30 Mar 2022, Autor:

Îți place cafeaua? Dacă da, atunci știi că la baza unei cești de cafea grozavă este folosirea unei râșnițe bune de cafea. Există multe râșnițe de cafea disponibile pe piață și poate fi dificil să decizi care este potrivită pentru tine. În acest articol, vom discuta despre diferitele tipuri de râșnițe de cafea disponibile și despre ce ar trebui să cauți atunci când cumperi una. De asemenea, vom trece în revistă unele dintre cele mai bune râșnițe de cafea disponibile pe piață. Deci, fie că ești în căutarea primei râșnițe de cafea, fie că vrei doar o actualizare pentru cea veche, citește mai departe!

Tipuri de râșnițe de cafea 

Există două tipuri principale de râșnițe de cafea: râșnițe de cafea de tip Burr Grinder și râșnițe de cafea cu lamă. Râșnițele de cafea Burr Grinder sunt mai scumpe, dar produc o măcinare mai consistentă. Râșnițele de cafea cu lamă sunt mai puțin costisitoare, dar pot fi mai puțin consistente. Dacă vrei cu adevărat să faci o cafea grozavă, îți recomandăm să investești într-o râșniță de cafea Burr Grinder de bună calitate.

Ce să consideri când cumperi o râșniță de cafea 

Când cauți o râșniță de cafea, există mai mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare:

 • Dimensiunea măcinării: râșnița de cafea ar trebui să poată produce o varietate de mărimi de măcinare diferite. Acest lucru este important deoarece nu toată cafeaua este preparată în același mod – unele metode necesită o măcinare mai fină, în timp ce altele necesită o măcinare mai grosieră.
 • Consistență: așa cum am menționat mai sus, râșnițele de cafea Burr Grinder sunt mai consistente decât râșnițele de cafea cu lamă. Dacă poți, îți recomandăm să investești într-o râșniță de cafea Burr Grinder de bună calitate.
 • Viteză: în funcție de cât de multă cafea vrei să faci, este posibil să vrei o râșniță de cafea mai rapidă sau mai lentă. Dacă faci cafea pentru una sau două persoane, o râșniță mai lentă ar trebui să fie în regulă. Dar dacă faci cafea pentru un grup mare, vei avea nevoie de o râșniță de cafea care poate produce cafea rapid.
 • Preț: ca în orice, primești ceea ce plătești. În general, râșnițele de cafea mai scumpe vor fi de mai bună calitate și vor produce o măcinare mai consistentă. Cu toate acestea, există câteva râșnițe de cafea de bună calitate disponibile la un preț rezonabil.

Acum că știi ce să cauți atunci când cumperi o râșniță de cafea, hai să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune râșnițe de cafea disponibile pe piață.

Râșniță Electrică Baratza Encore 

Sursă: Baratza

De la Espresso la French Press și tot ce se află între ele, Encore macină fără oprire. Bavurile conice de 40 mm ale lui Encore pot măcina o varietate de tipuri de cafea. Are 40 de setări, de la fin pentru Espresso la grosier pentru French Press, pe care le poți modifica rapid. Dimensiunea de măcinare variază între 250 și 1200 de microni. Controlul unic al vitezei lui Encore folosește o combinație de viteze și o reducere electrică a vitezei pentru a limita rotația bavurii la 550 RPM.

Specificații 

 • Viteza de măcinare – 0,8 g/sec.—1,1 g/sec.
 • Capacitate coș cafea măcinată  – 5 oz (142 g)
 • Capacitate coș pentru boabe – 8 oz (227 g)

Pro 

 • Măcinarea lentă împiedică boabele să se ardă și să-și piardă aroma.
 • Bavuri de bună calitate care pot fi reglate pentru a se potrivi cu dorințele personale

Contra 

 • Este scumpă pentru o mașină entry-level.

Râșniță Krups cu Precizie

Sursă: KRUPS

Râșnița de cafea KRUPS îți permite să savurezi băutura preferată în cel mai scurt timp, cu aroma ademenitoare și gustul satisfăcător pe care doar cafeaua proaspăt măcinată le poate produce. Cele 9 setări primare de măcinare cu 5 pași intermediari fiecare îți permit să reglezi nivelul de finețe pentru fiecare tip de cafea. Selectorul îți permite să alegi între 0,4 și 2,89 l, iar funcția de oprire automată îți oferă control și siguranță completă.

Specificații 

 • Tensiune – 110W
 • Capacitate coș cafea măcinată – 15 oz. (425 g)
 • Capacitate coș pentru boabe – 7 oz (198 g)

Pro 

 • Râșnița metalică plată oferă cea mai mare consistență posibilă a preparării.
 • Cu 9 setări primare de măcinare cu 5 pasi intermediari fiecare, poți regla nivelul de finețe pentru orice varietate de cafea.

Contra 

 • Este dificil de curățat sub lame.

Hamilton Beach – Râșniță de Cafea Fresh Grind 

Sursă: Atbiz

Această Râșniță de Cafea Hamilton Beach Fresh Grind îți macină boabele în zaț făcându-le gata de preparare în cel mai scurt timp. Condimentele pot fi măcinate cu lame rezistente din oțel inoxidabil, iar camera de măcinare detașabilă facilitează umplerea și curățarea. Cablul este înfășurat în jurul bazei și depozitat într-o cameră secretă. Râșnița electrică de cafea este mai silențioasă decat rivala sa principală, permițându-ți să macini boabele de cafea preferate cu mai putin zgomot. Capacul translucid îți permite să vezi înăuntru pentru a monitoriza modul în care boabele de cafea sunt măcinate, iar recipientul de măcinat este ușor de îndepărtat pentru a fi golit într-un filtru de cafea.

Specificații 

 • Greutate – 0,58 kilograme
 • Dimensiune -17,78 H x 8,89 L x 9,39 A

Pro 

 • Camera detașabilă facilitează umplerea și curățarea
 • Poate măcina până la 45 g, suficient pentru a face până la 2,89 l de cafea.

Contra

 • Nu este recomandată pentru utilizare French Press sau preparare la rece.

Râșniță de Cafea Fellow Ode 

Sursă: Kickstarter

Ode este o râșniță de casă puternică și precisă, care poate fi folosită și într-o cafenea. Râșnițele care încearcă să măcine atât cafeaua preparată, cât și Espressoul nu devin stăpâne pe niciuna. Ode a fost creată pentru a domina cafeaua preparată, inclusiv pour-over, French Press, prepararea la rece și multe altele. Au fost introduse câteva caracteristici destul de fantastice pentru a-ți stimula rutina zilnică reinventând designul unei râșnițe.

Specificații 

 • Capacitate coș cafea măcinată -80 g.

Pro 

 • Ode oferă experiența de cafenea în bucătărie la o fracțiune din cost, cu bavuri plate de 64 mm de calitate profesională, 31 de setări de măcinare și un recipient de încărcare cu o singură doză care asigură prospețimea maximă a boabelor.

Contra 

 • Pentru unele metode de preparare a cafelei, măcinarea poate să nu fie suficient de fină.

Concluzie 

Deci, acestea au fost unele dintre cele mai bune râșnițe de cafea care sunt disponibile pe piață. Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi ce să cauți atunci când cumperi o râșniță de cafea și, de asemenea, ți-a ușurat sarcina, oferindu-ți recenzii ale unora dintre cele mai bune. Și, în sfârșit, am dori să reamintim cititorilor noștri că este întotdeauna mai bine să cumpere o râșniță de cafea în funcție de gustul și nevoile lor, pentru că atunci vor putea profita mai mult de ea.