06 May 2022, Autor:

Există mulți factori care afectează unitățile externe CD/DVD pentru laptop-uri. Prin urmare, vom discuta despre câțiva factori importanți pe care trebuie să îi iei în considerare înainte de a cumpăra cea mai bună unitate CD externă pentru laptop.

Viteza unității 

Viteza maximă de citire a unei unități determină cât de repede va transfera datele pe hard disk. Viteza unei unități CD/DVD variază de la 8x la 16x viteza de transfer de date. Unitatea CD cea mai bună va oferi o viteză mai mare de transfer de date.

Formatul 

Toate unitățile externe pot citi CD-uri și DVD-uri, dar opțiunile premium pot citi și discuri Blu-Ray.

Compatibilitatea 

Aproape toate unitățile CD/DVD sunt compatibile cu Mac-uri și PC-uri/laptop-uri.

Portabilitatea 

Majoritatea unităților DVD externe de mai jos sunt „alimentate de magistrală”, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie conectate la o priză pentru a funcționa. Acest lucru le limitează viteza maximă de citire, dar le face portabile. Unitățile DVD care consumă energie de la o priză sunt puțin mai mari, dar mai rapide.

Conectorii 

Toate unitățile CD/DVD externe pot fi conectate de obicei la PC/laptop-uri cu 1 sau 2 porturi USB-A. Dacă Mac-ul tău nu acceptă un port USB de tip A, atunci îl poți conecta la un port USB de tip C printr-un cablu.

Iată câteva dintre cele mai bune unități CD/DVD externe pentru laptop pe care le poți obține pe piață.

Unitate DVD Externă Gotega, Unitate Portabilă CD/DVD +/RW/DVD player USB 3.0 

 • Compatibilă cu Windows 98 / Se / Me / 2000 / XP / Vista / Windows 10/8/7 Mac iOS (iOS 8.6 – 10.14)
 • Perfectă pentru PC, laptop, computer cuprinzător, cititor de hard disk intern pentru computer
 • Viteză mare de scriere și citire (8x DVDr, 24x viteză de scriere CD)
 • Alimentată de portul USB
 • Design frumos
 • Tehnologie avansată USB 3.0 pentru transfer rapid de date

Această unitate CD/DVD externă este cea mai bună în general și îți oferă compatibilitate cu o varietate de ferestre, perfectă pentru laptop-uri, PC-uri și cititoare de hard disk pentru PC. Viteza de citire și scriere este super rapidă și poate oferi o viteză de 8X pentru DVDr și viteză de scriere CD de 24x.

În plus, este echipată cu tehnologie Plug and Play, alimentată de un port USB și nu este nevoie să instalezi un driver suplimentar. Tehnologia avansată USB 3.0 este super rapidă pentru scrierea/citirea discurilor și transferul de date.

Unitate CD Externă Rioddas USB 3.0 Unitate portabilă CD DVD +/-RW Unitate DVD/CD ROM Rewriter Burner Writer 

 • Compatibilitate de mare viteză cu USB 3.0 și 2.0 aducând viteză mare de transmisie a datelor
 • Ușor de utilizat (Plug and Play) alimentată prin porturi USB
 • Compatibilitate largă, inclusiv Windows XP/ 2003/ Vista/ 7/ 8, 10, Linux, toate versiunile sistemului Mac Os
 • Proiectată cu un buton Eject pentru a evita blocarea discului în interior
 • Cel mai bun design la modă

Aceasta este o altă unitate externă CD/DVD pentru laptop, construită cu o compatibilitate super uimitoare cu Windows XP, Vista, Windows 2003, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Linux și toate versiunile sistemului de operare Mac.

Este echipată cu tehnologie rapidă USB 3.0 care este capabilă să transfere cu viteză mare și toleranță puternică la erori. Există și un port USB separat pentru utilizarea normală a computerului. În plus, o poți utiliza cu ușurință conectând-o la porturile USB și nu este nevoie să instalezi un driver suplimentar. Mai mult, există un buton de Eject separat pentru a evita blocarea discului în interiorul unității.

Unitate Externă ROOFULL CD DVD +/-RW USB 3.0 Type-C CD/DVD ROM Unitate Optică Portabilă Player Reader Writer Burner 

 • Compactă și portabilă
 • Multifuncțională
 • Performanță de încredere
 • Fără probleme de lipsă de energie
 • Nu este necesar niciun adaptor
 • Compatibilă cu mai multe sisteme de operare
 • Rezistentă la apă / la praf

Unitatea CD/DVD Externă ROOFULL este compatibilă cu mai multe discuri, inclusiv CD-ROM, CD-R, CD +/-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD+/-RW, DVD-R Dl, Vcd Rom. După ce o instalezi, o poți utiliza ca player media, software de inscripționare și software de extragere pentru a finaliza diferite sarcini, cum ar fi vizionarea DVD-urilor de filme, inscripționarea/extracția CD-urilor și DVD-urilor, instalarea software-ului/sistemelor/jocurilor, copierea de rezervă a datelor pe discuri și multe altele.

În plus, este ușor de utilizat. Trebuie doar să o conectezi la portul USB 3.0, USB 2.0 sau USB-C. Nu este necesar un program de driver suplimentar. Cu ajutorul acestor porturi și conectori USB, nu este necesar un adaptor suplimentar. O poți conecta la laptop prin porturi și conectori USB încorporați.

Mai mult, este compatibilă cu mai multe sisteme de operare care includ Windows 11/ 10/ 8.1/ 7/ XP, Linux și toate versiunile sistemului de operare Mac. Poți utiliza această unitate pe Macbook Pro, Macbook Air, iMac, Mac Mini, laptop Windows și PC-uri desktop. Designul portabil și compact adaugă la valoarea sa.

Unitate Externă Apple USB Super Drive 

 • Design compact și elegant
 • Poate fi conectată la un laptop prin USB Type-A
 • Performanță super rapidă
 • Nu este necesar un adaptor suplimentar
 • Unitatea Apple USB Super Drive este compatibilă cu modelele Mac din 2008 și ulterioare care nu au o unitate optică încorporată
 • Poate fi conectată cu USB tip A

Această unitate CD/DVD externă îți oferă compatibilitate cu o varietate de ferestre, perfectă pentru laptop-uri, PC-uri și cititoare de hard disk pentru PC. Este echipată cu tehnologie Plug and Play, alimentată de un port USB și nu este nevoie să instalezi un driver suplimentar. Tehnologia avansată USB 3.0 este super rapidă pentru scrierea/citirea discurilor și transferul de date.

Indiferent dacă ești la birou sau pe drum, poți reda și inscripționa atât CD-uri, cât și DVD-uri cu unitatea USB Apple. Este perfect atunci când vrei să vizionezi un film pe DVD, să instalezi software, să creezi discuri de rezervă și multe altele.

Prin urmare, există multe hard disk-uri externe pentru un laptop, dar Apple are farmecul său cu un preț adesea mai mare.

Concluzie 

Există diferite varietăți de unități CD externe pe care le poți utiliza cu laptop-ul și computerele tale, dar pe care să o alegi? A fost întotdeauna o sarcină dificilă să selectezi cea mai bună opțiune. De aceea am adăugat un ghid al cumpărătorului la începutul acestui articol pentru a te ajuta să obții cea mai potrivită unitate CD externă pentru laptop-ul tău.

Așadar, urmează ghidul cumpărătorului de mai sus și să ai parte de o afacere grozavă.