16 dec. 2021, Autor:

Cu greu se hotărăște cineva să vopsească complet o mașină, deoarece este un serviciu destul de costisitor. Acest lucru se datorează faptului că este o activitate în mai multe etape. De obicei, elementele sunt vopsite individual – mai ales după un accident. Cât costă să vopsești o mașină și care sunt tipurile acesteia?

Vopsirea unei mașini – de ce să îți vopsești mașina?

Corpul nou-nouț și strălucitor se va decolora în timp. Desigur, nu este imediat necesar să vopsești mașina, dar unii factori sunt în afara controlului șoferului.

Caroseria mașinii necesită îngrijire. Pentru aceasta, este necesar să folosești mijloace care vor prelungi semnificativ durata de viață a acoperirii mașinii. Trebuie să îți amintești de lustruire și pregătirile speciale de fiecare dată când îți speli mașina. Mașina necesită îngrijire corespunzătoare atunci când este expusă la exploatare activă și la condiții meteorologice nefavorabile care au un efect negativ asupra corpului, de exemplu:

🗸 raze UV,

🗸 ploi abundente (în special, conțin reactivi chimici),

🗸 înghețuri,

🗸 grindină.

Caroseria mașinii devine apoi pătată – mai ales dacă mașina nu este depozitată în garaj, ci se află în afara parcării sau se află în mișcare continuă.

Faceți clic aici și găsiți tot ce aveți nevoie pentru această activitate

vopsea auto

Ce afectează negativ vopseaua mașinii?

În timpul conducerii, caroseria mașinii este, de asemenea, expusă avariilor. Pietrișul sau pietrele mici se lovesc de mașină, lăsând adesea urme sau zgârieturi inestetice. În plus, chiar și peria dintr-o spălătorie automată lasă dungi și decolorare. Atunci este necesar să vopsești mașina? Nu, dacă avem grijă de mașină, de exemplu prin lăcuirea cu ceară a caroseriei.

Vopsirea locală a mașinii poate fi necesară după un accident sau o coliziune, deoarece atunci va rămâne un semn pe caroseria mașinii. Mașina va necesita nu numai lăcuire, ci și munca unui tinichigiu auto, care va aduce caroseria mașinii la starea anterioară.

Vopsirea mașinii – preț

Cât costă să vopsești o mașină? Trebuie să recunoaștem că acesta este un serviciu costisitor, deoarece constă din mai multe tipuri diferite de etape. Totul depinde și de zona care trebuie lăcuită. De obicei, mașina este vopsită în urma unui accident sau în urma unei anumite avarii, după care mașina și caroseria au fost rănite.

Rareori cineva decide să revopsească complet o mașină, deoarece este o procedură foarte costisitoare, care depășește adesea valoarea mașinii. Această activitate se desfășoară de obicei în cazul mașinilor de epocă și retro, deoarece această activitate le îmbunătățește semnificativ aspectul și le crește valoarea de piață.

De ce prețul vopsirii unei mașini este mare?

Acest lucru se datorează faptului că pictorul trebuie să demonstreze precizie și o operație în mai multe etape care începe cu pregătirea suprafeței. Vopsitorul face:

🗸 șlefuirea corpului,

🗸 umplerea cavităților de pe suprafața mașinii,

🗸 scăparea de rugină,

🗸 uscarea și degresarea caroseriei mașinii,

🗸 aplicarea unei fundații,

🗸 selectarea colorantului potrivit,

🗸 aplicarea unui strat de bază, apoi pe cel propriu-zis,

🗸 reașezarea și lustruirea unui nou strat de lac.

Din aceste motive, vopsirea unei mașini în întregime sau într-o parte mai mare a acesteia (inclusiv mascarea loviturilor etc.) poate costa chiar și câteva mii de lei! Aceasta depășește în multe cazuri valoarea mașinii. De obicei, trebuie să plătești câteva mii de lei pentru vopsirea accidentală.

Tipul de servicii efectuate la vopsirea unei mașini și lista de prețuri a acestora 

vopsea auto

Pulverizatorul de vopsea auto asigură diverse servicii în domeniul vopsirii autoturismului. Uneori scapă de decolorările minore, renovează părți individuale și, uneori, vopsește întregul vehicul. Aceste servicii individuale de vopsire auto au o listă de prețuri specifică.

Vopsea de retuș sau markere – eliminarea zgârieturilor minore de pe caroseria mașinii este destul de rapidă și chiar posibilă. Poți cumpăra un marker special care înlătură decolorarea. Cu toate acestea, trebuie amintit că aceasta nu este o metodă permanentă. Deci, este mai bine să faci o pictură atât de mică a mașinii la zugrav, care va pregăti corect suprafața și va selecta culoarea potrivită a vopselei. Costul unui astfel de serviciu este de aproximativ 110 lei.

Reparație a zgârieturilor superficiale – astfel de deteriorare este cauzată de acțiune mecanică. Chiar și zgârieturile mici necesită acțiune și precizie pas cu pas. Vopsitorul auto trebuie mai întâi să șlefuiască și să pregătească suprafața, iar abia apoi să vopsească zgârietura. Un astfel de serviciu costă între 210 și 530 lei.

Acoperire pe marginea elementelor – de exemplu pentru usi. Prin urmare, nu este doar necesar să ștergi și să aplici o vopsea nouă, ci și să faci o bază, să umbrești elementele adiacente sau să scapi de rugină. Nu poate exista nicio diferență vizibilă în culorile vopselei, așa că un astfel de serviciu costă până la 750 lei.

Repararea loviturilor cu vopsea – mașinile accidentate necesită o precizie deosebită, deoarece aici ai nevoie nu doar de vopsirea mașinii, ci și de lucrări de caroserie. Din acest motiv, va costa până la 1070 de lei pentru un mecanic auto sau un lăcuitor.

Îndepărtarea coroziunii – fiecare mașină va rugini în timp. Nu numai că arată inestetic, dar poate afecta și performanța vehiculului. Prin urmare, dacă observi rugină pe mașină, ia măsuri. Îndepărtarea coroziunii de pe caroseria mașinii va fi mai ieftină cu o mică pierdere, dar prețurile unui astfel de serviciu încep de la 480 lei.

Vopsirea pieselor mici – schimbarea culorii oglinzilor este, de asemenea, posibilă și destul de rapidă. Costul unui astfel de serviciu nu depășește de obicei 210 lei.

Reparație vopsea de bază – acest strat este responsabil pentru strălucire, dar și protejează mașina împotriva diferiților factori. Poate fi reînnoit la vopsitorie, iar prețul pentru vopsirea unei mașini începe de la 1.070 lei.

Vopsirea întregii mașini – durează până la două săptămâni, deoarece fiecare parte necesită muncă și o abordare precisă. Vopsirea completă a unei mașini este o investiție costisitoare, iar prețul unui astfel de serviciu începe de la 9.600 lei.

Pentru estetică, scăparea de coroziune sau după un accident – este necesară vopsirea mașinii în astfel de cazuri. Din păcate, în fiecare caz, lista de prețuri pentru astfel de servicii este destul de mare.