai urmat cu fermitate pașii simpli pentru un timp, ai grijă la consumul bateriei. Dacă, întâmplător, crezi că bateria telefonului își pierde puterea într-un ritm mai rapid, atunci știi deja că telefonul nu este într-o stare bună.
  • Continuând cu aceasta, observă și notează cât timp consumă bateria între sesiunile de încărcare. Există o nevoie mare ca acesta să fie conectat la fiecare două ore? Dacă da, cu siguranță ai mâna pe telefonul recondiționat greșit.
  • Urmărește îndeaproape când telefonul este încărcat și asigură-te că nu este prea încălzit. Pe scurt, telefoanele care se pot supraîncălzi sunt semnul unei baterii putrede și indică faptul că nu va avea o viață de lungă durată, pierzându-și funcționalitatea cu o perioadă înainte de deteriorare.

Știai? Potrivit unui portal popular, 70% dintre oameni au cumpărat un smartphone recondiționat din cauza factorului de accesibilitate, în timp ce 12% l-au cumpărat ca dispozitiv de rezervă. Unii dintre ei au cumpărat și un telefon recondiționat ca un cadou pentru o persoană dragă.

Smartphone-urile se confruntă cu probleme de baterie din când în când, deoarece toate problemele lor provin din bateriile cu litiu-ion care abia pot dura o zi sau mai mult. Oamenii de știință și inginerii sunt deja pe cale de a schimba acest lucru în curând. Cu toate acestea, sunt dispuși să schimbe acest lucru prin îmbunătățirea performanței unei baterii litiu-ion.

Acest lucru se va face prin înlocuirea componentelor de cobalt din bateriile smartphone-urilor cu mai mult nichel și mangan.

 

Cele Mai Frecvente Întrebări La Cumpărarea Unui Telefon Recondiționat

  • Avem vreo garanție pentru cumpărarea unui telefon recondiționat?

Aceasta este cea mai frecventă întrebare cheie pe care trebuie să o iei în considerare atunci când cumperi un telefon recondiționat. În general, aceste telefoane nu sunt acoperite de nicio garanție, dar unii vânzători pot oferi același lucru. Deși, telefoanele recondiționate pot oferi 90-180 de zile de garanție.

Pentru a beneficia de același lucru, ia în considerare cumpărarea de la un vânzător care oferă întotdeauna o garanție decentă și o garanție de rambursare a banilor pentru smartphone-ul recondiționat.

  • Este necesar să te uiți de telefoane blocate înainte de a cumpăra?

Desigur. Înainte de a cumpăra un telefon recondiționat, asigură-te că verifici dacă telefonul este deblocat. Dacă iei un telefon blocat, acest lucru te va asigura că îl poți activa cu operatorul ales de tine. Poți configura cu ușurință totul de la zero. Dacă cumperi un telefon deblocat, este posibil să rămâi blocat cu serviciile unui furnizor de rețea preferat anterior pe gadgetul tău, ceea ce nu va fi prea potrivit pentru a utiliza ușor telefonul.

  • Este acum momentul potrivit pentru a cumpăra un telefon recondiționat?

Știai? Chiar și telefoanele recondiționate vin cu oferte fulger. Timpul înseamnă bani; poți întotdeauna să cercetezi și să cauți oferte în curs. Ține bine cercetările și caută oferte și cu siguranță o vei găsi pe cea care se potrivește nevoilor, preferințelor și bugetului tău. Amintește-ți întotdeauna că, odată cu lansarea oricărui telefon nou, prețurile versiunilor anterioare scad. Deci, dacă ești în căutare pentru a cumpăra un iPhone 14 recondiționat, atunci trebuie să fii atent după lansarea unui iPhone 15.

Gânduri Finale

Achiziționarea unui telefon recondiționat este o afacere excelentă, tot ce trebuie să îți amintești este să te asiguri că îți faci bine temele. Starea acestor baterii se bazează în primul rând pe comerciant. În general vorbind, un recondiționator are tendința de a schimba bateriile dacă nu sunt până la un anumit nivel, adică sunt sub 80%.

Un produs electronic îți va fi prieten mult timp, având în vedere nevoia ultramodernă a omului. Indiferent dacă investești o sumă mică sau mare, fă-o să merite cumpărând produsul potrivit, asigurându-te că fiecare aspect este de partea corectă și bună.

Deci, dacă ai de gând să iei un telefon recondiționat, fă o verificare amănunțită și continuă. Va merita, mai mult decât te așteptai.