06 May 2022, Autor:

Un tractor este definit ca o locomotivă utilizată în diverse scopuri. Unul dintre motivele pentru care au apărut tractoarele a fost necesitatea de a folosi mai mult pământ la agricultură, mai ales în timpul revoluției agricole. Apariția tractoarelor s-a datorat inconveniențelor aduse de folosirea unor tehnici agricole vechi, demodate, precum folosirea animalelor pentru arătură și dependența excesivă de munca umană, care nu era destul de eficientă. Productivitatea a fost cheia; prin urmare, a se baza pe aceste tehnici vechi nu ar funcționa într-un mod mai bun. Mai multe companii au început astfel cu fabricarea de tractoare pentru a reduce acest decalaj în ceea ce a devenit o descoperire în sectorul agricol.

Tractoarele au început să fie utilizate pe scară largă datorită capacității lor de a face față sarcinilor grele, cum ar fi aratul și grăparea, într-un mod foarte simplu. Compania FIAT este una dintre companiile care a venit să ofere o soluție fermierilor, venind cu cele mai bune tractoare care sunt economice și adaptate nevoilor acestora. Compania a venit cu diferite modele de tractoare, toate cu specificații și caracteristici diferite disponibile pentru alegere. Articolul va aprofunda astfel cele mai bune modele pe care FIAT le-a creat pentru a ajuta utilizatorii țintă.

Fiat 90-90 

Sursă: tractordata.com

Tractorul este realizat folosind tehnologie de înaltă calitate pentru a se asigura că oferă cele mai bune servicii utilizatorilor. Este foarte versatil, cu capacitatea de a opera în toate tipurile de zone. Are o dimensiune a motorului de 90 CP, ceea ce îi conferă puterea de a îndeplini mai multe funcții în agricultură și industria construcțiilor. Este realizat având ambele capacități 2WD și 4WD, ceea ce îl face capabil să navigheze oriunde este necesar. În ceea ce privește discurile, are discuri hidraulice umede care asigură cu ușurință aderență atunci când sunt în funcționare normală și evită alunecarea atunci când își desfășoară activitatea.

Tractorul are și un sistem hidraulic opțional. Sistemul hidraulic este utilizat atunci când este necesar pentru a îndeplini sarcini dificile, cum ar fi ridicarea echipamentelor agricole grele. Tractorul are o cabină pe care mulți dintre utilizatorii săi o preferă deoarece dispune de instalații de aer condiționat, responsabile de menținerea unui mediu răcoros în timpul lucrului. Tractorul are un sistem de transmisie bine conceput, care are 15 viteze sincronizate cu 20 de viteze creeper, ceea ce îl face să funcționeze fără opțiunea de întârziere. Tractorul are o capacitate de combustibil de 93 l de combustibil, permițându-i să-și asume sarcinile pentru o perioadă destul de lungă de timp, fără a fi neapărat nevoie să realimenteze.

Tractorul pare a fi unul dintre cele mai bune, deoarece are o putere mare de pornire care îi permite să pornească la o viteză mai rapidă și mare datorită turației sale mari. Anvelopele sunt, de asemenea, potrivite pentru a se asigura că performanța lor nu este compromisă. Ei bine, mașinăria este una de înaltă performanță.

Tractor FIAT 54 C Mini

Sursă: agriline.ke

Tractorul are o putere de 54CP, ceea ce îl face să fie printre cele mai bune tractoare fabricate de FIAT. Pe lângă puterea sa redusă, tractorul este preferat de mai mulți fermieri pentru că este economic din punct de vedere al consumului de combustibil deoarece este propulsat cu motorină. Are trei cilindri care propulsează puterea motorului său puternic pentru a-l face mai productiv în ceea ce privește activitățile sale agricole. De asemenea, este rapid prin faptul că poate ajunge la 32 km/h, ceea ce este o viteză ideală pentru orice activitate legată de fermă. Tractorul, însă, nu are sistem hidraulic.

Fiat 640

Sursă: tractordata.com

Tractorul are un motor de 64 CP, ceea ce îi oferă suficientă putere pentru a-și desfășura activitățile agricole cu ușurință. Puterea de pornire a tractorului este de 62 CP, ceea ce înseamnă că puterea este suficientă pentru o serie de activități care pot varia de la grăpare, arat etc. În ciuda tuturor acestor caracteristici remarcabile, acesta are o direcție manuală, care s-ar putea să nu fie bine adaptată pentru a-și îndeplini activitățile. Tractorul are o capacitate de 54 l de combustibil care este bine echipat pentru a se potrivi nevoilor financiare ale oricărui individ; cu toate acestea, dacă cineva trebuie să realimenteze, o poate face des. Tractorul are opt trepte de viteză care îl propulsează atunci când îndeplinește sarcini. Cu toate acestea, tractorul este echipat cu un sistem hidraulic cu un debit al pompei de 21,9 lpm, permițându-i să ridice atât greutăți ușoare, cât și dificile.

FIAT 480

Sursă: tractor-specs.net

Tractorul are atât 2WD cât și 4WD. A fost fabricat între anii 1973-1984. Funcționează cu un motor cu trei cilindri de 2,6 l menit să-l propulseze perfect. A venit fie cu una sau două transmisii: 6 trepte înainte și 2 trepte înapoi, 2 trepte înapoi sau 8 trepte înainte. De asemenea, tractorul a fost echipat cu un motor puternic 8035.02, ceea ce i-a permis să-și câștige eticheta de a fi cel mai bun. Tipul de cabină era un sistem de operare deschis, cu direcție manuală, care a asigurat că își face treaba perfect. Tractorul este echipat și nu are sistem hidraulic, deoarece acesta este capabil să economisească costurile cu combustibilul. Datorită eficienței sale în consumul de combustibil, tractorul a determinat fermierii să-l prefere mai mult decât pe alte modele.

FIAT 80-66

Sursă: tractordata.com

Tractorul este echipat cu un motor de 80 CP care îi conferă o priză de putere imensă, ideală pentru a întreprinde diverse activități. Este, de asemenea, propulsat cu motorină, cu o capacitate de combustibil de 72,6 l, permițându-i să îndeplinească orice sarcini fără întârzieri. Este echipat cu servodirecție pentru o funcționare lină în activitățile sale de rutină. Cabina este 4-post ROPS cu copertină opțională pentru a găzdui operatorii. Transmisia care vine cu acesta este, de asemenea, de top prin faptul că implică o navetă mecanică cu 12 trepte parțial sincronizată, și 12 trepte cu un creeper de 20 de trepte. Cu această viteză, tractorul poate face față oricărei sarcini cu multă ușurință și precizie. Frânele de la modelul de tractor sunt, de asemenea, echipate cu un disc ud diferențial care asigură aderența acestuia și evită alunecarea în timpul sarcinilor zilnice.

FIAT 140-90 DT

Sursă: tractordata.com

Tractorul este foarte puternic, cu un motor de 140 CP cu propulsii planetare finale. Direcția este alimentată de putere hidrostatică, permițându-i să-și îndeplinească funcțiile rapid, cu mai puțin efort. Este echipat cu discuri ude care sunt perfect operaționale pentru a-i permite să obțină aderență în timpul funcționării. Cabina de operare oferă un mediu de lucru perfect cu un sistem opțional de aer condiționat. Transmisia este perfectă, deoarece este sincronizată cu 24 de viteze, mecanică cu 16 viteze, alături de un schimbator de putere cu 24 de viteze, care îi oferă o funcționare lină. Capacitatea de combustibil a acestei mașini este de 180 l, ceea ce face posibilă efectuarea lucrărilor pentru o perioadă lungă de timp, fără a fi nevoie de realimentare. Sistemul hidraulic poate funcționa atât în ​​sistemul 2WD, cât și 4WD, ceea ce îi conferă o putere imensă pentru îndeplinirea sarcinilor.

Tractor FIAT 70-90

Sursă: tractordata.com

Tractorul are un motor de 70 CP, făcându-l să-și îndeplinească rolul cu ușurință și precizie. Șasiul este realizat atât din sisteme 4WD, cât și 2WD, ceea ce îi conferă o putere de funcționare bună. Finala derivă, de asemenea, planetară cu un sistem de servodirecție care asigură o funcționare lină. Tractorul are un sistem de frânare hidraulic cu suficientă aderență în timpul funcționării. Cabina de operare este standard cu un încălzitor pentru a controla temperaturile în caz de nevoie. Transmisia modelului este, de asemenea, perfectă, deoarece are 12 viteze, shuttle cu 12 viteze, creeper de 20 de viteze și Hi-Lo 24 de viteze. Această viteză este suficientă pentru a desfășura orice activitate în construcția unei ferme. Tractorul are, de asemenea, un sistem hidraulic perfect echipat pentru a gestiona lucruri de până la 191 bar și cu un debit al pompei de 34,4 lpm. Cu combinația de viteză bună, putere și sistem hidraulic, tractorul a fost unul dintre cele mai preferate de mai mulți fermieri pentru agricultură și construcții. Viteza de exploatare este suficient de perfectă pentru a ara orice bucată de teren în cel mai scurt timp posibil.

Concluzie

Tractoarele sunt folosite de mult timp pentru a ușura munca, însă trebuie să obții abilitățile necesare pentru a le opera. Altfel, s-ar putea să nu fie util. Prin urmare, fermierii din țările dezvoltate folosesc tractoare pentru a-și pregăti terenul pentru plantare. Desigur, pentru ca un tractor să fie preferat de fermieri sau de orice alt utilizator, acesta trebuie să ofere anumite caracteristici specifice. Unele caracteristici includ o putere bună a motorului pe care ar trebui să o urmeze un sistem de frânare perfect. Dacă puterii îi lipsește ceva care să o oprească sau să reducă accelerația, acest lucru poate fi periculos. Următorul aspect este cel hidraulic, care este foarte important pentru că ar putea fi nevoie să ridici echipamente grele la un moment dat sau altul. A avea un tractor cu tijă hidraulică este destul de benefic, deoarece oferă un avantaj față de unul fără niciuna.