21 Mar 2022, Autor:

Acest articol este pentru tine dacă ești un jucător cu o configurație complexă de joc, un începător care dorește să-și completeze prima configurație sau un jucător profesionist care dorește să se extindă.

Un procesor excelent nu numai că îți optimizează computerul, ci și crește eficiența în toate sarcinile. Această tehnologie de mare putere a schimbat complet modul în care funcționăm.

Am întocmit o listă cu cele mai bune procesoare de pe piață. Așadar, poți să-ți iei rămas bun de la lagul din timpul unei sesiuni de joc cu prietenii, de la blocarea aleatoare sau întreruperile. Aceste procesoare îți vor transforma experiența de joc și te vor asigura că obții exact ceea ce ai plătit. Am făcut partea grea pentru tine:

1. AMD Ryzen 5 5600G – Valoare excelentă pentru banii tăi 

 

Procesorul Ryzen 5 5600G de anul trecut trebuie să fie în fruntea listei noastre. Pentru toți pasionații și jucătorii din jur, acesta este cel mai potrivit pentru voi. Este o actualizare considerabilă față de fosta sa versiune prietenoasă cu bugetul. Procesorul cu 6 core și 12 threads va face experiența de joc chiar perfectă.

Capacitatea sa de a menține rate de reîmprospătare ridicate în jocurile multiplayer cu impact redus îl face o alegere pentru profesioniștii în jocuri. Prin urmare, îl face perfect pentru persoanele care doresc o construcție care să fie încă ușoară pentru buzunar. A fost testat și s-a dovedit că oferă unele dintre cele mai rapide rate de cadre ale jocului văzute vreodată de la un IGP.

AMD Ryzen 5 5600G este o opțiune excelentă de luat în considerare atunci când vine vorba de jocuri. Oferă rezultate comparative de 96% față de omologii săi mai scumpi, reducând în același timp cu 30% din costuri. Una peste alta, un knockout absolut.

Dacă ești un jucător pasionat de counter strike sau te bucuri de alte jocuri multiplayer cu impact redus, alege Ryzen 5 5600G. Nu vei regreta.

Pro

 • Grafică puternică pentru jocuri
 • Mult mai bun decât alți concurenți scumpi
 • Vine cu răcitor Wraith Stealth
Contra

 • Performanță de joc puțin mai lentă în comparație cu Ryzen 7 5700G
 • Compatibilitate limitată a plăcii de bază

2. Intel Core i5-12400 – Maestrul la Overclocking

 

2022 a văzut rotația completă a Intel de cipuri desktop Alder Lake. Un alt produs de senzație de la Intel este cipul de procesor Core i5 12400. Este un 6-core, 12 threads, cu grafică integrată pentru o experiență de joc uluitoare.

Găsit la un preț mai mic decât Ryzen, i5 este o opțiune excelentă pentru a-ți menține buzunarul fără griji în timp ce te bucuri de o experiență excelentă pentru utilizator.

I5-ul are un ușor avantaj asupra Ryzen-ului în ceea ce privește puterea brută. Vine cu o putere uimitoare de 4,6 GHz.

Poate fi unul dintre cele mai puțin interesante procesoare din familia Alder Lake. Cu toate acestea, este o descoperire semnificativă pentru cipurile mainstream. Un pas înainte față de procesoarele de gamă înaltă Ryzen și oferă utilizatorilor o opțiune multithreading.

Cauți un procesor excelent la un preț accesibil? Alege Intel Core i5 12400.

Pro

 • Performanță mare în stoc
 • Putere redusă
 • Se menține rece
Contra

 • Necesită o placă de bază complet nouă

3. AMD Ryzen 9 5900X – Procesorul bestial

 

Acesta este cel care pune capăt tuturor! Ryzen 9 5900X a pus capăt, în sfârșit, războiului dintre procesoarele Intel și AMD. Cu performanța și capacitatea sa de a gestiona sarcini cu un singur nucleu și mai multe threads, acesta poate fi procesorul care să învingă toată concurența.

Nu mai căuta. Ryzen 9 5900X este cavalerul tău în armură strălucitoare.

Deși mai scump, compensează costul în performanță și eficiență. Consideră-l o investiție, deoarece acest procesor este făcut să reziste. Cu procesorul său de bază i9, prețul este mai mult decât bine justificat.

Deoarece memoria cache este atât de crucială pentru jucători, Ryzen 9 5900X vine cu un cache de 64 MB și o viteză de ceas mai mare. În comparație cu primul de pe lista noastră, acest procesor are 12 core, s4-thread, pentru a-ți îmbunătăți experiența de joc.

Cea mai bună parte, te întrebi? Niciun chipset nou! Aceasta înseamnă că dacă vrei să faci upgrade de la procesorul Ryzen mai vechi, poți face acest lucru fără a avea nevoie de o nouă placă de bază. Și o veste și mai bună, vine cu un BIOS preinstalat!

Probabil că singurul motiv pentru care Ryzen 9 5900X nu a ajuns în fruntea listei noastre ar trebui să fie prețul ridicat cu care vine.

Pro

 • Performanță de gradul A
 • Regele cu un singur nucleu
 • Nu este nevoie de o nouă placă de bază
Contra

 • Scump
 • Răcitorul nu este inclus

4. Intel Core i5-10400F – Maestrul din gama medie

 

O altă putere de gamă medie de la Intel care promite performanțe excelente în jocuri folosind 6 core. Acest procesor este unul dintre numeroasele cipuri Comet Lake produse de Intel cu viteze mari ale ceasului și hyperthreading, datorită nucleului său cu 12 threads.

Deși este o opțiune prietenoasă cu bugetul, Core i5-10400F merită cumpărat pentru performanța și puterea sa.. S-ar putea să nu se potrivească cu procesoarele Ryzen, dar acest i5 poate rezista cu siguranță în comparație cu alte procesoare Intel Comet Lake.

Dacă ești un jucător cu un GPU discret existent și vrei să se împerecheze cu procesorul, acesta poate fi ideal pentru tine. Este chiar benefic dacă vrei să cumperi unul nou împreună cu vechea configurație.

Dacă ai restricții bugetare și cauți ceva care să facă treaba, acest procesor este o achiziție bună.

Pro

 • Rate bune de cadre pentru preț
 • TDP scăzut
 • Răcitor încorporat
Contra

 • Mai lent decât concurenții de pe piață
 • Grafică UHD Intel integrată

Încheierea!

Iată despre ce este vorba!

Calculatoarele au parcurs un drum lung de când au fost dezvoltate pentru prima dată. Este fantastic să vezi cum un cip care poate încăpea în palma ta este acum tot ce ai nevoie pentru a avea o experiență de joc și programare perfectă.

Nu mai trăi în frustrare din cauza computerelor lăguite și a blocărilor aleatorii în timpul rulării unui program. Fă investiția și intră în largul tău. Aceste procesoare de nivel înalt până la mediu îți vor transforma experiența de joc!

Așa că alege-ți procesorul ideal astăzi! Nu vei regreta această decizie.