22 Apr 2022, Autor:

Dacă ești o femeie care iubește drumețiile, atunci știi că este esențial să ai ghetele potrivite. Nu toate ghetele de drumeție sunt create la fel, așa că este important să cercetezi înainte de a cumpăra o pereche. În acest articol, vom acoperi diferitele caracteristici pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi ghete de drumeție pentru femei. De asemenea, îți vom recomanda unele dintre cele mai bune ghete de drumeție de pe piață astăzi! Deci, indiferent dacă ești un începător sau un drumeț experimentat, citește mai departe pentru informațiile de care ai nevoie pentru a face achiziția perfectă.

Factorii pe care femeile trebuie să-i aibă în vedere atunci când cumpără ghetele perfecte pentru drumeții 

Când faci drumeții, ai nevoie de o gheată care să ofere o tracțiune bună și sprijin. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să aluneci și să cazi, sau să te doară picioarele după o zi lungă de drumeții. Caută ghete de drumeție care au tălpi bune. De asemenea, ar trebui să fie fabricate din materiale robuste care pot rezista în condiții dure.

O altă caracteristică importantă de căutat la ghetele de drumeție este suportul pentru gleznă. Acest lucru este important mai ales dacă faci drumeții pe un teren accidentat. Asigură-te că ghetele de drumeție pe care le alegi au glezne înalte, astfel încât picioarele să fie bine protejate.

În cele din urmă, ia în considerare climatul în care vei face drumeții atunci când îți alegi ghetele de drumeție. Dacă faci drumeții pe vreme caldă, vei avea nevoie de o pereche de ghete care să fie ușoare și respirabile. Dacă faci drumeții pe vreme rece, totuși, vei avea nevoie de o pereche de ghete care să-ți țină picioarele calde și uscate.

Acum că știi ce să cauți, haide să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre cele mai bune ghete de drumeție de pe piață astăzi.

1. Salomon Quest 4 GTX 

Când vine vorba de susținerea gleznei și stabilitate, ghetele de drumeție Salomon Quest 4 GTX sunt printre cele mai bune de pe piață. Sunt alegerea ideală pentru cel mai dificil teren datorită construcției lor dure și aderenței agresive. Și, în ciuda faptului că sunt mai grele, aceste ghete se simt mai agile decât celelalte ghete grele datorită designului bine echilibrat pe care îl oferă. Aceste ghete sunt scumpe, dar merită prețul datorită durabilității, confortului și performanței lor.

Sursă: cleverhiker 

Pro: 

 • Sunt impermeabile.
 • Sunt confortabile și nu duc la frecare sau pete dureroase.
 • Acestea oferă închizătoare pentru a menține șireturile în loc.

Contra: 

 • Sunt greu de curățat.
 • Înălțimea manșetei pare restrictivă.
 • Au talpa rigidă.

2. Lowa Renegade GTX Mid 

Lowa Renegade GTX Mid este una dintre ghetele populare pentru cei care traversează frecvent terenuri accidentate. Oferă durabilitate excelentă și protecție pentru picioare. Ghetele nu sunt ieftine, dar sunt o investiție bună dacă ești în căutarea unui sprijin puternic pentru glezne și o stabilitate maximă. Ghetele cu acest nivel de susținere pot fi puțin restricționate la început, dar după un timp aceste ghete sunt foarte confortabile. Renegades sunt de o calitate extrem de înaltă și o alegere excelentă pentru oricine caută o gheată de lungă durată, cu o structură de gleznă sigură.

Sursă: gearhacker 

Pro: 

 • Talpa exterioară Vibram oferă o aderență bună.
 • Sistemul de șireturi Derby îi permite să se potrivească cu mai multe dimensiuni de picioare.

Contra: 

 • Potențiale probleme de durabilitate
 • Aceste ghete sunt scumpe

3. Merrell Moab 2 Mid WP 

Merrell Moab 2 Mid WP sunt o achiziție ideală dacă ești în căutarea unei ghete de bună valoare, care nu se zgârcește la calitate. Aceste ghete au fost de multă vreme favorite în rândul drumeților datorită confortului, durabilității și prețului accesibil. În ciuda construcției lor dure, Moabii necesită foarte puțin timp de utilizare, iar zonele cu plasă asigură un flux de aer excelent. Acestea vor dura mult timp și vor oferi o amortizare excelentă și sprijin pentru drumețiile de o zi și excursiile de weekend.

Sursă: gearhacker 

Pro: 

 • Talpa intermediară M Select Fit.Eco+ amestec EVA oferă o amortizare excelentă.
 • Sunt ghete ușoare.
 • Sunt respirabile.

Contra: 

 • Ochiurile folosite pentru înșiretare nu sunt prea rezistente.
 • Prinderea se simte puțin scurtă pe suprafețele noroioase.
 • Nu oferă o mare stabilitate și hidroizolație.

4. La Sportiva Nucleo High II GTX 

Ghetele La Sportiva Nucleo High II GTX sunt ideale pentru drumeții mai tehnice și călătorii cu rucsac. În ciuda durității și rezistenței lor, modelele Nucleo sunt suficient de ușoare și confortabile pentru a fi purtate toată ziua, iar designul lor elegant se pretează bine băuturilor de după drumeție. Deoarece partea superioară și tălpile sunt oarecum rigide, poate vrei să iei în considerare adăugarea de branțuri de piață de schimb dacă preferi o senzație moale și amortizată sub picioare. Sunt foarte confortabili și găsesc un echilibru bun între suport robust și greutate redusă.

Sursă: cleverhiker 

Pro: 

 1. Sunt de susținătoare și ușoare.
 2. Au o tracțiune excelentă.
 3. Au un compartiment spațios pentru degete.

Contra: 

 • Sunt relativ scumpe.
 • Au tălpile rigide.

Concluzie 

Atunci când cauți cele mai bune ghete de drumeție pentru femei, este important să ții cont de faptul că nu toate ghetele sunt create la fel. Femeile ar trebui să-și cumpere ghetele de drumeție care se potrivesc cerințelor lor – indiferent dacă plănuiesc să facă o excursie de o zi ușoară sau o drumeție dificilă de mai multe zile. Există multe tipuri diferite de ghete de drumeție disponibile pe piață, așa că este important să faci cercetări și să găsești perechea potrivită de ghete pentru nevoile tale. Cu încălțămintea potrivită, femeile se pot simți încrezătoare în timp ce explorează în aer liber.