06 May 2022, Autor:

Masuța de cafea modestă este un element esențial al mobilierului de living, însă utilitatea și scopul ei diferă. Pentru unii, servește drept masă de afișare pentru ornamente și accesorii, un spațiu convenabil pentru băuturi și gustări sau o zonă de depozitare pentru telecomenzi, ziare sau reviste. Cu toate acestea, indiferent de modul în care îți folosești măsuța de cafea, există numeroase metode de a o face să pară frumoasă în casa ta.

Măsuțele de cafea pot oferi alternative practice de depozitare, fie că le stivuiți cu cărți și reviste elegante, fie că puneți deasupra lor flori proaspete sau accesorii excepționale. Este benefică în special în zonele mici. Iată câteva sfaturi de stil pentru a profita la maximum de măsuța de cafea.

1. Adăugarea unui covor contemporan 

Măsuțele de cafea sunt ideale pentru a stivui cărți, pentru a așeza flori și pentru a-ți afișa lumânările de referință. Cu toate acestea, un covor gratuit este una dintre cele mai importante modalități de a vă scoate în evidență măsuța de cafea. „Spre deosebire de părerile populare, covoarele minuscule pot face o cameră să pară mai mică și nedimensionată. Ca rezultat, un covor uriaș o va face mai mare, oferind, de asemenea, o suprafață caldă și confortabilă în care oaspeții tăi să-și înfigă picioarele. 

2. Adăugați cărți pe măsuța de cafea 

Măsuțile mari de cafea pentru cărți creează întotdeauna o afirmație (treceți pe Instagram și vedeți sute de măsuțe de cafea pentru cărți). „Pentru a oferi o zonă de apariție mai opulentă, alegeți cărțile cele mai rafinate și mai mari pentru curiozitatea vizuală”, sugerează echipa. „Aceasta pot include cărți de rețete rafinate, albume de fotografii cartonate și un design pentru a ridica aspectul măsuței dvs. de cafea.’

Sursă: Pinterest 

3. Adăugați o piesă centrală 

Pe măsuța dvs. de cafea, un obiect scump, cum ar fi o vază sau o sculptură, vă va ajuta să creați o zonă elegantă. În timp ce măsuța ar trebui să fie și ea de ajutor. A avea un lucru bogat va îmbunătăți instantaneu privirea, producând o estetică echilibrată, dar superbă.

4. Aranjați-vă masa pentru a vă completa camera 

O măsuță de cafea bine stilată va completa restul designului din spațiul tău. Luați în considerare o măsuță de cafea minimalistă dacă camera dvs. de zi are culori și un mobilier închis.

Pe de altă parte, adăugați o măsuță de cafea cu aspect rustic dacă camera are deja componente rustice. „În acest fel, măsuța ta de cafea se îmbină perfect cu restul tonurilor naturale ale camerei”. Luați în considerare restul zonei dvs. și ce o completează cel mai bine înainte de a cumpăra.

5. Îndrăzneț și strat 

Pentru a-ți afișa cele mai bune și mai distinctive bijuterii, folosește arta  ca greutate pentru cărți, aranjamente florale pe tăvi țesute sau boluri mici pentru bibelouri. Deși nu ar trebui să vă fie frică să experimentați cu diferite accesorii, vă rugăm să nu exagerați. Vrei ca masa să pară îngrijită și elegantă, nu aglomerată și haotică.

6. Evitați supraaglomerarea 

O măsuță de cafea ar trebui să fie mai mult decât o simplă masă; ar trebui să aibă un aranjament de 360 de grade în care întregul articol să servească drept o piesă de mobilier decorativă, dar funcțională pentru întreaga familie. Multe măsuțe de cafea includ o secțiune superioară și o secțiune inferioară, permițându-vă să depozitați articole suplimentare. Pentru a minimiza suprapopularea în partea superioară, utilizați ambele niveluri în timp până ajunge-ți la o concluzie.

„De asemenea, face aranjamentul mai fascinant, determinând ochii oaspeților să se miște în jurul mesei.” Drept urmare, echipa explică că, în loc să fie un obiect de mobilier subutilizat, măsuța ta de cafea devine o piesă de lux atrăgătoare pentru casa ta.

7. Adăugați Aromă 

Camera de zi este centrul casei, unde vizitatorii se relaxează, copiii se joacă și au loc discuții. În timp ce este esențial să ai o măsuță de cafea care să completeze designul tău, nu uita să o faci să miroasă și bine. Cumpără flori, aprinde o lumânare pentru a crea o casă frumos mirositoare care va atrage oaspeții să stea mai mult timp.

8. Prezintă-ți sezonul 

Ca punct principal al zonei tale de zi, măsuța ta de cafea este un loc excelent pentru a roti articolele decorative de sezon. O vază cu lalele proaspete, de exemplu, aduce a primăvară. Așezați o scoică pe un teanc de cărți pentru o atmosferă de plajă, apoi puteți înlocuiți cochilia cu un dovleac.

9. Abordarea pe două niveluri 

Luați în considerare că trebuie să lăsați deschisă cea mai mare parte a suprafeței unei măsuțe de cafea cu două niveluri și să o decorați cu câteva lucruri, cum ar fi cu o lampă și o carte. Acest design o păstrează simplă, deoarece restul camerei a explodat cu maximalism și cu un decor global de inspirație. De exemplu, o unitate de depozitare poate folosi raftul cel mai de jos al mesei pentru a depozita coșuri, jocuri sau pături suplimentare care nu trebuie să fie în centrul atenției. Este nevoie doar de o ușoară atingere pentru a decora partea superioară, iar această lampă unică, texturată, adaugă instantaneu fler camerei.

10. Elementele de bază sunt cele mai bune 

Rămâneți la o colecție limitată, la o măsuță de cafea pentru cărți, fără niciun decor suplimentar, dacă doriți să evitați aglomerația (și să maximizați spațiul). Pare a fi bine organizată și îngrijită, fără a fi plictisitoare sau incompletă. Trucul este să vă așezați decorațiunile pe diferite suprafețe din cameră, cum ar fi lumânări și flori: folosind o măsuță laterală mică, rame pentru tablouri și două lămpi pentru a disemina elemente aurii în tot spațiul, lăsând masa liberă, acest design produse un echilibru vizual .

11. Adăugați plante  

Pe de altă parte, zonele mari necesită declarații îndrăznețe. Această măsuță de cafea groasă și elegantă este punctul de vedere alături de niște frunze vaste care se întind spre tavan. Florile înalte puse chiar sub lămpile cu pandantiv, cum ar fi un glob futurist, pot atrage privirea, asigurându-se că niciun model excepțional nu este trecut cu vederea. 

Concluzia 

Masuța de cafea este creată pentru ca toată lumea să se adune și să se relaxeze; de aceea, fiind confortabilă și accesibilă, este esențial. Mai bine, înlocuirea decorului măsuței de cafea – sau pur și simplu pe cea pe care o aveți în prezent –  este abordarea cea mai rentabilă pentru a oferi zonei dvs. de locuit un nou început de viață. Așadar, inspiră-te din sugestiile de design și începe-ți redecorarea.