06 May 2022, Autor:

Carnea de pui este printre cele mai preferate tipuri de carne de multe persoane. Acest lucru se datorează faptului că carnea de pui este clasificată drept carne albă. Din motive de sănătate, oamenii sunt sfătuiți să consume un aport mare de carne albă, spre deosebire de carnea roșie. Acest lucru face ca puiul să fie printre cele mai crescute păsări. Pentru a crește această pasăre faimoasă, oamenii trebuie să știe ce ar trebui să folosească pentru a le hrăni. Astfel, puiul se hrănește cu o gamă largă de alimente. Acestea se încadrează în clasa omnivoarelor și vor încerca să mănânce orice poate să le intre în cioc. Pe măsură ce se află în curți, vor alege mai multe lucruri pe care să le mănânce, cum ar fi insecte sau alte lucruri pe care le înghit ușor. Puiul este nediscriminatoriu, deoarece are tendința de a eșantiona șopârle, broaște râioase, sau chiar șerpi înainte de a determina dacă se pot sau nu hrăni cu ele.

În lunile calde, puiul se poate hrăni cu frunze furajere. Cu toate acestea, eliberarea nu este cea mai bună alegere pentru ca puietul din curte să se bucure de o dietă echilibrată. Hrana principală pentru puiul din curte, fie pe vreme caldă, fie pe vreme rece, poate consta în hrana în strat. Hrana pentru pui este disponibilă și sub formă de crumble sau peleți fabricați astfel încât să ofere toți nutrienții necesari puiului, care se întâmplă să fie stratificat, astfel încât să fie bine din punct de vedere al sănătății și să poată depune ouă bine formate. Hrana cu proteine și calciu este crucială când vine vorba de sănătatea puiului. Majoritatea furajelor comerciale conțin proteine și minerale care promovează, de asemenea, o sănătate bună pentru pui.

De asemenea, este important să se suplimenteze hrana pentru pui, deoarece ea nu este niciodată o opțiune, mai ales pe o vreme rece. Motivul pentru care suplimentează hrana pentru pui este că aceștia tind să aibă un aport alimentar ridicat pe vreme rece. Este necesar să faceți o selecție bună de legume și fructe, asigurându-vă că puiul se bucură de o dietă echilibrată. Alte opțiuni atunci când vine vorba de selectarea cu ce trebuie să se hrănească puiul includ fasole fiartă, verdeață cu frunze, mere, fructe sau legume.

În ciuda apetitului lor de a mânca orice, unele furaje ar trebui evitate. Acestea includ furaje precum citrice, avocado și fasole nefiertă. Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că puiul dumneavoastră are o dietă sănătoasă este să economisiți resturile de masă și să le folosiți pentru a vă hrăni puiul. Acest lucru economisește costul de cumpărare a suplimentelor alimentare și oferă puiului tău o dietă echilibrată.

Pentru o Măcinare Corectă, Puiul Trebuie să se Hrănească cu o Combinație de Pietricele și Nisip

Această combinați de pietricele și nisip nu au o valoare nutrițională, dar ajută puiul să-și descompună hrana în gât. Nisipul este necesar deoarece puiul nu are dinți care să-l ajute să măcine alimentele în stomac. Astfel, ei trebuie să se hrănească cu nisip pentru a-i ajuta să spargă alimentele. Majoritatea puilor primesc nisip din substanțele alimentare cu care s-au hrănit, cum ar fi insectele. Pentru a hrăni puiul cu nisip, trebuie să păstrați un castron plin. Vasul trebuie păstrat curat, iar în cazul în care este terminat, trebuie completat. Pentru un adult, nisipul este esențial ca hrană, deoarece îi asigură că va putea măcina mâncarea în stomac. Cu toate acestea, granulația poate să nu fie bună, deoarece măcinarea nu a fost perfectă.

Pentru Oase și Coji Puternice de Ouă, Puiul Trebuie să se Hrănească cu Coajă de Stridii

Trebuie să adaugi cojile de stridii ca parte a dietei puiului tău. Acest lucru asigură că puiul are suficient calciu pentru niște oase puternice și, de asemenea, asigură că acestea formează o coajă tare de ou. Puiul din curte trebuie să se hrănească cu coji de stridii dacă au depus deja ouă sau sunt pe cale să depună. Odată ce puiul se hrănește cu aceste coji, acestea devin solubile direct în intestin. Dacă puiul nu se hrănește cu alimente bogate în calciu, vor fi predispuși la legarea ouălor, prin care depun ouă moi. Cojile de stridii ar trebui puse într-un castron, astfel încât puiul să se poată hrăni cu ele după cum dorește.

Vitamine

Puiul se hrănește și cu vitamine, însă în cantități mici. Dacă puiul tău are o deficiență de vitamine, va avea multe probleme legate de sănătate, cum ar fi lipsa de creștere și reproducere, ceea ce duce la o mare pierdere pentru un fermier.

Apă Pentru a Supraviețui

Puiul trebuie să aibă suficientă apă curată în orice moment. Acest lucru se datorează faptului că puiul are sânge format dintr-o proporție mare de apă care transportă nutrienți în întregul corp. Apa ajută, de asemenea, să elimine deșeurile din corpul lor, ceea ce este o modalitate de purificare. Lipsa apei va reduce întotdeauna numărul de ouă deoarece puiul va fi nesănătos. Cel mai bun mod de a furniza apă puiului tău este de a folosi sfârcurile de pui, care asigură că puiul tău se hrănește cu apă foarte curată și sănătoasă. Sfârcurile de pui sunt proiectate pentru a asigura că apa este disponibilă atunci când puiul are nevoie de ea și nu este deschisă niciunui agent de contaminare.

Cu ce să Hrănești Puii la Fermă

Tipul de hrană pe care i-o dai puiului tău depinde de faptul dacă este o pasăre de curte sau doar pentru carne. Găinile crescute doar pentru producția de ouă pot fi hrănite folosind și resturi alimentare de la fermă ca supliment de hrănire. Puiul crescut pentru carne necesită furaje bogate în proteine, astfel încât să fie în situația de a atinge eficiența ponderală necesară. Mâncarea păsărilor ar trebui controlată pentru a preveni decesele acestora.

Resturi de Bucătărie: Ce Poate Mânca Puiul?

Puiul păscut se poate hrăni și cu resturi de bucătărie. Următoarele furaje cuprind cu ce se pot hrăni aceștia.

  • Resturi de carne de vită și porc.
  • Orez bine pregătit
  • Legume, fie că sunt fierte sau nu.
  • Produse lactate precum brânza.
  • Pentru calciu, se pot hrăni cu coji de ouă și coji de stridii
  • Orice uleiuri, grăsimi și uleiuri de nisip rapide
  • Se pot hrăni cu produse din pește, dar evită să le hrănești cu oase.
  • Fructe precum mere, banane

Cum să Hrănești Puiul

Deoarece hrănirea puiului este o sarcină continuă, trebuie să o facem într-o manieră care să ne asigurăm că puiul este sigur și lipsit de orice microorganisme care cauzează boli. Unii indivizi întotdeauna doar aruncă furajelor de pui direct pe podea și lasă puiul să mănânce porții mici. Ar trebui să ne asigurăm întotdeauna că peleții sunt păstrați într-un jgheab pentru pui, astfel încât să poată mânca furaje sănătoase. Ar trebui să vă asigurați întotdeauna că hrăniți puiul și luați peleții, astfel încât să nu rămână peste noapte pentru a atrage dăunători care le-ar putea face mai mult rău. Metoda cea mai potrivită pentru a vă hrăni puiul va fi mereu cea care nu include lăsarea hranei pe podea. Puiul trebuie să primească și apă care nu este supusă dăunătorilor sau microorganismelor. Rația echilibrată peletizată este una dintre cele mai bune modalități prin care păsările sunt libere să se miște afară sau sunt închise în interior. Prin această tehnică, puiul este hrănit cu diverse furaje, cum ar fi făină de soia pentru proteine, alături de carbohidrați care ajută la îmbunătățirea sănătății lor.

Concluzie

Dacă abia începi cu creșterea puilor, s-ar putea să fii destul de îngrijorat de tipul de hrană pe care ar trebui să le dai puilor tăi pentru a le menține sănătatea. Tipul de hrană depinde dacă puiul este destinat producției de carne sau de ouă. Acest articol a discutat câteva dintre tipurile de hrană pe care le poți oferi puilor dvs. pentru a vă asigura că sănătatea lor este bună. De cele mai multe ori, puii nu aleg cu ce să se hrănească pentru că aceștia înghit orice le poate intra pe cioc. Deoarece sunt omnivori, pot mânca chiar și carne crudă. Uneori, puii pot ajunge să fie oportuniști, deoarece ajung să ciugulească o carcasă pentru a obține ceva pentru cioc. Această trăsătură oportunistă poate duce la mâncarea de ouă, ceea ce poate fi o pierdere pentru un fermier. Trebuie remarcat faptul că puiul care mănâncă ouă o face adesea din cauza lipsei de alimente, ceea ce îl aduce să mănânce ce este ușor disponibil pentru ei.