06 May 2022, Autor:

Tipul de vacă pe care o alegeți să o păstrați ca fermier depinde de mulți factori. Unii fermieri pot păstra vaci pentru lapte, în timp ce alții păstrează vaci pentru carne. Fermierii cresc astfel diferite soiuri de culturi în fermele lor pentru a le folosi pentru a hrăni vacile și pentru subzistență. Fermierii de lactate lucrează de cele mai multe ori împreună cu nutriționiștii, astfel încât aceștia să fie în măsură să planifice și să raționeze dieta unei vaci. Deci întrebarea despre ce mănâncă o vacă depinde de fermierii individuali, deoarece costul este, de asemenea, o problemă. Vacile dau naștere vițeilor care se hrănesc în întregime cu colostru timp de aproximativ două până la trei luni. Pentru viței, aceștia trebuie să se hrănească cu colostru, astfel încât să fie capabili să obțină mineralele și vitaminele necesare pentru început.

De la 2-3 luni, vițeii sunt acum gata să fie înțărcați și introduși într-o dietă care cuprinde cereale, fân și chiar apă. Deoarece unii viței se întâmplă să fie pretențioși cu ce să se hrănească, este nevoie ca fermierul să aleagă boabe care sunt acoperite cu melasă, deoarece au un gust dulce. Din această etapă, acum suntem interesați să știm cum ar trebui să se hrănească vițeaua. Pentru ele, este simplu, deoarece nu au nicio preferință pentru hrănire. Pot fi hrănite cu fân amestecat cu siloz de porumb pentru a obține un raport echilibrat. Acest lucru asigură că vacile primesc o nutriție adecvată din hrană.

Ce mănâncă vacile de lapte?

Un număr destul de mare de produse lactate vor fi întotdeauna aproape de nutriționiști pentru a menține o dietă echilibrată pentru animalele lor. Tipul de dietă cu care vor fi hrănite vacile de lapte este determinat de locația fermei de lapte și de tipurile de furaje disponibile. Cu toate acestea, tipul de furaje cu care se hrănește o vaca ar trebui să fie de înaltă calitate pentru a asigura o sănătate bună și o producție crescută. Vacile de lapte ar trebui, prin urmare, să fie hrănite cu furaje care ar putea crește nivelul lor de producție de lapte. Furajele pot fi de două tipuri, uscate sau umede. Furajele umede cuprind silozul dintr-o fermă de lapte care cuprinde porumb de orz sau lucernă. Furajele uscate, pe de altă parte, cuprind pășuni și fân. Atât furajele uscate, cât și cele umede sunt destul de benefice pentru productivitatea unei vaci. Cu toate acestea, unii fermieri vor prefera să aibă un amestec din ambele, astfel încât să poată oferi animalelor lor o dietă neutră. Vacile de lapte pot fi hrănite și cu concentrate care cuprind mai multe lucruri, cum ar fi vitamine, carbohidrați și proteine.

Carbohidrați: Acestea includ orz, porumb, ovăz, grâu, melasă, pulpă de sfeclă și coji de soia pe care majoritatea fermierilor de lactate le cultivă în fermele lor pentru a le da direct animalele. Acești carbohidrați pot fi folosiți și ca suplimente alimentare pe fân și alte furaje.

Proteine: Acestea includ făină de canola, cereale de distilare, făină de soia și făină de gluten de porumb.

Grăsimile pot fi obținute din ulei vegetal și acizi grași protejați.

Minerale și Vitamine: Este necesar să vă asigurați că toate mineralele sunt echilibrate, astfel încât productivitatea vacilor de lapte să fie garantată. Unele dintre minerale cuprind calciu și potasiu, care joacă roluri vitale în corpul animalului.

Deoarece lactatele ajung să aibă o mulțime de nevoi energetice care necesită caloriile lor să fie arse din când în când, înseamnă că aceste nevoi alimentare trebuie menținute, astfel încât vacile să poată fi foarte productive. Au nevoie de multă apă aproape zilnic pentru a nu suferi de deshidratare.

Ce Mănâncă Vitele?

Acestea sunt niște vaci care sunt destinate pentru carne. Dieta cu care se hrănesc ar trebui să fie o dietă care să-i facă să-și atingă standardele de îngrășare deoarece sunt pentru consumul de carne. Prin urmare, hrana lor nu este întotdeauna specifică; totuși, au nevoie să se hrănească cu nutrienți care îndeplinesc cerințele lor nutriționale. Rația cu care ar trebui să hrănească aceste vaci ar trebui să fie egală cu o rație de energie mixtă ridicată, responsabilă de musculatura optimă a cărnii. De asemenea, vacile ar trebui să aibă un aport mare de furaje pentru a-și garanta cerințele nutriționale. Cerințele bovinelor de lapte și de carne nu sunt foarte îndepărtate; cu toate acestea, ceea ce diferă sunt nutrienții necesari pentru fiecare specificație și funcțiile pe care acești nutrienți ar trebui să le îndeplinească.

Cum Transformă Vacile Furajele în Lapte sau Carne?

Vacile sunt denumite rumegătoare, ceea ce înseamnă că pot aduce hrana din stomac înapoi la gură pentru a o mesteca. Acest lucru este posibil deoarece au patru stomacuri. Procesul prin care aduc alimentele înapoi la gură este cunoscut sub numele de ruminație, permițându-le să digere celuloza. Prin acest proces, vacile pot schimba iarba mâncată în carne sau lapte. Numeroase cercetări efectuate în mai multe ferme au descoperit că oamenii nu pot mânca 80% din ceea cu ce se poate hrăni o vaca.

Contează Tipul de Iarbă pe Care îl Mănânca Vaca?

Ierburile sunt de diferite tipuri în funcție de clima unei zone. Exemple de ierburi cu care se hrănesc vacile includ iarba timothy și bluegrass. Tipul de iarbă nu contează atâta timp cât este disponibilă pentru consum. Unele ierburi, cum ar fi iarba nappier, pot fi cultivate pentru a fi puse la dispoziția vacilor în funcție de nevoie. Pentru o valoare nutritivă și o producție mai sporită, ar trebui să țină ierburile la soare, astfel încât să se usuce și să aibă nutrienții necesari pentru vaci. Vacile pot fi lăsate să consume iarbă sau fermierii le pot aduce. În cazul în care s-a organizat agricultura, există locuri unde vacilor li se permite să pască liber pe pășuni.

Sunt Vacile Într-o Poziție de a Consuma Cereale?

Vacile, în special cele de lapte, se hrănesc cu cereale, dar nu în proporții mari. Unele dintre cerealele care pot fi cultivate pentru ca vacile să consume cuprind orz, care se întâmplă să fie o hrană bună pentru vaci. Aceste cereale le îmbunătățesc sănătatea și le cresc nivelul de producție de lapte. Aceste cereale sunt, de asemenea, utile pentru a asigura reducerea balonării.

Cum Să Hrănești Vacile

Pentru a-ți hrăni vacile, există o serie de lucruri de bază prin care trebuie să treci. În primul rând, trebuie să cunoașteți cerințele nutriționale ale vacii pentru a ști cu ce are nevoie să se hrănească. Acest lucru nu este atât de simplu pe cât cred mulți, deoarece nu este doar o chestiune de plasare a hranei pe calea de alimentare. Trebuie să vă determinați cerințele pentru vite în funcție de rasă. De exemplu, cei care furnizează carne au nevoie să mănânce mai multe alimente decât ceilalți. Următorul lucru este să afli câștigul mediu zilnic al vacii tale, care va rezulta din hrănirea lor cu o anumită hrană. De asemenea, este necesar să faceți unele ajustări în tehnica de hrănire, în funcție de clima din zona dumneavoastră. De asemenea, este important să alegeți dieta care atinge cele mai mari cerințe nutriționale. Dacă femelele sunt însărcinate, ar trebui să se mărească cantitatea de hrană cu care se hrănesc. În cele din urmă, este recomandabil să lucrați cu un expert, cum ar fi un medic veterinar, pentru a vă ajuta să determinați rația ideală de hrană pentru vaca dumneavoastră.

Concluzie

Ceea ce mănâncă o vacă este determinat de nevoile nutriționale ale animalului. Cercetările au descoperit că 80% din ceea ce mănâncă o vacă nu poate fi mâncat de ființele umane. Trebuie să fii pretențios cu privire la tipul de hrană pe care îl consumă vaca din cauza scopului pentru care este ținută. Dacă este păstrată pentru carne, trebuie să ia furaje care stimulează creșterea în greutate pentru producția de carne. Articolul a vorbit despre mai multe tipuri de hrană și diete cu care ar trebui să se hrănească o vacă pentru a fi în poziția de a-și îndeplini obiectivele. Nu există nici o limitare în ceea ce pot mânca vacile pe baza articolului. Astfel, animalele precum vacile pot transforma ceea ce ființele umane nu pot mânca în produse alimentare precum laptele și carnea. Vacile pot folosi cereale, cum ar fi orzul, pentru a-și îmbunătăți sănătatea și pentru a-și spori producția, în special vacile de lapte. Vacile se pot hrăni și cu pășuni, cum ar fi iarba, ceea ce le ajută să își atingă cerințele nutriționale minime pe termen lung. Când vițeii se nasc, ei trebuie mai întâi supuși la colostru, care asigură că ating cerințele nutriționale necesare. Mai târziu, după înțărcare, vițeii pot fi introduși în alte furaje.