06 Jul 2022, Autor:

Atunci când îți cumperi un smartphone nou, cu siguranță ești nerăbdător să începi să îl folosești. De asemenea, îți vei dori să ai acces la agendă și la aplicațiile preferate, fără prea mare efort. Poate că încă nu ai aflat care sunt cele mai bune metode de transfer aplicații de pe un telefon pe altul. Lucrurile sunt mult mai simple decât par și toate detaliile le vei găsi în acest articol.

Cum să transferi date de pe un telefon pe altul
Cum să transferi contacte de pe un telefon pe altu
Cum transferi date prin NFC
Cum faci transfer de date între telefoane Samsung
Cea mai bună aplicație transfer date iOS pe Android
Află totul despre clonare telefon Samsung
Ce aplicație transfer date Huawei să folosești
Cea mai bună aplicație transfer date Xiaomi
Ce să faci cu telefonul vechi

Cum să transferi date de pe un telefon pe altul

Cum transfer contacte de pe un telefon pe altul? Cum transfer datele de pe vechiul telefon pe cel nou? Sunt întrebări pe care cu siguranță ți le-ai pus, la un moment dat. Dacă încă nu știi răspunsul, află că soluțiile sunt multiple, unele dintre ele foarte simple, iar altele, ceva mai complexe.

Cea mai la îndemână metodă este să te asiguri că ai un cont Google cu back-up activ pe vechiul telefon și să îl activezi pe noul tău dispozitiv. Vei avea acces automat la numerele din agendă, dar și la fotografii, clipuri și majoritatea aplicațiilor folosite anterior (cu excepția celor care nu permit copiile de rezervă în Cloud). Poți folosi și transferul prin Bluetooth de pe un telefon pe altul, NFC-ul sau aplicațiile dezvoltate de producătorii de smartphone-uri.

Cum să transferi contacte de pe un telefon pe altul

Pentru a te asigura că nu vei pierde niciun număr de telefon, va trebui să te asiguri că ai bifat opțiunea Contact Sync în secțiunea din contul Google. Astfel, toate contactele vor fi disponibile și pe noul tău smartphone.

Pentru un transfer contacte de pe un telefon pe altul, poți utiliza și unele aplicații din Google Play, precum SHARE it sau Dr.Fone. Trimiterea agendei telefonice se poate face și prin Bluetooth. De asemenea, marii producători de telefoane, precum iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi sau Motorola au propriile lor aplicații de transfer date între telefoane.

Cum transferi date de pe un telefon pe altul

Cum transferi date prin NFC

Dacă ai telefoane Android, atunci poți face un transfer date prin NFC. Near Field Communication este numele complet al tehnologiei concepute special pentru transfer date Android. Trebuie doar să activezi NFC-ul atât pe vechiul, cât și pe noul smartphone și să le ții apropiate pentru transferul de date în telefonul nou.

Cum faci transfer de date între telefoane Samsung

Samsung este cel mai iubit brand de smartphone-uri din România. Conform statisticilor, unul din doi români are un model produs de compania din Coreea de Sud. Pentru a face mai ușor un transfer de date între telefoane Samsung, poți folosi Smart Switch, cea mai simplă metodă de copiere date de pe un telefon pe altul.

👉  DESCOPERA toate modelele de telefoane Samsung

Cum transferi contactele

Cea mai bună aplicație transfer date iOS pe Android

Smart Switch este și cea mai bună aplicație de transfer date iOS pe Android, atunci când treci de la iPhone la Samsung. Nu trebuie decât să dezactivezi sincronizarea în doi pași pe ID-ul de Apple, să conectezi telefoanele printr-un cablu și să accesezi Smart Switch. Apoi, nu îți rămâne decât să selectezi ce informații dorești să păstrezi și vei avea parte de un transfer aplicații între telefoane. Huawei, Xiaomi, OPPO sau Motorola sunt alți mari producători de smartphone-uri care oferă astfel de soluții proprii.

👉  AICI gasesti gama de telefoane iPhone

Află totul despre clonare telefon Samsung

Așadar, atunci când vorbim despre clonare telefon Samsung, Smart Switch este cea mai bună opțiune. Softul poate fi folosit wireless, prin cablu USB sau prin conectarea la PC. Astfel, transferul de date Samsung și sincronizarea se vor realiza perfect.

Ce aplicație transfer date Huawei să folosești

Dacă ești fan Huawei, cu siguranță știi despre interdicțiile aplicate de SUA gigantului din China. Pentru a-și satisface în continuare utilizatorii, brandul a început să dezvolte aplicații proprii. Și dacă te întrebi ce aplicație transfer date Huawei să folosești, află că, în 2020, s-a lansat Phone Clone. Această aplicație permite clonarea vechiului dispozitiv și personalizarea celui nou cu viteze de până la 1GB pe minut. Fiind o aplicație de clonare excelentă, permite transferul de numere de telefon, de fotografii, clipuri, jocuri și aplicații într-un timp foarte scurt.

Vezi 👉 AICI  toate ofertele noastre de TELEFOANE HUAWEI

Transfer intre telefoane Android

Cea mai bună aplicație transfer date Xiaomi

Xiaomi este producătorul de smartphone-uri cu cea mai mare creștere din ultimul an, atât în România, cât și la nivel global. Mi Mover este o aplicație transfer date Xiaomi dezvoltată în regim propriu încă din 2016. Aceasta permite viteze foarte mari de transfer (bonus: telefoanele pot fi conectate și printr-un cod QR, ce asigură un transfer de date instant).

👉 AICI gasesti toate tipurile de telefoane XIAOMI

Ce să faci cu telefonul vechi

Telefoanele inteligente sunt tot mai performante și te poți folosi de ele ani la rând. Acum că ai aflat tot ce ai nevoie pentru a-ți transfera cu succes datele de pe un smartphone pe altul, îți venim în ajutor și cu câteva soluții pentru înlocuirea vechiului dispozitiv mobil.

Dacă acesta a devenit inutilizabil, reciclarea este principala variantă. În schimb, dacă este în continuare funcțional, nu ezita să-l pui la vânzare la OLX. Ține cont de faptul că poți obține un preț bun pentru el, iar piața second-hand de telefoane din România este extrem de activă.

Să le luăm pe rând. De ce este bine să reciclezi telefoanele nefuncționale? Pentru că multe dintre ele, mai ales cele de buget și mid-range, sunt făcute în mare parte din plastic. Din materialele de fabricație mai fac parte și sticla de pe ecran, dar și diferite metale, precum aluminiu, cadmiu, crom, cupru, aur, fier, plumb, litiu, nichel, argint, staniu sau zinc. Dacă arunci un telefon direct la gunoi, în loc să îl reciclezi, există toate șansele ca acesta să afecteze mediul. Poluarea cu plastic, efectele toxice pe care metalele le au asupra oamenilor, precum și efectele cancerigene sunt printre cele mai comune probleme ale zilelor noastre.

Cea mai simplă metodă de a recicla vechiul telefon este să te adresezi producătorilor. Marile branduri de smartphone-uri, dar și distribuitorii au programe de trade-in și, în unele cazuri, ai putea obține, la schimb, cadouri sau reduceri pentru un nou dispozitiv. De asemenea, există o mulțime de centre de reciclare pentru electronice.

În cazul în care vechiul tău telefon este în continuare funcțional, arată bine și își face treaba, cea mai bună metodă este să-l vinzi, împreună cu toate accesoriile sale. OLX este cea mai mare platformă de vânzare a produselor folosite. Cererea și oferta de telefoane inteligente sunt foarte mari, așa că de ce nu ai recupera o parte din investiție? Banii obținuți pot reprezenta o amortizare a sumei cheltuite pe noul telefon sau te vor ajuta să îți cumperi alte gadget-uri.

Așadar, nu îți rămâne decât să îți transferi toate datele pe noul tău telefon, iar celui vechi să-i dai un reset la setările din fabrică și să-l valorifici pe cât de mult posibil.

Sursă foto: Shutterstock