08 Nov 2022, Autor:

A lua un telefon recondiționat este o metodă excelentă de a economisi bani și de a adopta durabilitatea. Există atât de multe telefoane disponibile în acest moment și, pe măsură ce telefoanele noi apar cu caracteristici și beneficii grozave, prețul lor crește considerabil.

Cu toate acestea, poți să-i arăți unui telefon second-hand puțină apreciere prin modelele recondiționate. Dacă nu vrei toate cele mai noi avantaje tehnologice, nu există nicio valoare practică în a avea un telefon nou. Prin urmare, un telefon recondiționat poate fi ideal pentru a economisi bani. Ce sunt mai exact telefoanele recondiționate? Cum trebuie achiziționat un telefon recondiționat? Sunt telefoanele recondiționate bune și cum se compară cu telefoanele noi? Îți vom răspunde la toate întrebările în articolul de mai jos.

Ce Înseamnă Recondiționat ?

Un produs uzat reparat în stare aproape nouă de către producător sau de o parte terță este denumit articol recondiționat. Componentele vechi pot fi schimbate cu altele noi în timpul acestui proces. Este posibil ca ecranele cu fisuri să fie reparate. În timpul recondiționării, ar putea fi implementate practic orice număr de remedieri. Vânzătorii pun din nou la vânzare bunurile îmbunătățite la rubrica „recondiționate”, deși un articol recondiționat nu este cu adevărat nou-nouț.

Ce Înseamnă Un Telefon Recondiționat?

Un telefon recondiționat va fi avut un proprietar anterior, dar spre deosebire de un telefon uzat vândut de o persoană, un telefon recondiționat este vândut de o rețea, producător sau comerciant. Aceștia l-au reparat, au efectuat teste și s-au asigurat că îndeplinește un standard specific. Când se vând telefoane recondiționate, acestea sunt frecvent sortate în clase bazate pe calitate, astfel încât să știi ce nivel de calitate să anticipezi.

Cauți un telefon nou? OLX Renew

Este posibil ca un consumator să se fi răzgândit după ce a făcut o achiziție și să returneze un dispozitiv recondiționat. Este posibil să fi fost, de asemenea, defect și trimis înapoi pentru reparații sau vândut înapoi companiei înainte de o actualizare. În conformitate cu Legea privind protecția datelor, datele telefonului vor fi șterse înainte de a ți se oferi și ar trebui să aibă o garanție care să te acopere dacă apar probleme. Telefoanele recondiționate vin în 3 clase diferite în ceea ce privește calitatea și starea:

Clasa A

Aceste telefoane sunt excelente. Dacă o firmă de încredere le vinde, acestea pot fi recondiționate, iar dacă proprietarul vinde telefonul, pot fi păstrate în stare excelentă.

Clasa B

Este evident că aceste telefoane au fost folosite în trecut. Corpul telefonului poate prezenta simptome vizibile de deteriorare, dar elementele interne ar trebui să funcționeze în continuare corect.

Clasa C

Aceste telefoane nu ar trebui să fie folosite din nou de către alți utilizatori de telefonie mobilă din cauza stării lor proaste. Bateria ar putea dura doar câteva ore, iar ecranul ar avea zgârieturi sau rupturi vizibile.

 

Cum Devine Un Telefon Recondiționat?

De obicei, există două opțiuni atunci când cineva își actualizează telefonul folosindu-l pe cel vechi: să-l vândă unei companii de telefonie care vinde telefoane recondiționate sau să-l păstreze dacă are nevoie de un telefon de rezervă. Deși poți găsi altele online, acestea se găsesc de obicei în mall-uri sau magazine de telefoane.

Magazinul va încerca să-ți repare telefonul folosind componente de rezervă dacă acesta este stricat (de exemplu, dacă ecranul este crăpat sau bateria este de proastă calitate). În funcție de cât de deteriorat este articolul, acestea își pot reduce drastic prețul de achiziție, dar cel puțin vei avea bani în buzunar dacă schimbi vechiul telefon. Cu toate acestea, ocazional, magazinul oferă spre vânzare telefoane de calitate scăzută. Aceste telefoane vor fi, fără îndoială, vândute mai ieftin.

Nu există limitări privind tipul de telefoane care pot fi recondiționate. Cu toate acestea, trebuie să fie modele actuale. iPhone-urile mai vechi și modelele Samsung mai vechi ar putea fi mai dificil de găsit, deși telefoanele Apple și Samsung sunt printre cele mai populare mărci de telefoane recondiționate. S-ar putea să găsești cu ușurință un iPhone 13 recondiționat sau un Samsung Galaxy Fold de vânzare.

Ce Avantaje Și Dezavantaje Vin La Cumpărarea Unui Telefon Recondiționat?

Iată câteva avantaje și dezavantaje atunci când decizi dacă a cumpăra un telefon recondiționat este cea mai bună variantă.

Avantaje:

  • Un telefon recondiționat va fi probabil mult mai puțin costisitor decât unul nou.
  • Alegerea unui telefon recondiționat este mai ecologică decât a unui telefon nou.
  • Spre deosebire de telefoanele recondiționate vândute de vânzători privați, vei primi o garanție cu un telefon recondiționat, așa că asigură-te că o înțelegi înainte de a cumpăra.
  • Articolele recondiționate vor fi supuse mai multor inspecții și teste.

Dezavantaje:

  • Este posibil să nu primești telefonul în cutia sa originală sau cu toate accesoriile cu care a venit, deoarece nu va fi nou-nouț.
  • Datorită inspecției extensive a telefonului de către furnizor, costul este probabil mai mare decât cel al unui telefon uzat.
  • Poate exista uzură la telefon.
  • Dacă preferi să deții cel mai recent model de telefon, poate fi necesar să aștepți până după data de debut a dispozitivului pentru a găsi un model recondiționat.
  • Asigurarea poate costa mai mult pentru un telefon recondiționat decât pentru unul nou.

Lucruri De Care Trebuie Să Ții Cont Atunci Când Cumperi Un Telefon Recondiționat:

Clienții care doresc să încerce modele noi, premium, dar care sunt sensibili la buget, iau în considerare acum telefoane recondiționate. Odată cu apariția piețelor de internet, prețul este acum un factor major al cererii de telefoane recondiționate, reciclarea și sustenabilitatea urmând în al doilea și al treilea rând. Este important să citești un ghid rapid înainte de a cumpăra un telefon recondiționat.

Fiabilitatea cumpărătorului

Este întotdeauna mai bine să achiziționezi telefoane recondiționate de la vânzători de renume și de încredere, cum ar fi platformele de comerț electronic digital organizate precum OLX, decât de la magazinele de cartier. Toate accesoriile și piesele de pe gadgeturile recondiționate ar putea funcționa defectuos, deoarece au mai fost folosite. Prin urmare, achiziționarea de la un furnizor de renume cu suficiente verificări de calitate înainte de a pune telefoanele pe piață poate fi un pas înțelept. În plus, achiziționarea unui telefon recondiționat de la un vânzător reputat și certificat poate asigura garanții și alte reduceri uimitoare, simplificând în același timp procesul de cumpărare.

Certificarea calității dispozitivului recondiționat

Înainte de a fi lansate pe piață, telefoanele recondiționate trebuie să treacă mai multe controale de calitate stricte pentru a se asigura că telefoanele sunt la egalitate cu cele originale.

Garanție disponibilă pentru articolul recondiționat

Telefoanele recondiționate vin cu garanții, la fel ca telefoanele noi de pe piață. Verificarea duratei garanției este esențială deoarece telefonul a avut anterior probleme, iar clientul trebuie să se simtă în siguranță în cazul în care ceva nu merge bine. Asigură-te că iei telefoane recondiționate numai de la furnizori de încredere, deoarece aceștia vor oferi o asigurare reală pentru mai mult de 6 până la 12 luni. De asemenea, ar trebui să verifici factura și alte documente relevante pentru a evita cumpărarea unui telefon care a fost raportat anterior pierdut sau furat. Dacă vânzătorul refuză să furnizeze oricare dintre acestea, ia-o ca pe un avertisment.

Politica de înlocuire/returnare

Verifică politica de returnare/înlocuire a vânzătorului și că acesta ia în considerare preocupările utilizatorului dacă telefonul recondiționat începe să funcționeze defectuos. Prin urmare, clientul trebuie să înțeleagă politica de returnare/înlocuire a vânzătorului, mai ales atunci când face o achiziție online. De exemplu, companiile pot oferi clienților o politică simplă de returnare/înlocuire de 3 zile.

Calitatea recondiționării

Revânzătorii online rămân cu un pas înaintea concurenței de pe piață datorită expertizei tehnologice, know-how-ului, setărilor de reparații și talentelor lor. Doar unii oameni posedă instrumentele, cunoștințele și abilitățile necesare pentru a garanta un calibru înalt al recondiționării. Fiecare telefon recondiționat trebuie să primească îngrijirea corespunzătoare pentru ca renovarea să fie de cel mai înalt calibru posibil.

Revânzătorii online abordează problemele fiecărui client pe măsură ce piața telefoanelor recondiționate se extinde. Rețelele vaste de producători ale acestora, lanțurile de aprovizionare eficiente și prezența globală contribuie la creșterea pieței. Prin urmare, clienții trebuie să citească ghiduri scurte înainte de a cumpăra un telefon recondiționat pentru a menține creșterea pieței.

Merită Telefoanele Recondiționate?

Depinde de ceea ce cauți, totuși, pentru a te ajuta în luarea deciziilor, ia în considerare următoarele:

Bugetul tău: Poți obține un telefon ieftin, de calitate scăzută, recondiționat dacă ai un buget limitat și nu îți pasă de câteva zgârieturi și alte urme de utilizare. De asemenea, poți achiziționa un telefon recondiționat cu specificații mai mari la același cost ca un model mai nou.

Timpul tău: Va fi nevoie de o cercetare pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru un telefon recondiționat, dar merită să te uiți în jur dacă ai timp.

Inovație vs. Funcționalitate: Un telefon recondiționat este ceva de luat în considerare dacă prețuiești mai mult funcționalitatea decât inovația într-un telefon. În general, va trebui să cumperi nou dacă vrei cele mai recente inovații și funcții, deoarece telefoanele recondiționate rămân în urmă cu cel puțin un model.

 

Concluzie:

În întreaga lume, industria telefoanelor recondiționate crește rapid. Există standarde specifice de gradare a calității pentru telefoanele care sunt reconstruite și revândute în stare bună, cu garanție. Un telefon recondiționat poate veni de la un consumator care l-a returnat în timpul perioadei de ajustare și care a fost trimis înapoi producătorului deoarece era defect sau pur și simplu vândut înapoi de clienții care au făcut upgrade la cel mai nou model. Întreprinderile recondiționate șterg toate datele de pe aceste telefoane înainte de a le vinde din nou în stare „modernă”, „perfectă” sau „aproape perfectă” pentru a păstra confidențialitatea clienților lor.

Clienții care doresc să încerce modele noi, premium, dar care sunt sensibili la buget, iau în considerare acum telefoane recondiționate. Odată cu apariția piețelor de internet, prețul este acum un factor major al cererii de telefoane recondiționate, reciclarea și sustenabilitatea urmând în al doilea și al treilea rând.