06 May 2022, Autor:

Un gimbal este un instrument uimitor care folosește atât motoare, cât și senzori pentru a ajuta la stabilizarea și susținerea unei camere. Acest lucru înseamnă că poți folosi camera sau smartphone-ul pentru a filma orice în timp ce ești în mișcare. Imaginile vor rămâne fluide și nemișcate. Aici, ne vom uita la cele mai bune gimbaluri portabile din 2022.

Cum Funcționează un Gimbal? 

Probabil ai auzit despre un Steadicam sau un dolly în lumea cinematografiei. Producătorii de film au căutat întotdeauna modalități de a se asigura că aparatul de filmat este stabil atunci când se deplasează pe platou pentru cel mai recent film și poate fi dificil să captezi o scenă în mișcare rapidă fără ca aceasta să provoace o mișcare pe cameră. Când este intenționat (cum ar fi scena de plajă de Ziua Z din filmul Salvați Soldatul Ryan) poate fi uimitor și te va face să te simți puțin rău. În majoritatea cazurilor, totuși, nu vrei tremurături sau mișcări bruște care nu sunt menite să fie acolo și aici intervine un Steadicam. Ceea ce au nevoie aceste echipamente este un operator calificat care să îndeplinească sarcina și să te asigure că totul este fluid.

Cu un gimbal, filmul modern și fotografia și videografia amatoare au devenit mult mai bune decât oricând. Un gimbal este un stabilizator miniatural, cu propria minte digitală și senzori de detectare a mișcării, care au capacitatea super de a înțelege diferența dintre o mișcare neintenționată și nedorită a camerei și mișcarea deliberată a persoanei care folosește camera. Aceasta este cheia.

Știința Magnifică din Spatele Gimbalului 

Dacă vrei să folosești un gimbal pentru telefon sau cameră și te întrebi cum funcționează pentru a stabiliza mișcarea camerei, gândește-te pentru o secundă la modul în care funcționează telefonul. Acesta are senzorii și capacitățile pentru a înțelege când îl întorci, comutând ecranul în poziție verticală sau orizontală, în funcție de modul în care ții telefonul. Un gimbal funcționează în mod similar. Are această capacitate de detectare alături de pivoții în mișcare și de suport pentru camera telefonului.

Deoarece nu vrei sunetul niciunui motor dacă filmezi un videoclip, gimbalul are și motoare silențioase fără perii care fac aceste micro-ajustări la brațe atunci când este necesar. Camera sau telefonul vor rămâne montate în siguranță pe tot parcursul acestui proces. Orice obiect are 3 dimensiuni în care se poate roti, înclinare rotire și rostogolire. O cameră care tremură va avea mișcări nedorite în toate cele 3 direcții, dar gimbalul este conceput pentru a contracara aceste mișcări. Exact opusul este efectuat de gimbal, exact la momentul potrivit ca reacție pentru a se asigura că aparatul de filmat sau telefonul rămâne cât mai nemișcat, iar rezultatele rămân fără imperfecțiuni. Stabilitatea camerei face o mare diferență pentru calitatea videoclipului final prezentat.

Sursă: pcmag.com 

Pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit, la fel și tehnologia din cadrul gimbalului. Într-un gimbal motorizat, senzorii de mișcare și rotație vor trimite date de mișcare către computerul intern în câteva milisecunde de la detectarea mișcării. Aceasta calculează apoi contramișcarea necesară pe fiecare axă pentru a opri tremuratul camerei. Vor exista, desigur, momente când persoana care operează camera sau smartphone-ul va dori să încline camera în mod deliberat. Gimbalurile moderne sunt suficient de inteligente pentru a detecta diferența și pentru a înțelege când ar trebui lăsată camera să se miște, în funcție de direcția umană și nu de o mișcare nedorită.

Sfaturi Pentru Utilizarea Unui Gimbal cu un Smartphone 

Sursă: thewirecutter.com 

Dacă vrei să cumperi un gimbal pentru smartphone-ul tău, există câteva sfaturi utile mai jos pentru a te asigura că profiți la maximum de tehnologia pe care o ai la dispoziție.

Nu folosi un gimbal pentru fiecare captură– Ca și în cazul oricărui lucru nou-nouț, este ușor să te lași dus de val și să folosești gimbalul pentru fiecare fotografie înainte ca noutatea să dispară. Asta ar fi o prostie. Acest lucru împiedică realizarea filmului odată ce ajungi la faza de editare a proiectului, deoarece fiecare fotografie va arăta la fel.

Filmează la o rată de cadre ridicatăEste întotdeauna mai bine să filmezi la o rată de cadre mai mare și să o încetinești în timpul editării. Mișcarea lentă face ca un videoclip în mișcare să pară mai fluid, dar este greu de realizat acest lucru perfect cu aplicația de cameră gimbal dacă nu ai capacitatea de rate de cadre ridicate.


Sursă: play-lh.googleusercontent.com 

Nu exagera cu lucrurileExistă atât de multe lucruri distractive în aplicația Gimbal, atât de multe funcții diferite încât este ușor să te lași dus de val. Păstrează lucrurile simple și asigură-te că imaginile pe care alegi să te concentrezi sunt cele care contează. Gândește-te la fiecare fotografie pe care o faci și dacă necesită utilizarea gimbalului, folosește-l, dacă nu, atunci păstrează lucrurile simple și de mână.

Asigură-te că utilizezi gimbalul potrivitExistă gimbaluri de diferite dimensiuni cu diferite funcții care sunt potrivite pentru anumite smartphone-uri și camere. Asigură-te că alegi gimbalul potrivit pentru echipamentul pe care îl ai. Există apoi diferite părți suplimentare de kit, cum ar fi carcase, lentile, mânere și altele asemenea, care te vor ajuta să customizezi și personalizezi experiența de realizare video.

Fixează focalizarea, expunerea și balansul de alb– Asigură-te că fixezi setările înainte de a începe să utilizezi gimbalul cu camera foto sau telefonul. Fără a face asta, poți observa multe schimbări în focalizare și expunere pe măsură ce te deplasezi. Acesta este ultimul lucru pe care îl vrei când realizezi un videoclip de orice fel.

Top 3 Gimbaluri Portabile Pentru 2022 

Acum că înțelegi puțin mai multe despre carduri și ai câteva îndrumări, cum rămâne cu cele top 3 gimbaluri portabile din 2022? Tehnologia continuă să se îmbunătățească, iar prețurile devin mai rentabile, așa că nu există niciun motiv pentru care să nu găsești gimbalul care să se potrivească nevoilor tale de filmare.

Stabilizator Gimbal Qimic pentru Smartphone 

Sursă: amazon.com 

Este acompaniamentul perfect pentru visele tale video pentru smartphone. Tot ce trebuie să faci este să-ți conectezi smartphone-ul la gimbal și ești gata, poți înregistra și împărtăși gândurile tale și peisajul din jurul tău, indiferent dacă faci un scurt film sau încarci următorul tău vlog.

Hohem iSteady Mobile + 

Sursă: imore.com 

Un gimbal la preț accesibil care are câteva funcții avansate interesante pentru a te ajuta cu nevoile tale de realizare video. Are un mod de inițiere 3D care menține filmarea fluidă în timp ce rotești telefonul la 360 de grade. Cu o autonomie de 12 ore a bateriei, poți scoate acest gimbal într-o locație îndepărtată și poți filma toată ziua.

DJI OM 5 

Sursă: imore.com 

DJI OM 5 continuă în marea tradiție a modelelor anterioare, cu un gimbal mult mai ușor, care este la fel de fluid pe cât trebuie să fie. Tija de extensie încorporată oferă o mai mare posibilitate de a crea un ecran mai mare și mai larg, fără a compromite calitatea. Un gimbal pentru iPhone ușor de utilizat, care are tot ce ai nevoie pentru a începe filmarea imediat.

Concluzie 

După cum poți vedea, este o perioadă interesantă să fii regizor de film sau videograf, indiferent dacă ești amator sau profesionist. Cel mai bun gimbal portabil îți va oferi stabilitatea și scenele fluide pe care le vrei, fără a compromite calitatea filmării video. Poți ieși în sălbăticia accidentată dacă vrei, mișcându-te atât de mult cât este nevoie, fără să-ți faci griji legat de cameră când vine vorba de tremurături și mișcări nedorite în videoclipul tău. Cu indiciile și sfaturile noastre, poți fi sigur că videoclipurile tale vor arăta fluid și uimitor, iar singurele mișcări ale camerei sunt cele pe care intenționezi să le faci! De asemenea, ți-am oferit unele dintre cele mai bune gimbaluri portabile de pe piață astăzi. Aruncă o privire și spune-ne ce părere ai despre lista noastră și sfaturile pe care ți le-am oferit.