06 May 2022, Autor:

Unii vă vor spune că caprele mănâncă orice. Caprele sunt buni experimentatori, așa că le veți găsi mereu explorând lucruri cu gura. La fel ca câteva animale, caprele ar putea fi pretențioase; cu toate acestea, s-ar putea să le vedeți explorând aproape totul, deoarece se plimbă prin preajmă prelevând o varietate mare de alimente, spre deosebire de vaci, oi sau capre care doar privesc în mod special pe pășune. Nu ar trebui să vă îngrijorați dacă ați găsit o capră care se urcă într-un copac pentru că ar putea ajunge până acolo pentru a se hrăni cu crengi. Din această discuție, reiese întrebarea “Cu ce se hrănesc caprele?”. Acest articol oferă cunoștințe și idei despre ce consumă caprelor și despre cum să le hrănești. Am creat acest lucru pentru a ne asigura că viitorii fermieri care nu se pricep deloc pot avea un început bun dacă cred că păstrarea caprelor este demnă pentru ei.

CU CE HRĂNIȚI CAPRELE

Ei bine, se știe că caprele sunt rumegătoare, la fel ca și vacile. Cu toate acestea, sunt singurele rumegătoare capabile să mănânce tot felul de alimente. Caprele sunt un tip special de rumegătoare cărora le place să exploreze până la măsura în care se hrănesc cu vârfurile copacilor. Prin urmare, ținerea caprelor nu ar trebui să fie un lucru care ar trebui să vă îngrijoreze, deoarece nu trebuie să vă gândiți atât de mult cu ce să le hrăniți. Vă puteți crește caprele folosind toate tipurile de alimente disponibile în mod natural sau folosind furaje formulate pentru uz comercial. Faptul că caprele pot mânca orice ar putea fi unul dintre motivele pentru care ținerea lor este în creștere. Caprele sunt ținute pentru a oferi produse precum lapte, piele și fibre.

Pășunile

Puteți crea pășuni pentru ca caprele voastre să se hrănească pe padocuri. Hrănindu-se pe pășuni, caprele tale vor putea accesa elementele alimentare necesare precum proteinele și vitaminele. Caprele sunt bine cunoscute pentru pășunile care variază de la iarbă verde la arbuști. Ele sunt, de asemenea, menționate ca browsere și rumegătoare, deoarece pot curăța terenurile accidentate și acoperite în timp ce se hrănesc. Când caprele se hrănesc cu pășuni, ele măresc gustul și digerabilitatea alimentelor pe care le-au mâncat deja. Pentru sănătatea lor și o bună producție, caprele pot fi hrănite cu ierburi de pășune precum meiul, ierburile Bahia și iarba de cereale alături de alte tipuri de ierburi. Deși caprelor le place să se hrănească cu pășuni, ar trebui să fii dornic să le împiedici să se hrănească oriunde pentru a preveni diverse boli interne sau externe.

Fân

Fânul este cea mai bună sursă de nutrienți pentru caprele tale. În timpul iernii, ar trebui să le hrănești cu fân pentru că, în această perioadă, cu greu pot accesa această zonă. Pentru a crea fân, trebuie să folosiți ierburi sau o varietate de leguminoase precum trifoiul și lucernă. În afară de ceea cu ce hrănesc, caprele de pășune au nevoie de două până la patru kilograme de fân pe zi. Sunteți liber să determinați programul de hrănire a caprelor cu fân pe zi. Dacă aveți dificultăți în accesarea intervalului pentru caprele dvs., s-ar putea să le hrăniți și cu iarbă uscată de fân. Unul dintre motivele pentru care caprele au nevoie de fân în dieta lor este că fânul are furaje care ajută rumenul să funcționeze eficient.

Chaffhaye

Mâncarea este o dietă bună pentru caprele tale. De obicei, este ambalată și este creată din iarbă de lucernă tăiată timpurie, care este apoi tocată și amestecată cu melasă și cultură probiotică. Fânul este ambalat într-un recipient pentru o fermentare ușoară, astfel încât să adauge bacterii care sunt benefice pentru rumenul caprei. Chaffhaye este bun pentru caprele tale, deoarece facilitează digestia în rumen. Chaffhaye poate fi folosit ca alternativă a fânului, deoarece vine împreună cu mai mulți nutrienți.

Furaj pentru cereale

Acesta oferă o varietate de nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și proteine pentru capra dvs. De obicei este folosit ca supliment, mai ales atunci când există absența furajelor precum fân sau pășuni. Ar trebui, totuși, să aveți grijă să nu vă hrăniți în exces caprele cu hrană din cereale pentru că ajung să devină prea grase, ceea ce nu este un lucru bun pentru sănătatea lor. Furajele cu cereale trebuie folosite ca supliment și în cantități mici, deoarece răsfoirea este fundația pentru ca caprele să aibă o nutriție bună. Dacă riscați să vă hrăniți în exces caprele cu hrană din cereale, acestea pot fi predispuse la mai multe boli care duc la moarte. Este recomandabil ca, în calitate de crescător de capre, să aveți un nutriționist pentru animale care să recomande hrana din cereale sau pelete necesară cu care ar trebui să fie hrănite capra ca supliment.

VITAMINE SI MINERALE

Ca și alte animale, și caprele trebuie să fie hrănite cu o dietă echilibrată. Prezența mineralelor și vitaminelor în hrana pentru capre este importantă, deoarece acestea asigura că caprele sunt productive și sunt capabile să se protejeze împotriva bolilor. Se poate explica, de asemenea, că ajută caprele să atingă un sistem imunitar bun. Sarea, fosforul și calciul sunt, de asemenea, importante, deoarece asigură că caprele tale vor avea oase puternice și o bună formare a corpului. Caprelor le place, de asemenea, un premix de minerale, de aceea ar trebui să le adăugați în mâncare. Pentru ca caprele tale să aibă o sănătate bună, ar trebui să amesteci vitamine în hrana lor zilnică. Vitamine care sunt destul de importante sunt: D, E și vitamina A. Dacă în zona dvs. nu există hrană naturală suficientă pentru a vă hrăni caprele, asigurați-vă că le hrăniți cu aproximativ 12-14 bucăți de hrană granulată. Se știe că cerealele furnizează proteine și carbon. Ar trebui să vă asigurați că toate vitaminele și mineralele sunt bine echilibrate pentru o sănătate bună a caprei și un organism care funcționează bine. Excesul unei vitamine sau minerale sau neajunsul lor pot duce la deficiențe care pot fi dăunătoare pentru caprele tale.

RESTURI DE GRĂDINĂ ȘI BUCĂTĂRIE

De asemenea, puteți folosi resturile de bucătărie pentru a vă hrăni caprele, deoarece aceasta va fi o modalitate foarte eficientă de a vă folosi resturile de bucătărie. Majoritatea gospodăriilor folosesc resturi de bucătărie în scopuri de compost; cu toate acestea, este de remarcat faptul că, dacă aveți capre, le puteți folosi și pentru a le hrăni. Unele dintre cele mai bune resturi de bucătărie pe care le puteți folosi pentru a vă hrăni caprele sunt cojile de banane, cojile de portocale, cojile de roșii și usturoiul. Este demn de remarcat faptul că, deși caprele tale se vor hrăni cu resturi de bucătărie, trebuie să le separi, deoarece caprele tale nu vor mânca toate resturile. Prin urmare, este bine să evitați cojile de ouă și bucățelile de pește. Deoarece caprele sunt rumegătoare, se pot hrăni cu aproape orice. Apoi ajung chiar până la măsura hrănirii cu hârtii; cu toate acestea, ar trebui să fiți foarte pasionați de tipul de hârtii cu care le permiteți să se hrănească, deoarece unele hârtii conțin substanțe chimice care ar putea fi periculoase.

Echipamentele pe care le puteți folosi pentru a vă hrăni caprele

Pentru a vă hrăni caprele, aveți nevoie de un echipament cu care să vă asigurați că le hrăniți în cel mai bun mod, care evită risipa de fân și alte furaje. Puteți folosi astfel o iesle pentru a vă depozita fânul și alte furaje, astfel încât caprele dumneavoastră să fie capabile să o acceseze. De asemenea, puteți folosi găleți și recipiente pentru alimente, care vă vor ajuta să evitați orice risipă. Pentru a vă asigura că nu există dăunători în hrana pentru capre, ar trebui să aveți recipiente cu capace etanș.

Apă

Mulți oameni uită că caprele lor au nevoie de apă la fel ca și ei. Ei ajung astfel să le înseteze. Astfel, ar trebui să vă asigurați că caprele dumneavoastră au acces la apă curată. Vă puteți asigura că caprele dumneavoastră au suficientă apă fixând un robinet de apă în zona de hrănire pentru a le face să aibă apă oricând au nevoie. Nu trebuie să limitați de câte ori capra dvs. accesează apă, deoarece este esențială pentru digestia din stomacul lor.

Concluzie

Înainte de a cumpăra capre, ar trebui să îți pui în minte mai multe lucruri. Printre aceste lucruri se numără cu ce trebuie să le hrănești. Această întrebare ar trebui să rămână mai întâi în minte, deoarece aveți nevoie de ele să fie sănătoase și să nu aibă nici o deficiență de nutrienți. De asemenea, veți face acest lucru pentru a vă asigura că nu le înfometați. Astfel, vei avea mai multe alternative care pot funcționa pentru tine. Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când te gândești la creșterea caprelor, este să te asiguri că acestea au o zonă adecvată de păscut, deoarece păscutul este principala sursă de nutriție pentru caprele tale. Astfel, cel mai bine ar fi să ai suficientă zonă liberă pentru ca caprele tale să poată pășuna pe tot parcursul anotimpurilor. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă faceți griji, deoarece caprele se pot hrăni cu mai multe lucruri, precum arbuști. De asemenea, pot merge până la utilizarea resturilor de bucătărie pe care le-ați fi putut păstra în scopuri de compost.