06 May 2022, Autor:

Bucătăria este sufletul fiecărei case, asta am auzit cu toții. Semnificația bucătăriei a rămas constantă din cele mai vechi timpuri până în prezent. Este singurul loc din casă care hrănește atât trupul, cât și sufletul fiecărui membru al familiei. Bucătăria este mai mult decât un simplu laborator sau loc de muncă culinar; este, de asemenea, o locație în care mesele devin ocazii de legătură în familie. Seturile de mobilier de bucătărie, atât convenționale, cât și moderne, sunt o caracteristică esențială a fiecărei case. Acestea oferă rafinament și atractivitate bucătăriei tale, în timp ce fac obiectele mai accesibile. 

O mulțime de idei de design imaginative te pot face să-ți iubești mult mai mult bucătăria, fie că locuiești într-un apartament mic, cu puțin spațiu de depozitare, sau ai un spațiu frumos, dotat cu o insulă de marmură extinsă, dulapuri spațioase și echipamente elegante. 

Mobilier Second Hand  

Construirea unei bucătării nu este niciodată o întreprindere ieftină, dar poți economisi mulți bani căutând dulapuri folosite și blaturi de lucru. În unele situații, cumpărarea unei mobile de bucătărie second hand poate economisi până la 70% din prețul recomandat de vânzare cu amănuntul (PRP) și vorbim despre mobile de bucătărie cu nume mari. Din păcate, proprietarii de case nu sunt, în general, niciodată dornici să achiziționeze mobilier second hand . Problema majoră pe care intenționăm să o abordăm cu îndrumarea noastră este înțelegerea greșită că a cumpăra mobilier second hand înseamnă că acesta și-a depășit apogeul. 

Când vine vorba de remodelarea bucătăriei, este ușor să fii influențat de promisiunea unor dulapuri noi strălucitoare și opțiuni creative de depozitare. Pe de altă parte, cele mai noi caracteristici și specificații de designer vin la un preț premium. O bucătărie second hand oferă consumatorilor calitate, măiestrie și un „aspect” cu mult peste bugetul lor. Drept urmare, proprietarii de case pot avea acum bucătăria de vis pe care nu au visat niciodată că și-ar putea permite să o aibă.

De Ce Să Cumperi Mobilier Second Hand ?  

Este rentabil  

S-ar putea să-ți dorești să cumperi mobilier elegant și bine proiectat, dar este cel mai probabil ca un astfel de mobilier să-ți creeze o gaură în buzunar. Pe de altă parte, mobila second hand reprezintă o posibilă soluție. Îți vei putea permite mobilier care se potrivește cu designul bucătăriei tale de vis, dar la prețuri mult mai mici. 

Ecologic  

Mobilierul second hand ajută, de asemenea, la reducerea cantităților mari de degradare a mediului din cauza confecționării mobilierului. În loc să permită producătorilor să taie mai mult lemn și să degradeze pădurea în continuare, este mai bine să folosești piesele deja existente de mobilier perfect fin pentru a-ți satisface nevoile. 

Design Modern de Bucătărie vs. Design Tradițional de Bucătărie  

Designurile de bucătărie moderne și clasice au fiecare trăsăturile lor specifice. În timp ce amenajările tradiționale ale bucătăriei folosesc de obicei materiale naturale pentru dulapuri, blaturi, pardoseli și mobilier, modelele de bucătărie moderne se abat frecvent de la această estetică, favorizând materialele fabricate precum laminatul, ceramica și materialele plastice turnate. Aceasta nu înseamnă că materialele fabricate nu pot, nu ar trebui sau nu au cum să fie folosite în bucătăriile moderne. 

Bucătăriile moderne au un accent distinct față de bucătăriile convenționale. Deși par să încorporeze motive tradiționale în mod regulat, scopul principal este să fie simple. Vederea nu ar trebui să fie prea ornamentată, ci elegantă, senzuală și sofisticată pentru a reduce dezordinea la minimum. 

Idei de bucătărie modernă  

Proiectele, probabilitatea și caracterul adecvat al acestora sunt toți factori dependenți. Deși pot fi împărțite în trei categorii: 

Bucătărie mică modernă:  

Datorită naturii aglomerate a cartierului, designurile moderne sunt cele mai potrivite pentru apartamente. 

Bucătărie modernă de dimensiuni medii:  

Designurile moderne sunt de obicei compatibile cu casele de la țară, cu mult spațiu pentru mișcare și decorare. 

Bucătărie mare modernă:  

Design modern pentru duplexuri și conace.

Bucătăriile mici sunt cele mai utilizate pe scară largă dintre cele trei. Acest lucru se datorează în primul rând tendinței în curs de desfășurare a spațiilor de locuit mici, care creează zone înguste și intime pentru familii. Pe măsură ce mai mulți oameni migrează din mediul rural în orașe, bucătăriile mici au devenit una dintre alegerile lor de top. 

Să explorăm câteva idei de bucătărie mică. 

Idei pentru Design Modern de Bucătărie Mică: 

Ideea 1:  

 • Iluminatul din bucătărie poate diferi de la o bucătărie la alta, în funcție de designer. Dar, iluminatul puternic este folosit în mod obișnuit în bucătăriile mici. 
 • Tot ce înseamnă dulapuri, rafturi, și podele se potrivesc unele cu altele. Tonurile pământii ale mobilierului creează o atmosferă naturală și proaspătă. 
 • În general, mobilierul fără efort este folosit în bucătăriile de dimensiuni mici. De dragul simplității, nu este imprimat niciun decor sau modele exterioare. 
 • Bucătăriile sunt în general proiectate în stil nordic. Multă mobilă nu este păstrată. Rafturi , dulapuri și sertare sunt utilizate în mod obișnuit pentru a înlocui mobilierul. 

Ideea 2:  

 • Un design în formă de U include aranjarea mobilierului într-un model în formă de U. 
 • Podelele sunt menținute strălucitoare. 
 • Mobilierul urmează un cod de culoare. 

Ideea 3:  

Design de bucătărie coridor

 • Într-o bucătărie coridor, dulapurile de perete, dulapurile de bază, tejghelele și alte facilități sunt amplasate pe ambele sau pe o parte a unei alei centrale. 
 • O bucătărie este uneori cunoscută ca o bucătărie coridor, deoarece canalul principal de trafic este un culoar lung și îngust. Frigidere, chiuvete, dulapuri, și alte caracteristici funcționale pot fi incluse în blaturile de lucru. 
 • Modelele de bucătărie coridor sunt mai economice decât alte amenajări de design de bucătărie, deoarece funcțiile vitale sunt adunate împreună. Ar fi foarte puțină mișcare sau distanță între frigider , cuptor, și chiuvetă

Ideea 4:  

Bucătărie modernă ultra-albă, cu zonă de relaxare. 

 • Bucătăria este construită în formă de U. 
 • Este de obicei ideală pentru conace mari. 
 • Canapelele sau orice alt aranjament de șezut sunt amplasate în mijlocul bucătăriei. 
 • Canapele sunt în continuare centrate de o măsuță. 

Concluzie:  

Pe măsură ce costul vieții a crescut vertiginos în multe orașe de pe glob, devine dificil pentru oameni să-și permită casele de vis sau, în acest caz, bucătăriile. Furnizarea de mobilier de bucătărie second hand oferă oamenilor șansa să-și permită bucătăriile ideale cu mobilier la mâna a doua de cea mai bună calitate pe olx.ro

Acolo unde majoritatea oamenilor se feresc de bunurile second hand, darămite de mobilier, hai să ne ținem sub control necesitățile financiare și promisiunile de mediu, să încălcăm normele și să ne construim bucătăria de vis la jumătate din prețul convențional. 

Sursă: pixabay.com