02 Dec 2022, Autor:

Echipa OLX a realizat o serie de studii care sunt menite să ajute vânzătorii să își creeze o strategie inteligentă de vânzare în preajma sărbătorilor. În fiecare sezon există o serie de trenduri de vânzare-cumăpărare, iar acestea te ajută să îți stabilești direcția potrivită pentru a vinde produse relevante pentru publicul tău.

Cele mai căutate produse:

Tendințe de căutare OLX

Tendințele de căutare sunt deosebit de interesante, mai ales că acestea sunt stabilite de cerere și de ofertă. Orice vânzător care își dorește să aibă profit maxim în aceasta perioadă ar trebui să își stabilească strategia de vânzare în funcție de datele OLX, cea mai mare platformă de vânzare-cumpărare din România. Aceste date sunt mai mult decât un studiu, putem spune că sunt o radiografie a obiceiurilor de consum ale românilor. De exemplu, în categoria de electronice și electrocasnice, numarul de răspunsuri în luna Decembrie crește tradițional cu 67%, comparativ cu alte luni ale anului. În categoria de auto, cererea crește cu 129%.

După lansarea noului model de telefon iPhone în toamna acestui an, vedem o tendință de căutare crescută pentru modelele anterioare de iPhone. Cel mai popular model în căutări este iPhone 11, urmat de iPhone x, iPhone 12 și 12 Pro Max. 

Creşterea preţurilor are un impact vizibil şi pe piaţa de fashion, consumatorii optând tot mai des pentru haine de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, precum Moncler, Prada sau UGG. Pentru mulţi clienţi, achiziţionarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creşterii inflaţiei. În orice perioadă de criză, piața de produse de lux își reține valoarea sau chiar crește exponențial cu rata inflației.

Din punct de vedere al ofertei – cele mai multe oferte se înregistrează în București, iar dacă vorbim de ofertele la cazări de Revelion, cea mai populară regiune rămâne Valea Prahovei. 

Studiile OLX sunt o sursă veridică de informație pentru vânzători, pentru ca aceștia să își poată gândi mai bine și din timp strategia de vânzare, raportându-se la tredurile sezoniere.