12 Oct 2021, Autor:

Camerele instante încă dețin atracția pe care o aveau când au fost lansate, acum aproape 100 de ani. Află care sunt cele mai bune opțiuni în acest moment, avantajele și dezavantajele fiecăreia și care se potrivește cel mai bine profilului tău de utilizator.

#1 Fujifilm Instax Mini 11

Fujifilm Instax Mini 11

Fujifilm Instax Mini 11

✅Raport calitate-preț excelent;

✅Ideal pentru medii nocturne sau cu lumină slabă;

✅Mod selfie îmbunătățit comparativ cu modelele anterioare;

✅Design oarecum voluminos;

Îl poți găsi pe OLX de la 150lei.

Raportul preț-calitate îl face pe Mini 11 să fie cea mai bună cameră instantanee pentru majoritatea utilizatorilor. Calitatea imaginii este impresionantă, cu culori exacte și realiste. Blițul de înaltă performanță calculează automat luminozitatea ambientală, reglând viteza obturatorului fără intervenție manuală. Chiar și în medii întunecate, Mini 11 surprinde fundaluri și subiecte luminoase.

Noul model din familia Mini vine cu un mod selfie îmbunătățit. Obiectivul se extinde automat atunci când apeși declanșatorul și poți verifica compoziția prin oglinda de lângă obiectiv.

În plus față de aceste noi caracteristici, Mini 11 vine echipat cu caracteristicile cu care marca este obișnuită. Imaginile obținute au dimensiuni de 62 x 46 mm, autonomia se menține cu 2 baterii alcaline AA. Un indicator din spate arată numărul de fotografii disponibile, senzorul de lumină alege automat condițiile ambientale, variind între lumina înnorată, însorită și cea artificială. De asemenea, include modul Hi-Key, care surprinde o imagine care este supraexpusă intenționat pentru un aspect mai luminos.

 

Filmul este 10-sheet Instax Mini de la Fujifilm. Costul pentru fiecare tipărire este de aproximativ €1 pe fotografie. Mini 11 păstrează și designul voluminos (107,6 x 121,2 x 67,3 mm) și distractiv, fiind disponibil în 5 culori.

 

#2 Polaroid OneStep+

Polaroid OneStep+

Polaroid OneStep+

✅Aparat cu numeroase opțiuni de control manual;

✅Design retro care amintește de modelul original din 1977;

✅Echipat cu cea mai recentă tehnologie și o conexiune avansată pentru smartphone;

✅ Îl poți găsi pe OLX de la 350lei.

Polaroid OneStep + este o cameră instantanee care amintește de vechile modele Polaroid (modelul original a fost lansat în 1977). Cel mai recent model combină experiențele modelului original cu funcțiile unice ale avansului tehnologic.

Acest model oferă toate opțiunile pe care fanii fotografiei le așteptau. Setarea expunerii și focalizării. Alinierea compoziției. Suprimarea blițului. Controale de compensare EV. Până la opt fotografii pot fi încărcate simultan, iar afișajul indică numărul de fotografii rămase. Cu două obiective, este posibil să schimbi între portrete și peisaje într-un mod simplu. Și nu a fost niciodată mai ușor să treci de la un mod automat de punctare și fotografiere la control manual complet.

La aceste funcții, noul Polaroid OneStep + adaugă o componentă tehnologică puternică. Aparatul se încarcă prin conexiune USB și se conectează la smartphone prin Bluetooth. Poți descărca o aplicație de unde controlezi fiecare detaliu, de la nivelul bateriei până la alinierea obiectivului.

Film recomandat pentru acest aparat este Polaroid Original i-Type 8 sheets. Costul median pe fotografie este de €2. Aceste tipăriri merită o atenție specială în developarea lor, deci trebuie păstrate într-un loc răcoros și întunecat atunci când developezi fotografiile.

Prețul lui Polaroid OneStep+ se potrivește versatilității sale. Este un model avansat, potrivit pentru utilizatorii experimentați care vor putea profita din plin de toate funcțiile sale.

 

#3 Fujifilm Instax Mini 90

Fujifilm Instax Mini 90

Fujifilm Instax Mini 90

✅Design clasic și construcție robustă;

✅Opțiuni avansate de control al expunerii și vitezei;

✅Suport trepied;

✅Nu este cel mai modern model în ceea ce privește conectivitatea și nu permite conectarea la smartphone;

Îl poți găsi pe OLX de la 350lei .

Cu un aspect clasic, Instax mini 90 oferă funcții avansate precum expunerea la bec și expunerea dublă. În modul de expunere cu bec, declanșatorul rămâne deschis (până la 10 secunde) în timp ce butonul este apăsat, permițându-ți să realizezi fotografii cu vederi nocturne și traiectorii de lumină. În modul de expunere dublă, este posibilă suprapunerea a două imagini diferite pentru a crea o fotografie artistică. Acestea sunt funcții găsite în multe camere analogice, dar Mini 90 funcționează perfect.

Instax Mini 90 este, de asemenea, echipat cu funcții și caracteristici noi, cum ar fi blițul de înaltă performanță și modul macro, ceea ce îl face o cameră instantanee pentru toți fotografii.

Bateria este reîncărcabilă, vine cu un suport pentru trepied și butoane pentru acces rapid la cameră. Aduce 2 moduri, unul pentru peisaje (pentru distanțe mai mari de 3 metri) și un plan apropiat, pentru a face fotografii detaliate de la 30 la 60 cm distanță de subiect.

Un alt avantaj este modul rapid, perfect pentru fotografierea țintelor în mișcare precum vehicule, animale sau copii.

 

#4 Polaroid Go

Polaroid Go

Polaroid Go

✅Design creativ și distractiv;

✅Model compact și ușor de transportat;

✅Funcție de expunere dublă;

Îl poți găsi pe OLX de la 479lei .

Camera instant  Polaroid Go este ideală pentru începătorii din lumea fotografiei. Este simplu de utilizat și proiectat creativ, compact și ușor de transportat.

Are o funcție de expunere dublă, oglindă selfie și temporizator. Cel mai puțin pozitiv este materialul aparatului (plastic), care necesită o anumită îngrijire pentru a-l păstra în siguranță și pentru a-i extinde durabilitatea.

#5 Fujifilm Square SQ6

Fujifilm Square SQ6

Fujifilm Square SQ6

✅Posibilitatea de a alege între format pătrat (62 x 62 mm) sau vertical (89 x 72 mm);

✅Ușor de utilizat, bine construit și disponibil în 3 culori;

✅Pentru prețul său, erau de așteptat mai multe opțiuni de conectivitate și o baterie reîncărcabilă (este alimentată cu baterie);

Disponibil pe OLX de la 480lei .

Square SQ6 este o altă referință a mărcii Fujifilm. Începând cu formatul acestei camere instant, în pătrat, obții o imagine de 62 x 62 mm sau 86 x 72 mm și îți oferă o calitate excelentă.

Intuitiv, compact și ușor de transportat, este disponibil în trei culori. Obiectivul este retractabil, are o oglindă pentru selfie-uri și un mod propriu în acest scop. Are 7 moduri de fotografiere automată și are mai multe comenzi automate și bliț încorporat, cu trei filtre colorate.

De asemenea, are un indicator de încărcare a blițului și un contor de expunere. Folosește 3 baterii CR2 iar acest lucru poate fi unul dintre singurele puncte mai puțin pozitive de menționat, datorită formatului său neobișnuit și al costului ridicat.

 

 

La OLX vei găsi o mare varietate de camere. Selectează modelele care îți plac, salvează-le în favorite și compară-le înainte de a lua o decizie. Clickuri fericite!