06 May 2022, Autor:

Ai o pasiune pentru creșterea cailor? Un cal este un animal ținut pentru nevoi personale, cum ar fi călăria, doar pentru distracție. Un cal nu este așadar un animal de altă utilitate în afară de a te distra cu el. Caii se regăsesc astfel în grupul ierbivorelor, ceea ce îi limitează la o anumită dietă specifică. Caii ar trebui să mănânce multe fibre, astfel încât sistemul lor digestiv să funcționeze perfect. De asemenea, nu ar trebui să fie suprahrăniți, astfel încât obiceiurile lor alimentare să fie simple, dar regulate. Caii consumă o varietate de ierburi; cu toate acestea, pentru a-și îmbunătăți regimul de lucru, ar trebui să fie hrăniți și cu legume, fructe și concentrate de sare. Caii au sisteme digestive unice, spre deosebire de alte animale; prin urmare, nu trebuie să fie supraalimentați. Acest articol ne învață ce mănâncă caii și ce nu mănâncă.

Ce mănâncă caii?

Iarba de Pășune și Plante Fragede

Se știe că caii iubesc iarba. Iarba este bună pentru ei, deoarece se întâmplă să fie drăguță pentru tractul lor digestiv. Caii mănâncă pășune deoarece conține silice care îi ajută să-și întărească dentara. Caii care se întâmplă să fie supuși unor condiții care sunt primitive se pot descurca fără rațiile ideale de pășune. Există, totuși, necesitatea de a limita cantitatea de pășune disponibilă pentru cai, deoarece, dacă nu este controlată, poate duce la afecțiuni precum obezitatea. Caii ar trebui să aibă pășuni specifice pentru a se hrăni pentru a nu duce la probleme legate de sănătate. Pășunile și iarba bună oferă cea mai excelentă hrană cailor.

Caii Sunt Unici sau se Hrănesc cu Fân? 

Pentru persoanele care nu au luxul de a permite cailor să pască pe pășuni pe tot parcursul anului. Atunci când iarba nu le este disponibilă, aceștia pot să consume fân doar ca supliment. Totuși, trebuie să vă asigurați că fânul este testat pentru a vedea dacă are suficiente minerale și vitamine, astfel încât acestea să poată fi adăugate dacă nu sunt incluse deja în fân. Deși caii mănâncă fân, acesta poate evoca și unele probleme. Prin urmare, este nevoie să restricționați și să controlați cantitatea de fân consumată de calul dumneavoastră.

Cerealele ca Hrană Pentru Cai

Caii se hrănesc și cu cereale. Unele dintre exemplele de cereale cu care se hrănesc caii este ovăzul. Unii cai se bazează și pe porumb pentru nevoile lor alimentare. Nu toate cerealele sunt ideale pentru hrănirea cailor. Grâul se încadrează în categoria boabelor pe care caii nu le pot consuma. O persoană ar trebui să fie întotdeauna dornică să nu-și hrănească caii cu cerealele cultivate folosind procesele moderne, deoarece nu sunt alimente naturale cu care se presupune că se hrănește un cal. Una dintre principalele probleme asociate cu cerealele este că nu au siliciu precum iarba, cauzând probleme dentare cailor dacă se hrănesc cu ele pe o perioadă lungă de timp.

Ce Cuprind Amestecurile Concentrate

De asemenea, caii se hrănesc cu amestecuri concentrate care sunt o combinație de cereale, semințe de in, pulpă de sfeclă, melasă pentru energie și aromă, tărâțe, vitamine, minerale și alte ingrediente. După ce caii se hrănesc cu aceste amestecuri concentrate, aceștia primesc mai mulți nutrienți care îi ajută să-și atingă cerințele nutriționale. Nutrienții ajută și caii oferindu-le energie. Amestecurile concentrate, de asemenea, ajută caii să obțină mai mulți nutrienți pentru a atinge greutatea corporală corectă.

Cum Absorb Caii Sarea și Mineralele din corpul lor

Caii se hrănesc, de asemenea, cu sare și minerale, care se întâmplă să fie sub formă de suplimente oferite separat sau care sunt incluse în amestecuri concentrate. Prin urmare, caii trebuie să fie furnizați cu un bloc de sare sau să fie incluși în pășuni atunci când pasc pentru a-și obține nutriția. Sarea și mineralele vin în multe moduri și ceea ce este important este să ne asigurăm că caii au acces la ele. Nutrienții sunt foarte importanți, iar unul dintre cele mai importante aspecte ale motivului pentru care caii trebuie să se hrănească cu sare este că aceasta îndeplinește cerințele energetice ale corpului și valoarea nutrițională.

Ar putea Fi considerați caii Ca și ființele umane?

Caii se hrănesc, de asemenea, cu bunătăți precum morcovi, mere, fructe și legume. Oamenilor le place să-și hrănească caii pentru că își doresc să aibă cea mai bună experiență și să se bucure de diverse mese. Totuși, ar trebui să evitați să le dați cailor alimente dulci, deoarece ar putea afecta sănătatea lor. De asemenea, oamenii ar trebui să fie dornici să nu-și hrănească caii lor cu alimente ciudate, deoarece acestea pot afecta flora intestinală a calului. Este esențial să luați în considerare tratarea ca parte a planului general de hrănire, astfel încât calul dvs. să nu mănânce în exces, afectându-i greutatea. Deși caii pot lua orice hrană favorită în mod repetat, este important să-și controleze obiceiurile alimentare dacă greutatea lor este o problemă pentru tine. De asemenea, calul tău trebuie să fie precaut cu bunătățile atunci când este hrănit cu ele.

Apa este Importantă pentru Viață

La fel ca și alte animale, caii se hrănesc cu apă. Acest lucru se datorează faptului că apa ocupă o proporție uriașă din corpul său și este folosită pentru a transporta nutrienți în întregul organism. Apa cu care se hrănește calul trebuie să fie curată pentru a evita ca orice microorganisme să provoace boli. Un cal care se hrănește în principal cu fân este probabil să consume mai multă apă decât cel care se hrănește cu iarbă, deoarece cel care se hrănește cu iarbă are un aport mai mare de apă prin iarba cu care se hrănește. Apa este astfel o parte esențială a corpului animalului, deoarece calul va suferi o deshidratare masivă fără ea. Dacă calul tău se deshidratează, atunci sănătatea sa se va deteriora, aducând costuri mari de tratament sau chiar provocând moartea. Astfel, este indicat să permiteți calului dumneavoastră să consume apă în limitele permise, astfel încât organismul său să funcționeze în mod corect.

Cum să hrănești un cal

Caii ar trebui hrăniți puțin câte puțin într-o zi întreagă, dar des. Dacă calul este ținut într-un grajd, trebuie să i se asigure hrană de trei ori pe zi. Proprietarii de cai ar trebui să se asigure că caii lor nu stau mai mult de opt ore fără a fi hrăniți. Cel mai bine ar fi să concepeți sau să dezvoltați un mecanism comun de hrănire pentru calul dvs., deoarece pentru asta sunt meniți caii. De asemenea, este recomandabil să păstrați jgheaburile pentru cai suficient de îngrijite, astfel încât caii să se poată hrăni cu ele. Lipsa unui mediu curat și igienic pentru cai îi poate descuraja să se hrănească. Printre alimentele pe care le iubesc caii se numără bunătățile: iarba și fânul. Ar trebui, totuși, să existe control în timp ce îi hrănești cu aceste alimente, deoarece ar putea ajunge să-și strice greutatea. Prin urmare, este esențial ca dieta să fie bine planificată pentru a se asigura că calul tău se hrănește cu o dietă sănătoasă tot timpul. Pentru a măsura greutatea calului tău, ar trebui să folosești cântarul poștal, astfel încât să poți ști cât de multă greutate câștigă din consumul anumitor alimente. Prin aceasta, cineva își poate planifica cu ce se hrănește calul lor.

Concluzie

Caii, la fel ca și alte animale, au anumite alimente cu care se hrănesc. Este necesar să aveți un control mare asupra acestora, deoarece i-ar putea afecta în mai multe moduri. Deși preferă să se hrănească cu dulcețuri, de cele mai multe ori este destul de important ca acest lucru să fie foarte controlat, astfel încât să nu devină problematic. Printre furajele cu care se hrănesc caii se numără iarba care, pe lângă valoarea sa nutritivă, conține silice care îi ajută să aibă o formulă dentară bună. Iarba este bună și pentru că este compatibilă cu sistemul digestiv compact al animalului și ușor de digerat. Delicii precum morcovii sunt, de asemenea buni pentru caii tăi. Vi se recomandă să nu vă hrăniți calul în timpul unui efort sau după. Acest lucru se datorează faptului că atunci când sistemul digestiv al calului este plin, plămânii devin mai puțin funcționali, fiindu-i mai greu să facă mișcare. Calul tău ar putea fi expus unui pericol real dacă riști să-l iei la exerciții fizice imediat după hrănire, deoarece tot sângele dispare din sistemul digestiv, încetinind astfel mișcările intestinale.