12 Oct 2021, Autor:

Difuzoarele Bluetooth sunt în ritm cu vacanța, prietenii, petrecerea, bucuria. Și dacă ești unul dintre cei cărora le place să asculte muzică oriunde și căștile nu-ți satisfac toate nevoile, difuzoarele sunt soluția.

Difuzoarele Bluetooth sunt mici și ușoare, ușor de transportat. Acestea ocupă puțin spațiu și au nevoie doar de o conexiune la curentul electric pentru a se încărca. Sunt minunate atunci când te antrenezi, îți faci temele, când vrei să te însoțească la serviciu sau la studiu.

Devin tovarăși excelenți la cină cu prietenii sau la un barbeque exterior. Marele avantaj este că pot fi transportate oriunde.

 

Top 6 difuzoare Bluetooth

1 . JBL Charge 4

JBL Charge 4

JBL Charge 4

Acesta este unul dintre difuzoarele Bluetooth care oferă cea mai bună valoare pentru banii plătiți și este cel mai potrivit pentru exterior.

JBL Charge 4 este relativ mare (22 x 9,5 x 9,3 cm). Învelișul din cauciuc iese în evidență, făcându-l impermeabil, fiind una dintre caracteristicile ideale pentru a te însoți în zilele la piscină.

Bateria durează până la 20 de ore (7500 mAh) și îți permite să încarci smartphone-ul sau tableta prin ieșirea USB. O altă caracteristică care îl diferențiază de restul este microfonul cu eliminare pentru ecou și zgomot, care garantează cea mai bună calitate a sunetului, cu o putere de 30w.

Pe scurt:

✅ Calitate bună a sunetului și excelentă pentru ascultarea muzicii în exterior

✅ Dur și impermeabil

✅ Raport calitate-preț excelent. Disponibil pe OLX de la 500lei.

✅ Funcționează ca baterie externă. Permite încărcarea smartphone-urilor

❎ Relativ mare și greu

 

2. JBL Flip 5

JBL Flip 5

JBL Flip 5

Este similar cu difuzorul anterior, diferind în ceea ce privește timpul de redare, care este mai scurt, trebuie să îl încarci doar timp de 4 ore pentru a obține 12 ore de redare continuă a muzicii.

JBL Flip 5 îți permite să împerechezi două difuzoare, cu condiția să fie compatibile cu JBL PartyBoost, pentru sunet stereo sau să conectezi mai multe difuzoare.

Pe scurt:

✅Ușor de transportat și cu dimensiuni bune

✅Autonomie de până la 12 ore

✅Încărcare rapidă (2,5 ore)

✅Rezistent datorită finisajelor robuste

✅Preț accesibil pentru caracteristici. La vânzare pe OLX de la 350lei

❎Fără port P2, fără Bluetooth 5.0 și nu se poate răspunde la apeluri telefonice

 

Vezi toate modelele JBL disponibile pe OLX !

 

3. Marshall Kilburn II

Marshall Kilburn II

Marshall Kilburn II

Este un difuzor Bluetooth care promite să se integreze oricărui decor pentru casă, datorită designului său atemporal. Este mai potrivit pentru interior, fie pentru un dormitor, fie pentru un living, datorită greutății de 2,5 kg. Dispune de 36w putere, într-un sunet multidirecțional, stereo, cu autonomie de până la 20 de ore.

Cu o structură robustă și un grilaj metalic, colțurile sunt protejate și acoperite cu piele sintetică și căptușite, pe lângă un mâner robust de transport. Poate rezista la câțiva stropi de apă.

Conexiunea Bluetooth 5.0 și tehnologia APTX îți permit să transmiți în flux până la 2 smartphone-uri sau să utilizezi cablul P2. Încărcarea bateriei durează doar 2,5 ore.

Pe scurt:

✅Se remarcă prin designul său mai clasic

✅Autonomie de până la 20 de ore și încărcare rapidă (2,5 ore)

✅Bluetooth 5.0 și tehnologia APTX – permite transmiterea în flux a până la 2 telefoane mobile

✅Structură robustă și rezistentă

❎Nu foarte ușor – ideal pentru spațiile interioare

❎Cel mai ridicat preț pentru caracteristici

 

Vezi mai multe modele Marshall aici !

 

4. JBL Go 2

JBL Go 2

JBL Go 2

Este considerat unul dintre cele mai bune difuzoare Bluetooth și, de asemenea, cele mai mici și mai ieftine. Compact și ușor, are doar 184gr. Are o construcție robustă și rezistentă la apă, cu o autonomie de 5 ore, încărcându-se în doar 2,5 ore.

JBL Go 2 se remarcă prin microfonul încorporat și funcționalitatea kitului hands-free, conectându-se, de asemenea, la telefonul mobil prin Bluetooth sau cablu.

Pe scurt:

✅ Compact, ușor și ușor de transportat

✅ Preț accesibil. Îl poți găsi la vânzare pe OLX de la 60lei

✅ Dur, impermeabil și perfect pentru petreceri la piscină

❎ Compresia difuzoarelor scade calitatea și puterea sunetului

❎ Baterie cu 5 ore de autonomie

 

5. Sony SRSXB01W

Sony SRSXB01W

Sony SRSXB01W

Este cel mai economic și compact difuzor de la Sony, care promite 6 ore de autonomie și o putere mai mare a basului, datorită Extra Bass. De asemenea, funcționează ca un kit hands-free, este impermeabil și se potrivește perfect într-un buzunar.

Pe scurt:

✅Compact și ușor, ușor de transportat

✅Robust și rezistent, impermeabil

✅Economic. Nou la vânzare poate fi găsit la aproximativ €25

❎Calitate și putere a sunetului mai reduse datorită structurii difuzoarelor

❎Baterie cu 6 ore de autonomie

Sursă: JBL

6. JBL Pulse 3

JBL Pulse 3

JBL Pulse 3

Acest difuzor Bluetooth nu trece neobservat. Cu o baterie de 6000 mAh și o autonomie de până la 12 ore, promite, de asemenea, un spectacol de lumină și sunet de 360 °. Este complet impermeabil și are o putere sonoră de 20w.

Deși puțin greu, cu 960gr, JBL Pulse 3 promite să înveselească orice petrecere. Poți utiliza în continuare aplicația JBL Connect + pentru a controla difuzorul și, de asemenea, să îl împerechezi cu altele similare.

Pe scurt:

✅ Design remarcabil – oferă un adevărat spectacol de lumini

✅ Până la 12 ore de autonomie din producție

✅ Putere și calitate a sunetului la 360°

❎ Preț ridicat pentru caracteristici. Cu toate acestea, îl poți găsi de la 500lei pe OLX.

❎ Fără intrare USB de tip C și fără cea mai recentă versiune Bluetooth (5.0)

❎ Relativ greu – în jur de 1 kg

 

Vrei să știi dacă aceste difuzoare Bluetooth se potrivesc bugetului tău?

Verifică prețul pe OLX!

  JBL Coloană Charge 4 JBL Coloană Flip 5 Marshall Kilbur II JBL Coloană Go 2 Sony SRSXB01W JBL Coloană Pulse 3
Greutate 0.3 kg 0.5 kg 2.5 kg 0.1 kg 0.2 kg 0.4 kg
Dimensiuni 22 x 9.5 x 9.3 cm 18 x 7 x 9 cm 16 x 26 x 15 cm 12 x 12 x 6 cm 15 x 12 x 6 cm 25 x 12 x 12 cm
Puterea sunetului 30w 20w 36w 3w 3w 20w
Autonomie 20 ore 12 ore 20 ore 5 ore 6 ore 12 ore
Radio Nu Da Nu Nu Nu Nu
Rezistență la apă Da Da Nu Da Da Da
Preț OLX De la €120 De la €65 De la €250 De la €15 De la €30 De la €165

 

Ce să iei în considerare când alegi un difuzor Bluetooth

1. Autonomie

Durata de viață a bateriei este un factor important într-un difuzor care este destinat să fie portabil, prin Bluetooth. Cu cât autonomia este mai lungă, cu atât mai puțin trebuie să-ți faci griji cu privire la conectarea la un punct de alimentare.

Unele difuzoare Bluetooth, pe lângă faptul că au o autonomie ridicată, permit și încărcarea altor echipamente. În general, carcasele mai mari au baterii care durează mai mult; cu cât bateria este mai mare, cu atât durează mai mult.

2. Puterea sunetului

Afișată în wați (w), puterea sunetului indică cât de tare poate funcționa difuzorul muzicii. Un difuzor poate garanta un sunet de bună calitate începând cu 10w, pentru camere mici. Dacă ești în căutarea unui difuzor pentru spații exterioare, asigură-te că alegi mai mulți wați, pentru performanțe mai bune.

3. Greutate, dimensiune și design

Pentru a avea un difuzor Bluetooth, este, de asemenea, important să te gândești la greutate, pentru a facilita transportul și pentru a evita ca acest lucru să devină o problemă mai târziu. Există mai multe opțiuni, cea mai ușoară fiind cea mai recomandată pentru transport și cele mai grele pentru uz interior, de exemplu.

Există multe oferte de design, iar preferința și gustul personal sunt cele care contează. Mărimea, ca și greutatea menționată la punctul anterior, nu mai este doar o chestiune de gust.

Boxele mai mari tind să asigure o calitate mai bună a sunetului, cu toate acestea, boxele mai mici au avantajul de a fi mai ușor de transportat.

4. Rezistent la apă

Nu toate modelele sunt rezistente la apă, dar este o caracteristică cheie atunci când alegi un difuzor Bluetooth, dacă planul tău este să îl utilizezi frecvent într-un spațiu lângă piscină sau în baie.

Pentru rezistență la stropire sau scufundare în apă, poți verifica ratingul IPX al difuzorului Bluetooth. Această evaluare descrie măsura în care carcasa exterioară a coloanei poate menține în exterior materialele străine potențial dăunătoare, cum ar fi apa.

Un IPX7 permite scufundarea în apă la o adâncime de un metru și până la 30 de minute. Un IP57 sau IP67 are o anumită rezistență la pătrunderea prafului și rezistență la imersiunea în apă până la un metru.

Un IPX4 sau IPX5 înseamnă că aparatul este rezistent la un spray de apă de o anumită intensitate timp de 3-5 minute. Adică, este impermeabil la ploaie sau stropi, dar nu poate fi scufundat.

5. Intrări audio stereo și USB

O intrare audio stereo – pentru port jack 3.5mm, va fi utilă pentru conectarea dispozitivelor fără Bluetooth, cum ar fi playerele MP3. Un cititor de card de memorie pentru stocarea muzicii și de pe alte dispozitive fără Bluetooth este o altă caracteristică importantă de luat în considerare la achiziționarea difuzoarelor Bluetooth.

Existența porturilor USB permite, de asemenea, încărcarea echipamentelor, cum ar fi telefoanele mobile, păstrând în același timp redarea playlistului, împiedicând muzica – și distracția – să se oprească.

Pe lângă aceste specificații, mai sunt câteva detalii importante

Termenul Bluetooth a devenit sinonim cu portabil, cu toate acestea, este esențial să nu fii distras de la gândul că există și dispozitive wireless, care funcționează prin conexiune WiFi. Cu alte cuvinte, reține că toate difuzoarele Bluetooth sunt wireless, dar nu toate difuzoarele wireless sunt Bluetooth.

Transmiterea muzicii din alte dispozitive, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, tablete sau altele, este funcția principală a difuzoarelor Bluetooth și, înainte de a alege să achiziționezi un anumit echipament de sunet, ar trebui să îți evaluezi nevoile și obiectivele.

Difuzoarele Bluetooth sunt complementul ideal pentru momente de convivialitate și bucurie care necesită doar o listă de redare la alegere.

Pe OLX te așteaptă o mare diversitate de produse!