06 May 2022, Autor:

Casele din lemn sunt pentru cei care iubesc planeta și caută o soluție ecologică sau admiră estetica. Poate chiar ambele. Prin urmare, poate ești curios cât costă să construiești o casă din lemn.

Cărămida și betonul tradițional pot crea structuri frumoase. Cu toate acestea, o alternativă economică și ecologică este o casă din lemn.

Lemnul este una dintre cele mai importante și mai abundente resurse naturale disponibile. Este mai mult decât o parte a naturii. Orice construcție cu lemn ca material de bază este, de asemenea, benefică pentru mediul nostru. Mai mult, casele din lemn au farmecul lor arhitectural deosebit.

Adică, ți se potrivesc fie că ești în căutarea unui loc de care să te bucuri singur, să-ți duci familia în vacanță sau doar ești o persoană cu un bun gust estetic. Casele din lemn îți vor oferi un stil de viață mai plăcut.

Este mai Ieftin să Construiești o Casă din Lemn? 

Sursă: freepik.com

O casă din lemn este atunci când aduci sustenabilitatea și stilul împreună. Deci, construirea unei case din lemn poate fi mai ieftină? Da! Casele din lemn sunt rentabile, relativ ieftine, iar perioada de construcție este mai scurtă.

Adică o casă din lemn va fi cu aproximativ 25-30% mai ieftină față de cele din beton. Ar trebui să poți locui în casa din lemn în aproximativ 5 – 6 luni. Da, atât de repede! Dar asta nu este totul în raportul cost-beneficiu. Există mult mai mult.

Cu toate acestea, reține că prețurile pot varia de la o țară la alta, iar costul general al vieții depinde de locația ta.

Poți îmbrăca un cadru din lemn în aproape orice material de construcție. Pe lângă faptul că este extrem de versatilă, casa din lemn va avea ca rezultat emisii de CO2 drastic scăzute. Asta înseamnă că protejezi mediul doar trăind în ea, nu-i așa?

Adevărata întrebare nu este cât costă să construiești case din lemn, ci ce fel de casă vrei.

Pentru a rezuma, motivul pentru care casele din lemn au câștigat o popularitate tot mai mare în ultimii ani este perioada scurtă de construcție și prețurile competitive. Prin urmare, mai mulți oameni sunt interesați de sectorul lemnului și să investească în construirea sau cumpărarea de case din lemn în loc de cărămidă și beton.

Tipuri de Case din Lemn 

Există mai multe tipuri de case din lemn. Cu toate acestea, să verificăm cele mai populare trei tipuri de case din lemn. Acestea ar include case din bușteni, case mobile din lemn și case din lemn ușor și tare.

Casele din lemn sunt toate realizate din același material, asta ar înseamna că sunt toate la fel. Dar nu este cazul, un tip are avantajele și dezavantajele sale și poate diferi la cost, având în vedere metodele de instalare.

  • Case din Bușteni 

Sursă: freepik.com

Așa cum sugerează și numele, sunt folosiți bușteni pentru a construi sau a monta aceste case din bușteni direct pe site. În plus, le poți monta și pe beton, orice îți oferă atractivitatea și senzația dorită.

Casele sunt spații de confort și liniște. Adică nu vrei să te deranjeze căldura verii sau frigul de iarnă. În acest scop, casele din bușteni au ceva de spus. Buștenii groși de lemn îți permit să ai aproape cea mai bună reglare a umidității și a temperaturii în interior.

Adică, poți rămâne răcoros în verile arzătoare și sta într-un spațiu cozy în timpul iernii și asta este tot ceea ce contează. Mai mult, aceste case oferă o structură robustă, așa că nici poluarea fonică nu ar trebui să fie o problemă.

Cu toate acestea, toate lucrurile bune au un cost și, la fel, aceste case minunate din bușteni au un dezavantaj dacă ești în căutarea perfecțiunii. Buștenii au o unire imperfectă, adică un trunchi nu va avea dimensiunile ca celălalt.

Această ușoară imperfecțiune poate fi deranjantă. Dar, în realitate, aceste case sunt frumoase. Această imperfecțiune este și o estetică ce vine împreună cu aceste case. Prin urmare, casele din bușteni sunt potrivite și perfecte pentru tine dacă ești interesat de o estetică unică.

Costul construcției unei case din lemn depinde de tip și material. La fel și de oamenii pe care îi angajezi. Deci, s-ar putea să găsești o casă pe bază de bușteni în valoare de 900,000 RON de la început până la sfârșit sau o casă completă cu până la 1,800,000 RON.

Pe de altă parte, dacă ești în căutarea doar a unui lux accesibil în care să poți evada, s-ar putea să vrei să depui un efort pentru a găsi forța de muncă și materialul potrivit. Ar trebui să fie suficient de bun pentru a o reduce la aproximativ 150,000 RON. Desigur, va trebui să tai multe colțuri.

  • Case Mobile din Lemn 

Sursă: indiamart.com

Dacă ai un talent pentru aventură și aer liber, atunci casele mobile din lemn probabil doresc să-ți scoți cardul și să găsești deja un loc pentru a plăti. Deci, hai să vedem care sunt ele exact.

Poți găsi aceste case cu mai multe acoperiri și finisaje. Selectează un design sau solicită unul nou, iar apoi fabrica le va preasambla pentru a fi gata pentru livrare la locația ta de implementare.

În ceea ce privește mijloacele de transport, vei primi casa fie în una, fie în mai multe bucăți mici. Aceasta depinde în mare măsură de traseul către locația de implementare și de dimensiunea casei tale mobile.

O zonă binecunoscută pentru casele mobile din lemn este Europa Centrală și de Nord. Dacă îți place să călătorești dar simți dorul de casă, poți călători oriunde vrei, fără să părăsești deloc casa. Acum sună promițător!

Cu toate acestea, există încă un dezavantaj la aceste case. Este posibil să nu le poți instala pe terenuri denivelate sau unele rute pot deveni inaccesibile, în funcție de dimensiunea casei. Dar dacă optezi pentru o versiune mai mică, este posibil să nu-ți poată găzdui toate bunurile.

În cele din urmă, costul acestor case începe de la aproximativ 220 RON/m2 și poate ajunge oriunde până la 6,300 RON/m2. Acest cost depinde de diferite aspecte, cum ar fi calitatea, finisajul și materialele suplimentare necesare pentru construcție.

  • Case din Lemn Prelucrate Ușor și Greu 

Sursă: archdaily.com

Se poate spune că nu se găsește o mare diferență între casele din lemn prelucrate ușor și cele prelucrate greu. Adică, dimensiunea grinzilor sau a pieselor de lemn utilizate este singura diferență cea mai aparentă pe care o vei observa.

Casele din lemn prelucrate ușor vin cu panouri standardizate și piese din lemn care sunt relativ ușor de asamblat. În plus, mai multe elemente ajută la facilitarea interschimbabilității, prefabricării și modulării.

Deși le poate lipsi robustețea caselor din lemn prelucrate greu, sunt mai rapide de instalat și sunt la fel de funcționale ca și casa standard. Cu toate acestea, ele pot fi nepotrivite pentru construcția cu mai multe etaje și își pot pierde stabilitatea după cel puțin două înălțimi.

Pe de altă parte, casele din lemn prelucrate greu profită de tensiunea din cauza materialului greu pentru a evita utilizarea rosturilor și cuielor pe bază de oțel. Această opțiune specială ar putea fi perfectă pentru cei care caută o experiență de lemn „pur”.

Mai mult, aceste case oferă mult mai multă stabilitate și sunt perfecte pentru construirea de clădiri cu mai multe etaje. Prin urmare, nu trebuie să-ți faci griji pentru a-ți construi casa din lemn de vis sau o casă pentru familia ta.

Prețul pentru aceste case variază. O gamă medie de costuri pentru aceste case ar începe de oriunde, de la un minim de 230,000 RON la 1,300,000 RON.

Concluzie: Costul Construcției unei Case din Lemn 

În acest moment, casele din lemn s-au dovedit a fi mai rentabile și mai durabile. Ne îndreptăm către o epocă în care adaptarea la durabilitate va decide viitorul. Prin urmare, casele din lemn par a fi cea mai bună investiție.

Fie că este o casă din bușteni, o casă mobilă sau o casă standard din lemn, te poți aștepta să cheltuiești minimum 130,000 RON și să crești bugetul până la 1,800,000 RON, în funcție de cerințele tale.

Chiar dacă vrei să alegi o casă de lemn cu drepturi depline, aceasta va fi totuși mult mai puțin costisitoare decât betonul sau orice alt material. În plus, dacă poți gestiona singur munca, poți reduce costurile cu 40% în continuare.

Poți fi sigur că rentabilitatea este unul dintre cele mai bune beneficii ale caselor din lemn. Puține alte beneficii sunt controlul temperaturii și versatilitatea.

Dar atunci când alegi o casă, ține întotdeauna cont de un lucru. Casa spre care mergi va fi spațiul în care îți vei petrece cea mai mare parte a vieții. Deci, ia în considerare întotdeauna toate avantajele și dezavantajele și cântărește-le înainte de a cumpăra o casă din lemn.

De exemplu, putem fi cu toții de acord că o casă din lemn este grozavă. Dar, în cazul în care construcția sa este inadecvată și nu au loc lucrări de întreținere, vei fi expus riscului de incendiu. Atâta timp cât ai grijă de casa ta și o păstrezi bine întreținută, va ține mai mult decât o viață.