17 Jun 2021, Autor:

Vara și-a intrat în drepturi și ești în căutarea unor proiecte care să îți transforme grădina într-un loc relaxat și intim, dar fără să fie necesar să faci credite la bancă? Chiar dacă ți se pare imposibil, există o mulțime de idei practice pentru casa și grădina ta, care te vor ajuta să economisești bani și, în același timp, vor face ca spațiul curții să arate fantastic.

Zilele de vară sunt mai lungi și calde, așadar nu există ceva mai plăcut decât serile petrecute în grădina casei, iar pentru a te bucura în totalitate de frumusețea și confortul ei ai nevoie de câteva idei de amenajare rapide și deloc costisitoare. Fie că ai văzut mai multe  , fie te gândești să vopsești toate ghivecele din grădină sau să refaci vechile obiecte, aruncă o privire și observă toate variantele pe care le ai la dispoziție pentru a economisi bani fără a renunța, însă, la stil.

Cum te pot ajuta luminile să realizezi o redecorare de vis
Ce ghivece poți face, fără să cheltui foarte mulți bani
Pietrișul – un foarte bun înlocuitor al pavajului
Cum poți realiza mobilier pentru grădină, cu un buget redus
Reciclează și transformă totul

Cum te pot ajuta luminile să realizezi o redecorare de vis

Ce ghivece poti face fara sa cheltui foarte multi bani

O schimbare inevitabilă și care va oferi instantaneu un look incredibil grădinii tale sunt luminile. Poți cumpăra direct instalație cu becuri din comerț, acestea nefiind foarte scumpe, sau îți poți crea chiar tu un sistem de iluminat superb. Ai nevoie de mai multe borcane, dantelă, sfoară și lumânări. În privința borcanelor, ai două variante, mai exact le poți lăsa transparente sau le poți vopsi în diferite culori, precum roșu, portocaliu, alb sau galben. Apoi, ai posibilitatea să le decorezi cu dantelă, pe care să o lipsești de jur-împrejur, sau poți pune sfoară, pe care să o legi de gâtul borcanului. Le poți agăța în copaci sau să le pui pe marginea potecii. Indiferent de varianta pe care o alegi, acestea vor arăta perfect la ceas de seară în grădina ta, iar ziua, vor completa colecția de ghivece.

Ce ghivece poți face, fără să cheltui foarte mulți bani

Pietrisul un foarte bun inlocuitor al pavajului

Visezi ca o mică porțiune din curtea ta să devină o grădină de legume, dar nu ai nici spațiu și nici foarte mulți bani, pentru a cumpăra acele sisteme supraetajate? Atunci apelează cu încredere la lădițele din lemn, care se pot transforma rapid într-o grădină suspendată. Ceapa verde, țelina, usturoiul, busuiocul și morcovii pot crește fără probleme în astfel de unități, realizate din lemn, și întregul proiect va arăta superb. Ai varianta să lași lădițele în culoarea lor naturală sau le poți vopsi cu un ulei special, pentru a le proteja împotriva ploilor care pot distruge rezistența lemnului. Pentru a construi un sistem suspendat, ai mai multe posibilități, cea mai simplă fiind să aranjezi, în partea de jos, cinci lăzi și apoi, la fiecare rând, să le intercalezi, astfel încât, la final, să rezulte un triunghi. De asemenea, poți construi chiar și un perete de flori din astfel de lădițe, care să înfrumusețeze nu doar grădina, ci poate și terasa casei. Mai mult, pentru un plus de originalitate, ai varianta să folosești aceste lăzi din lemn pentru a crea ghivece pe care să le împrăștii prin curte. Același lucru îl poți crea și cu ajutorul  , acestea putând deveni foarte ușor elemente de decor incredibile pentru grădina ta. La final, totul va arăta desprins din revistele de amenajări exterioare, iar tu te vei bucura de economiile pe care le-ai făcut.

Pietrișul – un foarte bun înlocuitor al pavajului

mobilier pentru gradina cu un buget redus

Pavarea este o modalitate de amenajare a grădinii destul de scumpă și necesită foarte multă muncă. În schimb, dacă vrei să creezi câteva poteci în curte, pe a căror margine să așezi ingenioasele lădițe de lemn pline cu flori sau borcanele cu lumânări led, sfatul nostru este să apelezi la pietriș/pietre decorative. Acestea sunt soluța ideala pentru o amenajare rapidă, elegantă și uniformă a curții și, în plus, este varianta perfectă pentru solurile cu exces de umiditate. De asemenea, pietrișul este disponibil într-o varietate de culori și, astfel, ai posibilitatea să realizezi un decor modern sau rustic, în funcție de preferințele tale. Un alt atu al pietrișului este că poți integra rapid elemente de vegetație în modelul creat, neavând nevoie de o întreținere atentă.

Cum poți realiza mobilier pentru grădină, cu un buget redus

Recicleaza si transforma totul

Dacă ai un buget restrâns, atunci cumpărarea unui mobilier de grădină poate deveni o problemă, pentru că majoritatea seturilor sunt destul de scumpe și, în multe cazuri, sunt și voluminoase, ceea ce presupune și cheltuieli de transport. Cu toate acestea, te poți bucura de un nou mobilier în grădină, datorită  din lemn. Poți crea extrem de multe proiecte cu ajutorul lor, nu doar în grădină, ci și în casă. Îi poți cumpăra direct din magazine sau poți intra pe site-ul OLX.ro și să vezi diferitele oferte existente. Astfel, poți folosi paleți pentru a amenaja o mini canapea, o măsuță simplă de cafea sau chiar câteva fotolii, pentru a petrece timpul alături de cei dragi. Poți vopsi totul în culori vesele și poți apela și la câteva perne decorative, pentru a avea, în final, o canapea confortabilă.

Reciclează și transformă totul

Cum poti realiza mobilier pentru gradina

Te-ai gândit că o sticlă goală de vin, pe care vrei să o arunci, se poate transforma într-o superbă vază pe care să o așezi pe masa din grădină? Sau că bidoanele de apă pot deveni mici ghivece pentru flori? Sunt multe lucruri pe care le arunci și pe care, cu un pic de creativitate, le-ai putea transforma în obiecte inedite, care să îți înfrumusețeze grădina. Spre exemplu, cutiile de conserve pot lua locul unor jardiniere sau pot fi mici felinare. Cum faci asta? Dacă vrei să le transformi în jardiniere, este important să le faci câteva găuri de scurgere în partea inferioară, iar dacă le vrei mici felinare, atunci realizează mici perforații în formă de inimă, cerc sau soare, astfel încât să pătrundă lumina lumânării. Vopsește totul în culori vii și bucură-te de o grădină inedită, creată cu un buget redus.

Acestea sunt doar câteva idei, care te pot ajuta să-ți transformi grădina cu un cost redus. De la vopsirea gardului și a pietrelor mari până la amenajarea unui bar din paleți în curte, toate aceste proiecte au capacitatea de a oferi un spațiu frumos și îngrijit, fără a cheltui sume enorme. Așadar, de fiecare dată când dorești să aduci un suflu nou grădinii tale, gândește-te dacă nu este un proiect pe care îl poți face chiar tu sau dacă nu este o ocazie bună să cauți obiecte second-hand.

Sursă foto: Shutterstock