19 Apr 2021, Autor:

Odată ce au apărut CD-urile, casetele au început să dispară. Astăzi, când majoritatea datelor le salvăm pe Cloud sau harduri externe, CD-urile încep și ele să își piardă din utilitate. Totuși, dacă încă nu ți-ai aruncat colecția de CD-uri la coșul de gunoi, este timpul să o readuci la viață. Dacă îndrăgești proiectele DIY, noi ți-am pregătit o listă de idei creative despre ce poți face cu CD-urile vechi. 

Ceasuri din CD-uri vechi
Alte obiecte din CD-uri vechi
Ornamente din CD-uri vechi

Ceasuri din CD-uri vechi

Un ceas realizat din discuri vechi poate fi un decor original, ideal pentru camera unui copil sau adolescent. Ai nevoie de: 

 • Un mecanism sau sistem clasic pentru ceas;
 • Un CD vechi;
 • Un marker sau stickere cu numere de la 1 la 12. 

Avantajul este că nu trebuie să „reinventezi roata”, totul a fost deja făcut înaintea ta. Trebuie doar să fixezi limbile ceasului și mecanismul său în orificiul CD-ului. 

obiecte din cd-uri vechi

Alte obiecte din CD-uri vechi

reciclare cd-uri vechi

Pe lângă ceasuri, poți crea diferite alte obiecte. De la suporturi pentru pahare, până la mini corăbii parfumate, la fel ca în imaginea de mai sus. Iată, în continuare, mai multe răspunsuri la întrebarea ce poți face cu CD-urile vechi.

Suport pentru pahare 

Ai văzut de curând un set de suporturi pentru pahare, care ți-a plăcut? Cu puțin talent, îl poți reproduce. În felul acesta, economisești bani, îți pui creativitatea la treabă, te relaxezi și reciclezi CD-urile vechi. De asemenea, dacă nu vrei să le pictezi, le poți personaliza cu ajutorul unor stickere. Pe site-ul OLX, găsești numeroase modele și oferte care te pot încânta. Vezi detaliile aici.

ce poti face din cd-urile vechi

Mini tablouri din CD-uri 

Dacă ești pasionat de pictură sau desen, CD-urile pot deveni o „pânză” ideală pentru hobby-ul tău. Vezi ce oferte găsești pe OLX pentru accesorii pictura și pune-ți imaginația la lucru. Pe suprafața mată, poți desena diferite imagini, astfel încât CD-urile să devină un mini tablou. Poți crea mai multe astfel de obiecte decorative și le poți pune pe un perete în living/hol sau le poți transforma în suporturi pentru pahare. 

obiecte decoratove din cd-uri

Mozaic din CD-uri 

Ai nevoie doar de câteva CD-uri vechi, o foarfecă pentru a tăia CD-ul în bucăți mici, lipici și un obiect pe care să lipsești mozaicul. Cu piese mici din plastic multicolor, poți decora un instrument muzical (de exemplu, chitara sau vioara), ghivecele cu flori, ceștile, paharele, farfuriile, gulerul unei cămăși sau încălțămintea. 

mozaic din cd-ur vechi

Disco ball din CD-uri vechi

De mult timp vrei să îți creezi propriul tău disco ball? Mergând pe aceeași idee a mozaicului, poți folosi o minge de mărime medie sau mare, confecționată din polistiren alb, pe care vei lipi  bucățele de CD-uri. Pe site-ul OLX, poți găsi toate materialele necesare pentru proiectul tău DIY. Descoperă aici toate ofertele și modelele de seturi bile polistiren.  

disco ball din cd-uri vechi

Ornamente din CD-uri vechi

La capitolul „ornamente”, ideile sunt destul de bogate. Vechile CD-uri pot fi transformate în decorațiuni pentru pomul de Crăciun (mai ales dacă ai CD-uri mici), în „felicitări” de 8 Martie, în decorațiuni pentru camera celui mic, în glob pământesc sau alte obiecte ce îți mai trec prin minte. Dacă ai un copil, îl poți antrena în câteva idei DIY. Poți folosi pozele ca sursă de inspirație. Pe lângă setul de CD-uri, mai ai nevoie de:

 • Pensule și accesorii de pictat; 
 • Culori, markete; 
 • Nasturi; 
 • Plastilină verde și albastră, pentru a crea globul pământesc; 
 • Lipici;
 • Foarfecă; 
 • Hârtie colorată; 
 • Puțină imaginație și bucuria de a vedea ce rezultate ies din mâinile tale. 

ornamente pentru brad din cd-ui

reciclare creativa cd-uri vechi

suport pentru plastelina din cd-uri

ce poti face din cd-uri vechi

obiecte decorative din cd-uri vechi

animale marine din cd-uri vechi

Ești pasionat de bricolaj sau proiecte DIY? Site-ul OLX îți pune la dispoziție toate uneltele și materialele necesare, pentru ca ideile tale să se transforme în realitate. Intră pe OLX, în categoria Casa si gradina și descoperă tot ceea ce ai nevoie. 

Sursa foto: Shutterstock